~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Wednesday, March 31, 2010

"@ndai @ku bis@.."


hidup nie penoh dgn suka n duka..perjalanan yang panjg kadang kala membuat kta merasa lelah,penat n smtyme feel like nak stop jer some nie kan?..bila hidup sering teruji..rasa cam YA ALLAH knapa ler aku di uji sedemikian rupa?ishhh..tak besyukur nama nya tu..hidop nie walau kita nak teriak..nak jerit sekuat ati n kata pleaseee...jangan engkau sakiti aku lagi....aku fedup tau...wah andai jer kt ble wat gtu kan tak der la insan2 yang lebih gagah hatinya kan?yer la da semua ble kta tentukan so apa nak susah kan...tapi tue la hidop..penoh onak n ranjau..selemah manapun kita tetap kena hadapi..

hati kita teruji kerana kita insan yang kuat..yang di atas sana yakin kita bukan selemah yang kita sendiri fikirkan..bila keupayaan kita teruji mula la kt mengeluh..aduhh..kenapa la tak der abisnya nie penat da aku...hmmm sebenarnya dalam terujinya keupayaan kita di situ la letaknya kekuatan kta tau...kita mampu wat dah sah2 kita bukan insan yang lemah...

ingat la dalam dunia nie kalo la kita ble wat sume kan..bahagia semestinya tapi kta sendiri tau sume tu bukan kta yang tentukan..kita hanya mampu melafazkan"@ndai @ku bis@.."tapi segalanya ditentukan oleh pencipta yang esa..so apa pun yang berlaku life must go on..jgn gve up..Allah tak suke..so andai kita bisa jadi la insan yang walau zahirnya tampak lemah tapi gagah dan teguh batinnya..insyaallah hidup past lebih bahagia...Allah itu maha berkuasa.

No comments: