~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Wednesday, March 31, 2010

"@ndai @ku bis@.."


hidup nie penoh dgn suka n duka..perjalanan yang panjg kadang kala membuat kta merasa lelah,penat n smtyme feel like nak stop jer some nie kan?..bila hidup sering teruji..rasa cam YA ALLAH knapa ler aku di uji sedemikian rupa?ishhh..tak besyukur nama nya tu..hidop nie walau kita nak teriak..nak jerit sekuat ati n kata pleaseee...jangan engkau sakiti aku lagi....aku fedup tau...wah andai jer kt ble wat gtu kan tak der la insan2 yang lebih gagah hatinya kan?yer la da semua ble kta tentukan so apa nak susah kan...tapi tue la hidop..penoh onak n ranjau..selemah manapun kita tetap kena hadapi..

hati kita teruji kerana kita insan yang kuat..yang di atas sana yakin kita bukan selemah yang kita sendiri fikirkan..bila keupayaan kita teruji mula la kt mengeluh..aduhh..kenapa la tak der abisnya nie penat da aku...hmmm sebenarnya dalam terujinya keupayaan kita di situ la letaknya kekuatan kta tau...kita mampu wat dah sah2 kita bukan insan yang lemah...

ingat la dalam dunia nie kalo la kita ble wat sume kan..bahagia semestinya tapi kta sendiri tau sume tu bukan kta yang tentukan..kita hanya mampu melafazkan"@ndai @ku bis@.."tapi segalanya ditentukan oleh pencipta yang esa..so apa pun yang berlaku life must go on..jgn gve up..Allah tak suke..so andai kita bisa jadi la insan yang walau zahirnya tampak lemah tapi gagah dan teguh batinnya..insyaallah hidup past lebih bahagia...Allah itu maha berkuasa.

" salah ka aq jd dri ku sndri?"


knpa ada sja yang tak sng dgn kta even kt da wat yang tebek tok drg?feel sad tau..yala kan manusia dalam dunia nie banyak karenah..kdg kita jumpa yang.."wah sow sweet"..teok jak muka dia kte feel apy..kdg pula kta jumpa yang sgt2 membosankan..hehhe..apa tak nya asyik ckap n ckp tnpa hnti..nek bengkak tlga kan...n kdg kala jga kta jmpa org yang hanya perlu kta bila dlm situasi genting..fhm tak??hmm manusia kan tapi feel sad juak bla org tu kta dah anggap rapat ngan kta kan..myb skali 2 tu kta still ble tma but law da alwaz gtu sapa pun mst think negatif kan..

ariey nie feel len tyme kelas..apa tak nya kawan sndri wat muka bengang...hmm konfius ngan drg tau..but sapa la kta nak tentukan apa yang drg can do n cannot do...

just ble see n wait..but smpai bila kta nak bio drg sakiti kt kan?
hmm dun know wat to say lol...
apapun dlm hidup ni kt kena banyak sabar n trima seikhlasnya 
apapun yang dah d tentukan tok kita..
but remember jdlah diri sendiri walau mgkin tak semua org can accept ourself kan..
but itu lebih better than kita try jd diri org lain...
so try 2 understand how the other people act..
mang susa but if we can do it itu sesuatu yang ble dibanggakan..

wat ever pun aku harap sahabat aq tu ble fahami aku wlu tak bnyak but ckp la skadr dia try fhm aku..
its not about penghargaan atau balasan atas apa yang kt wat
but its about a relationship..
ikatan itu ckp bermakna so kta hargailah slagi kta mampu..
a lot of luv from me..

LieYa_AlIeyA^IDlia

senyuman jangan kau pergi...


senyuman..jangan kau pergi...
indahnya hari ini..saat mereka berada disisi...
indahnya tika dan waktu ini saat 
aku masih bisa mendengar gelak tawa mereka,
saat aku masih lagi menatap 
sepasang mata yang amat aku rindui..


saat aku masih lagi bisa memerhati
lirikan sepasang mata yang menjadi penawar saat suka duka ku..


bahagianya tika ini..
senyuman jangan pernah tinggalkan diriku..
jangan pernah abaikan perasaan ku..
dan jangan pernah buat aku ditemani sang air mata..
pelangi itu indah di pandang mata..
walau tidak selamanya ada tapi 
ia tetap ada saat mentari mula menyingkap tirai,
saat hujan mula berhenti mengalun dendangan
lagu syahdunya...
ohh indah sungguh saat itu...
seperti aku bersama mereka yang aku sayangi..
ku pejam kan mata ini cuba untuk
mengimbau kembali saat mereka disisi...
terasa hati ingin menangis..
rindu pada waktu itu..
saat
matanya dan mata ku bertaut...


dan hati kami kembali merindu...


my luvely parents...
my sweet heart..
my soul..
n everything...


the sweetest thing dat i have..
is ur love..ur heart and ur memory..


&


mereka la segalanya..
saat mentari menyinar mereka la di hati
saat pelangi melampiaskan warna nya
mereka la yang dirindu..
saat siang melabuhkan waktunya..
saat itu mereka tetap di hati..selamanya..
senyuman jangan kau pergi..
teruslah disisi 
kerna aku ingin memberikan senyuman itu
buat insan yang bermakna dalam hidup ini..
senyuman trus la menemani aku 
truslah membawa kemanisan dan kenangan terindah
buat diri ini dan keluarga ku..

jangan biar kami merasa sendiri
dan jangan pernah buat kami merasa
tersisih..
kerna senyuman itu
adalah yang terindah..
pengubat segala lara..

full of luv
nuriemalianiena_aliani

" r@s@ ini.."


hidop nie penoh ng@n suk@ n duk@,
k@d@ng kit@ gembir@ d@n k@d@ng pul@ duk@ kemb@li bertand@ng..
bil@ kit@ r@s@ gembir@ p@sti
disitu @d@ny@ b@h@gi@..

mungkin..
s@@t itu ind@h dip@nd@ng m@t@,
ceri@ ter@s@ d h@ti,
n@mun t@k @d@ si@p@ pun
y@ng bis@ menj@ngk@ d@n p@sti s@mp@i bil@
r@s@ itu @k@n terus kek@l b@h@gi@..
ohh..why d@t feelng?
t@k si@p@ memint@ untuk tid@k b@h@gi@
d@n ti@d@ sesi@p@ jg@ y@ng ingink@n keduk@@n t@pi inil@h re@liti
kehidup@n..
di seti@p @d@ny@ b@h@gi@ p@sti @k@n terselit derit@..
t@pi t@k semu@ derit@ @k@n terus derit@..
b@h@gi@ p@sti @k@n h@dir..

mengapa sukar untuk kita meluahkan rasa ini?
kadang perit rasa hati bila hanya bisa
memandang
dari jauh dan hanya bisa 
tersenyum walau hati dirundung kesedihan..
mengapa terasa sukar 
untuk melafazkan kata 
AKU SAYANG KAMU..
AKU PERLUKAN KAMU..
kata-kata itu begitu bermakna
tanpa kita sedari kata2 itu buat diri kita derita..
jauh disudut hati
mungkin kita rasa takut akan kehilangan dirinya
namun 
saat kita terasa ingin bersamanya
saat itu 
pasti sukar untuk kita lalui..
mengapa rasa ini?
mengapa tidak rasa lain yang mungkin tak membebankan hati?
memandang dirinya satu kebahagiaan
walau pandangan itu hanya dari sudut yang jauh..
walau pandangan itu tidak diketahui oleh dirinya..
aku merasa bahagia
tampak bodoh tapi jika itu bisa 
buat kita bahagia mengapa harus merasa ia bodoh..
rasa ini..
mungkin akan kekal begitu
mungkin akan berakhir bersama waktu
waktu yang mengikat hati ini menjadi milik nya..
walau rasa ini
terpaksa dipendam disudut hati yang paling dalam
namun rasa ini akan tetap
menjanjikan bahagia di hati
walau hanya sekejap waku tapi tetap yang terindah


andai saja dirinya mengetahui
akan apa yang kita rasakan tika ini
mungkin kita adalah insan
yang 
paling bahagia..
namun..jika dengan menyimpan rasa ini bisa buat dia bahagia..
relakan lah kerna ketentuan takdir kita
telah ditetapkan
dia mungkin bukan diciptakan untuk menjadi milik
kita
tapi yakin lah bahawa 
cintanya adalah milik sesiapa sahaja
yang punya hati dan rasa
hargai lah setiap rasa yang hadir..
kerna menyayangi tak bererti
harus memiliki..
cukup sekadar menghargai rasa yang hadir
kerna setidaknya kita juga pernah rasa bahagia
bahagia kerna menyayangi dirinya..


rasa ini..
andai ia akan terus menjadi rasa itu..
akan aku hargai..
mgkin 
rasa ini adalah rasa yang suci
bukan kerana apa yang dia miliki
tapi semuanya kerana rasa hati
cinta itu...
satu keajaiban,
saat keajaiban itu dapat dirasai
maka kita past akan bahagia..