~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, April 9, 2011

~ ApA nAk kaTA bilA si DiA nUN jAuh di saNA? ~

kasih..andai saja kau tahu betapa aku merindui mu...

pergghhhhh!!! mantopp punya ayat..buat aku rasa geli geleman jer hahaha...tapi itula hakikat cinta kan...saling merindu..lebih2 lagi bila kekasih hati dok jauh nun disana....mula la nah fikir :

1. apa lah yang dia ngah buat karang nie?
2. dia rindu aku ke tak ye?
3. dah makan ke belum dia tu?

and so on lagi lah  pertanyaan2 yang merapuh2 macam cacing kepanasan hehehe....opsss....telebih sudah hehehe...ada satu member aku nie..dia skrg nie duk kat johor...n future husband dia..eh bukan2 BF dia nun jauh merentasi benua sana hahah...tiap hari rasa macam tak lengkap jer idop dia yela dah la keluarga jauh diseberang BF pula nun sana jauh berjuta batu.....eh..ehh..jangan ada yang tergoyang2 bahu sambil nyanyi lagu " berjuta batu..jauh nya...lalalalal "..ini bukan filem hindi ok hahahah....

memang besar tau dugaan bila kita dengan berani nya mencuba cinta jarak jauh heheh...tapi nak tak nak kena la juga kan..da engko jumpa pasangan macam tu tak kan nak halang diorang kejar cita2 kan....ok walau pun aku nie tak ada la punya pengalaman cinta jarak2 jauh nie tapi aku nak kongsi la dengan korang semua hasil daripada pembacaan aku heheheh...

tadik aku sibuk dok buka2,,terjah2 majalah remaja nie...dah aku jumpa la info2 yang menarik...so aku cieter cikit kat cnie..nant boleh la kita aplikasikan bersamakan hehehe...

here tips-tips yang mungkin berguna untuk pakwe atau makwe yang ngah mengalami situasi ini heheh...

  1. berusahalah untuk berjumpa walaupun sekejap jer...tak kan lah duk bejam-jam depan laptop sambil men facebook boleh pula kan...hurm kot-kot la si dia ada masa p lawat korang...tetiba bos mention "ok polan bin si polan minggu ni aku hantar ko pergi malaysia..lawat projek kat sana "...ha tak ker melompat macam beruk tu heheheh...so da ada masa macam nie luang la bersama...kalau si dia boleh selitkan sedikit masa untuk jumpa kita kenapa kita tak boleh kan...so think it...
  2. sentiasalah mengigatkan diri kita nie yang kita harus terus setia pada si dia....toinkkkk3x...ha tips nie yang aku gemar mo crita...heheh ada pasangan nie bila berjauhan mula la rasa bosan n mula la kepala hotak tu ligat berfikir nak cari "skandal"..wahh ayat power lagi...best ker "skandel2" nie?hahah best kot kalo tak mana la ada yang nak buatkan ahahha..tapi beringat la selalu yang kita nie perlu setia pada pasangan..insyaallah bila kita setia si dia di sana pun pasti sama...setiasa la pupuk nilai setia dalam diri ehhehe..janganla asyik nak main kayu 3.5 jer heheh...
  3. beri kejutan pada pasangan...ha bukan kejutan elektrik ok..nant tak pasal2 hangin satu badan ahhaha...kejutan yang dimaksudkan adalah..ok sebagai contoh korang pegi la call kedai bunga ke hape ke minta drg hantar selori bunga ke rumah gF korang..hahah selori itu sudah melampau...sejambak cukup la...comfirm sampai ke telinga senyuman diorang tau..silap2 tak tido malam engkau...nak bagi cekelat pon boleh.
  4. yang nie rasanya memang tengah on da pun kan ahhaha...sentiasa la berhubung...sekarang nie kan dah canggih2..semua ada...FACEBOOK,MYSPACE,TWITTER,TAGGED,YM,SKYPE and banyak lagi le menatang2 yang boleh korang guna tok berhubung...phone pun ada kan so send la mesej..jangan la bekira dengan pasangan sendiri kan...
ha banyak lagi kot tips-tipsnye tapi kena la beli majalah remaja edisi april heheh...kalo tak susah la nak tau tips yang lain kan...kalo korang nak baca sendiri hujahan kat majalah nie sila la TEKAN SINI !!...jangan segan2tau

tak pun tulis la surat..ada juga keja abang2 posmen tu kan eheheh


p/s: ilmu tu kena la kongsi bersama...jangan kedekut tau heheeh....




No comments: