~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Tuesday, April 26, 2011

~ APA YANG ANDA FIKIRKAN??~

assalamualaikum...
" apa kabar orang-orang kampung "

petang ni aku nak kongsi dengan korang sedikit cerita yang aku rasa sangat-sangat menyedihkan...bukan cerita tentang perpisahan atau pun cerita tentang pemergian tapi nie satu story yang aku rasa lagi menyedihkan daripada story2 lain...baru sebentar tadi aku merajinkan diri untuk menerjah video-video kat youtube...korang taukan?kalau ada yang tak tahu haii alamatnya aku kena la buat satu entri khas tok perkenalkan benda nie hehehe.....ok stat da merapuh.....

berbalik kepada tajuk entri aku nie...apa yang anda fikirkan?ya tu la soalan yang aku nak ajukan kat korang sume mengenai satu video yang aku berjaya search kat youtube.....ok malas nak story panjang-panjang...biar korang sendiri tengok video nie....

kalau korang nak tengok kat youtube pon boleh juga....
kelik jer LINK INI

memula tengok tajuk dia tadik aku rasa macam malas nak tengok sebab ye la kat youtube nie pun tak boleh caya sangat juga kekadang tu ada insan-insan yang terlebih bijak p edit2 cerita pastu tepek kat youtube...nak dapat publisiti la cerita nya kan..wat ever la....tapi aku rajinkan juga la anak mata aku nie untuk meneruskan penelitian aku kat video nie....sekali tengok...heiiii apa nak jadi lah dengan orang-orang sekarang nie....kenapa perlu persendakan agama??apa yang korang dapat ha dengan benda-benda macam nie?

MOGA ALLAH PERMUDAHKAN PERJALANAN HIDUP KITA.... bila aku tengok video nie tadik rasa macam nak lempang jer budak nie pun ada....apa tak nya sesuka suki dia jer nak bagi hujah macam tu...ni la yang dikatakan blajar tak habis lagi dah sibuk nak bagi hujah bagai....apa yang korang fikirkan time korang tengok video nie??bengangkan?aku pun bengang..kenapa perlu menjatuhkan satu sama lain??lebih2 lagi orang yang bagi hujan kat video tu tak ke mengong tu....dah dia M*****..tu satu dosa ni nak putar belitkan pulak ajaran islam...YA ALLAH di mana lah letaknya peribadi orang tu sendiri...di mana letaknya akal dan fikiran dia ah??kat lutut ker....dosa yang ada pun dah berat ni kan pula nak tambah lagi...

semoga dia diberikan petunjuk..mana yang baik kita kongsikan bersama dan mana yang tak baik kita sama-sama jauhi..moga kita sentiasa dilindungi...

p/s : janganlah kita menyimpan perasaan ingin menjatuhkan orang lain dalam diri kita..tak kira la kita siapa...cubalah hormati orang lain kalau kita inginkan orang lain juga turut sama menghormati kita...."slamat beramal"

2 comments:

Jasman said...

Caka macam bagus je budak tu kn...Kite bakor je bedak tu

lieya_idlia2307 said...

tu la jasman...blajar tak habis dah wat andaian sendiri...sume dia cakap di tokok tambahkan...heran ngan orang macam nie