~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Wednesday, April 20, 2011

~ DULU SELALU JER SEKARANG??PAYAH!! ~

assalamualaikum
and a very gud morning ollz...

entri aku hari ni sangat-sangatlah dewasa so pada sesiapa kat luar sana yang tetiba dapat feel baik punyerr tok datang menerjah blog aku ni sila la pejamkan mata anda
dan
cubit dengan penuh rasa kasih kawan korang yang ngah duk kat sebelah...

PANGGGG!!!!!!!

bedesing telinga sebab kena PENAMPAR
wakakakakakak.....
ha cubit lagi kawan korang tak pasal2 kang ada yang kena karate....
ok ini real punya story ok bukan rekacipta,rekahias mahupun reka bangunan...lagilah tak der kaitan...

"dulu selalu jer sekarang hurm payah...."
statement yang memang tak ble blah....tapi its true ok...cuba korang jeling-jeling kejap,,pastu senyum-senyum,,
sah korang memang gila.....<<<< SILA ABAIKAN..IKLAN SEMATA-MATA
ekceli hari ni aku nak lah kongsi sikit dengan korang sume about tajuk entri aku hari nie yang memang "TELEBIH SUDAH"

sapa kat sini yang tak pernah bercinta?angkat kening...
hurm tipu lagi...rasanya tak der orang yang tak penah bercintakan....maybe adalah tapi peratusan tu kurang..korang perasan tak perubahan pada diri bf/gf korang?
 kalo dulu SELALU JER sms tanya khabar...
" hai limah apa kbr?chat? "
nie time belum couple lagi...kalau boleh setiap saat ada jer sms yang akan dihantar..dan soalannya mesti lah sama jer...dah tak der idea kan...yang si penerima sms nie pula akur jer walau pun dah mula bosan nak jawab soalan yang sama jer tiap hari...
" eh dia nie..tak der ker soalan lain?tanya duet simpanan aku ada lagi ke tak?tanya nak baju brand apa ke?"
**berkata2 dalam hati**
tapi SEKARANG memang PAYAH nak bagi sms tiap hari...kekadang tu sampai dua 3 hari tak sms...
alasannya " ala yang/bang maaflah abg/ayang sibuk sangat..banyak benda kena buat"
wah...wah...punya cantek ayat..power!!! seyus macam aku nak lempang jak...cubalah cari alasan lain yang agak-agak tahun 2020 punya alasan...
( agak-agak korang apa alasan tu? )
" ala sorry la sibuk sangat jahit roket nie..esok lusa dah nak kena submit kat tentera "

*kalo cenggini la muka aku ketika dan waktu sedang "TERKEJUT" dengar jawapan tu..aku rela terkejut lagi*

kalau DULU SELALU JER call kita kan..time kat dalam toiletpun masih boleh call kita even tengah makan....

**sekadar gambar hiasan **
SEKARANG nie jangan kata nak call pegang handphone pun susah...
ala lantaklah dia nak marah skalipun..orang tengah lapar nie...baik makan dulu baru call...
SMS time tu jangan nak cakap..rasanya dah beratus dalam inbox..yer lah nah suruh call la tapi rupanya satu pun tak dibaca lagi....betuah punya pasangan....aku bukan apa tapi yer la dapat panggilan free dari orang sapa tak nak kan..bukan kredit kita yang habis tapi kredit orang tu
hahahhahah **jahatnya aku**

cuba korang imbas-imbas balik waktu pasangan kita mula nak ngorat kita...semua boleh jer...
" mael (bukan nama sebenar) maf ler aku TERpecahkan jam ko..tak sengaja(katanya)"
walaupun dalam hati rasa macam nak cakar-cakar muka orang yang berdiri kat depan kita tu tapi still jawab
" ala small da pieces la..jam tu dah lama da pun..tak pakai lagi..cool ok "
>>mampus aku..balik rumah nie mesti mak aku baling dengan periuk belangan...jam mahal tu..pakai duet mak pulak tu...<<
padan dengan muka ko BAIK lah sangat....
nak pikat hati si dia la kononnya...nak tunjuk kat si dia yang kita nie lebih pentingkan dia n sure bila da couple nanti DIA LAH SEGALA2NYA....sekali dah couple mula tunjuk muka ganazz ala-ala panda kenyang...

" abggg...(menguis-nguis meja macam ayam) maaf jam abg pecah..TERjatuh tadi..."
*dengan harapan akan diberikan senyuman yang paling manis...*
" nie lah yang buat abg tak der mood nie..jam tu mahal tau..ingat senang ker nak dapat jam mahal macam tu??tu barang kesayangan abg tau!!!suke hati ko jer nak main PECAH-PECAH "
adoiii....kecewa habis aku tau kalo dia cakap macam nie dengan aku....

macam nie la keadaannya kan bila kita berpasangan...kalau dulu sweet jer sekarang sweet juga tapi ada sedikit masam...entahlah kenapakan..aku pun pelik...mungkin kalo dulu kita takut kehilangan dia kan so semua kita nak jadi yang terbaik..pijak gajahpun tak mati..uiiiii..alamatnya kita yang mati dek kena pijak oleh gajah tu...bila kita da couple kita rasa orang tu dah jadi milik kita dan tak akan tinggalkan kita...buat la apa pun dia tak kan tinggalkan kita sebab dia sayang kat kita...hurm mungkin la....sesetengah orang mungkin fikir lain like "habis madu sepah diselerakkan merata-rata" macam tak ada tong sampah..bosan dah kali..bila da bosan mula la tunjuk perangai...saja nak cari pasal supaya PUTUS..boleh dapat mamat/minah baru..

tentu korang ngah senyum-senyum gaban baca entri aku nie kan??mesti ada yang berbisik kat hati " akulah tu yang slalu buat macam tu"....heheh lumrah berpasangan kan...dulu lain sekarang lain..tapi walau apa pun perbezaan yang terhasil akibat proses tumbesaran yang terbantut tu hope so la kita still ingat sapa kita dulu kan....jangan la berpura-pura depan pasangan tyme nak ngorat tapi bila dah diterima mula tunjuk belang....kesian kat depa tau...dah habaq macam2 kat mak bapak kononnya kita nie baik..."SIAPA DIRI KITA DULU ITULAH DIRI KITA SEKARANG"biar hubungan tu kekal...ya mungkin akan berlaku pasang surutnya tapi haraplah akan pasang balik...kalau asyik surut jer menangislah ikan-ikan kat laut tu tak dapat berenang...

p/s : " tiap hari sayang "...kan bagus...moga sampai ke jinjang pelamin...bye....


2 comments:

Fyza Dyanie said...

huhuhu..aku sukunk tu syg./..mmg lau llki...dLu tym mo ajak kapeeel..sweeet la sgtttt mcm cndy skrh..duiii! pahitt.blek2 mrh mcm shit!! egt kita ner PATUNG.sabar seja..iya sbr sbb sygggg! emo aku wakakka!!!

lieya_idlia2307 said...

ok2 relex k hahhaha..jangan emo sangat...tu la kan dulu lain n skrg lain lagi...kata sayang tapi marah...cuba la macam lagu aliff aziz tu "kalau sayang tak perlu marah" hahah