~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, April 9, 2011

~ KEbAikAn kULIt bUAh tEmbiKAi ~

meleleh air liur tengok buah nie..yummmyyy...i loikkkee!!!

betapa la dasyat sungguh  andai dapat makan buah tembikai waktu-waktu petang nie....dasyattt giler....buah nie la yang membuatkan diri ini terasa kerdil sekali hahahaha.....ayat yang tak ble blah hahahha....macam-macam yang kita boleh buat dengan buah nie kan....nak buat jus boleh n macam2 lagi la...ingat lagi raya tahun lalu my mum ajak buat kuih nie..heheh comel jer....

ha ni la rupa biskut tu hehehe...comel...rasa macam nak sembunyi jer biskut tu kat dalam baju hahah..
ok itu terlalu melebih....

minum pon sodappp....

kalo bagi buah nie comfirm masa tu jugak aku makan dengan sungguh nikmat sekali hehehe....tapi kan mesti ada yang tak tahu kebaikan di sebalik kulit buah nie....habis jer makan terus nak campak masuk tong sampah..."peduli hape aku dah habis makan buang jer la kat tong sampah tu"...cehh dasyat sungguh perangai....

kulit buah tembikai nie baik untuk rambut tau....sape tak tahu sila la angkat kening serasa berkata " lawa juga aku nie bila pandang lama2 kat cermin " hahahahah sila la tunduk sambil muhasabah diri..tak baik isi bakul angkat sendiri...

ha ini adalah beberapa langkah yang sesuai untuk dilakukan dengan buah tembikai bukan sibuk nak makan jer heheh...untuk mendapatkan rambut secantik erra fazira ini la cara dia hehehe...


1. after korang abis makan dengan lahapnya buah tembikai tu, jangan sibuk sangat nak buang kulitnya.
2. Sebaliknya, gunakanlah bahagian kulit tembikai dengan menggosokkannya pada kulit kepala.
3. dah tu biarkan getah dari kulit tembikai itu meresap pada kulit kepala korang
4. wait for 15 hingga 30 minit dan cuci sampai bersih.



mesti ada yang tak caye nie kan?ingat aku memain ker??tak caya meh aku bagi korang buah durian pastu hantak kat kepala korang...hahah sakit kan?tu tanda nya aku tak main2 la weii....ok la kalau korang nak keterangan lanjut korang baca la kat SINI..walau pun dia mention sal laki jer tapi aku rasa pompuan macam kita pun boleh juga hehehe....so apa lagi...rebut la peluang kePERAKsan nie heheh...


p/s : bagi tips untuk kurangkan rambut gugur bole?




No comments: