~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Tuesday, May 3, 2011

~ AWAK BUAT SAYA TERHARU ~

assalamualaikum...dan selamat petang sume...

rajin pula aku update entri hari nie...haha macam nak tunjuk perasaan kan...tak kesah lah selagi korang sume sudi baca entri melalut aku nie,,aku akan terus rajinkan diri aku untuk terus dan terus menaip....

mari kita ramai-ramai ambil mud emo seketika....
entri nie mungkin adalah yang terakhir untuk hari nie...so korang tunggu la ya entri baru pada hari esok..
harap2 aku tak melalut sampai ke bangladesh lagi..

pernah tak korang rasa terharu?terharu sampaikan rasa macam nak pitam pun ada?eh tak yah la sampai nak angkat2 tangan aku tak cek list kehadiran pon..korang nie..cepat turunkan tangan tu...busuk ok!!!melalut lagi...ok2 seyes cket...mesti semua orang pun pernah mengalami detik2 terharu sakan nie kan..same macam aku jugak la..ada ketika tu bila aku terharu tahap gaban aku sampai boleh nangis tau..siap sedia baldi lagi..yerlah kot2 la boleh takung air mata tu ada juga stok untuk mandi tatkala air kat rumah kena sembelih akibat bil letrik yang tertunggak *apa kaitan air dengan letrik?pelikk*

tapi memang siyes nak kata bila kita rasa terharu semua tindakan kita ble lakukan...ada yang terlompat2 macam monyet,,ada yang tergedik2 berlebihan dan yang paling tak ble nak blah sangat bila ada yang buat muka selamba badak jer walau pun tengah terharu..siap kelip2 mata lagi pamer muka tak bersalah....
jenis macam nie ubat dia korang terajang jer...biar dia lebih terharu dengan tindakan korang hahahhaha....

banyak benda yang boleh buat kita terharu..dan benda tu kalo nak list satu2 kat sini rasanya sampai tahun depan takkan habis punya kan...so kita skip jer list tu..simpan dalam hati ahahha...

oklah aku sebenarnya nak crita dengan korang mengenai satu hal yang sangat2 buat aku terharu tahap gaban semalam...sampai nangis2 aku tau..siyes..tak caya cuba tanya bantal peluk aku...
walaupun hal berkenaan tak der la spesel sangat untuk korang tapi bagi aku ianya tersangatlah spesel...
meh aku tunjuk kat korang benda yang buat aku terharu tu....
cuba usha kat bawah nie...

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
chakkkk!!!!!
"
"
"
"
"
"
"
"
"
seyes saya sayang awak " TL "
sob..sob...nie la ayat yang buat aku nangis sampai tak ingat bila masa aku terlelap...berguguran air mata tu dengan derasnya...siap teresak2 lagi....
semalam aku ngan " TL " berbalas2 sms dan bila sampai satu part tu dia sms aku dengan kata2 yang buat aku tambah sayang dia..ok korang jangan jeles erk....ini kenyataan bukan rekaan yer...
then aku cakap kat dia yang aku terharu dengan ucapan dia..
tetiba
" ku tak pernah merasa..gundah dihatiku ketika denganmu........"
phone aku bunyi lagi...ha yang kat atas nie bunyi ringtone mesej aku....lagu EGOKAH AKU....
aku suka sangat dengan lagu nie...
*skip..skip..*
seyes memang tak sangka yang dia akan reply macam ayat yang kat pic tu....
before buka mesej tu aku just cakap dalam hati mesti dia akan reply "eyala" sebab dia memang sangat2 gemar dengan ayat tu..tapi aku tak suka sebab pendek sangat...buntu fikiran aku nak reply apa tiap kali dia bagi mesej macam tu.....tapi bila buka jer mesej secara automatiknya air mata aku nie berpusu-pusu kuar...malu pulak bila ingat balik hahhaha..nasib aku sorang2 jer dalam bilik kalo tak komfem aku kena..." KENA GELAK "

dia tak penah mesej aku ngan kata2 nie....first time dia bagi tau...terharu sangat2....kalo masa tu dia cakap 
"will u marry me?"....."yes...yes...yess....i do"
wahhhh gedik tahap gaban...gila kau nak jawab macam tu....pangggg!!!! penampar sebijik....
dia buat hari2 aku penuh dengan keSWEETan...walau tak selalu sweet tapi aku bahagia....
korang jangan jeles tau...hahahhaha...
aku yakin suatu masa nanti " MY TL " pasti ble jadi some1 yang akan buat aku bahagia..walau mungkin tak bersama dia tapi aku pasti akan bahagia bila dia bisa hidup bahagia...

for " MY TL " if u read diz entri,,aku nak say yang aku sayang sangat2 ngan ko..
even ko jahat ngan aku ahhahaha.....tak2..dia baik...
like apa yang ko harapkan,,aku juga harapkan yang sama untuk ko....tq sebab sudi sayang aku,,sudi bertahan dengan karenah aku...still remember penah sekali ko cakap macam nie dengan aku 

( ble ke jgn wt aq tmbh trtkn ngn prngai mu?! aq tul2 trtkan ngn gyamu ni.,hei,, )

masa tu rasa sedeh sangat2 hati nie...tapi sumenya kembali pulih macam biasa...thank sayunk....u alwayz be my sweet sayunk....aku tau yang aku bukanlah yang terbaik untuk ko dan aku tahu yang ko juga tahu hakikat itu...tapi selagi ko izinkan aku sayang ko selagi itulah aku akan terus berusaha untuk buat ko bahagia...tak akan pernah sakiti ko...insyaallah....

k lah panjang sangat dah entri nie takut makin ramai pula yang termuntah kuning sebab baca entri yang penuh dengan suara2 jiwang nie..ishhhh...k la

p/s : enjoy ur reading...sapa marah aku bagi gula2 sebijik...ok..deal!!

4 comments:

zacky ~786~ said...

so sweet ~

lieya_idlia2307 said...

eheh betol2..sow sweet kan zacky heheh......tq yer coz rajin datang blog aku

Fyza Dyanie said...

aduiiii~sweeetY jugak!! hubyku x pena ckp gtueee yg ble wat aku melelh..terharu ada jugak la wakakk!!!

lieya_idlia2307 said...

hehe tq2...memang sweet+terharu+menangis2=hidung sumbat ahahhahahha.....alolo nant dia cakap juak tu relek ko....silap2 pengsan trus ko bila dia cakap ahahahahhaha.....