~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, May 12, 2011

~ NANNY BUAT AKU LEKAT DEPAN TV ~

assalamualaikum dan salam semalaysia...

dalam banyak2 rancangan kat tv rumah aku dan korang tu..
aku paling suka nak tengok NANNY 911 ...
entah macam mana aku dok rasa macam ada gam gajah kat punggung nie bila rancangan nie ke udara...
hehehhe....entah anak sapa la yang dok letak gam kat bangku tu kan ehehhe...

seyes nak kata memang aku suka tengok rancangan nie..
even sometyme aku terlepas juga tengok rancangan nie tapi bila dah dapat tengok tu 
aku komfem akan lekat depan tv...
dah tak peduli dah apa pun yang terjadi kat sekitar ehehhehe....
kecuali mak aku jerit
ha yang tu memang aku tak boleh nak duduk diam lagi..
secara automatiknya gam tadi akan mula cair sendiri haahhahaha

korang tau ker rancangan yang aku dok cerita dari tadi nie???
tak tahu?
ha meh aku bagitau kat korang erk....
Go to fullsize image
ha nie pic yang aku pinjam kejap dari en google...makaseh yang en google...bek ati sangat...

Go to fullsize image
nie pula orang dia yang bertanggungjawab dalam rancangan nie sekarang..
kiranya dia lah nanny buat masa ini heheheh...

korang tau tak kenapa aku suka rancangan nie??
sebabnya adalah kerana,rancangan nie..penuh dengan ilmu tentang kekeluargaan..
bagaimana kita nak urus keluarga kita supaya ada gaya hidup yang normal dan macam2 lagilah...
kalau tak silap aku nanny nie akan bagi masa selama seminggu kat satu2 keluarga tu untuk berubah...
dan dalam masa itu dia akan bantu mereka macam mana nak atur keluarga dengan baik...
ya maybe ada dikalangan kita yang memang da sempurna cara hidup dia tapi tak salah juga kan kita tengok rancangan nie..berbaloiii tau....

ada satu blog nie..aku jumpa tadi...masa aku nak cari maklumat pasal nanny nie terjumpa la aku blog nie...
nak tau blog mana???ha meh ushaa...
meh kita g terjah blog nie...ada satu entri dia yang aku baca tadi yang menerangkan tentang NANNY 911 nie..
korang KELIK MANJA link nie...
kat link tu dia ada crita tentang rancangan nie..tapi in english ler..korang yang tak teror sangat english macam aku nie..kena lebih tabah la yer menyelak kain ehhhh menyelak kamus korang yang tebal tahap gaban tu hehehe....tak pun guna khidmat en goole translate heheheh.....

tapi memang aku suka rancangan nie....
banyak benda yang kita boleh kongsi melalui nya..best2...
i likeeee very da much...

so korang rajin2 lah terjah blog little ros tue erk...aku nak p baca blog dia sekarang...
meh kita sama2 menTRANSLATE heheheh....

p/s : nanny 911 nie banyak bagi tips macam mana cara kita nak dapatkan gaya hidup yang normal..mula dari bapak sampailah ke adik2 kita....so rajin2kan la bijik mata korang untuk tengok rancangan nie....ok

2 comments:

zacky ~786~ said...

owh.. menarik ..~ ok2 .. den terjah skrg.. :D

lieya_idlia2307 said...

heheh tq zacky sebab tinggal komen lagi..ngehhh ya terjah jangan tak terjah