~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, June 4, 2011

~ AKU MEMANG TAK PUAS HATI !!! ~

assalamualaikum...

apa kabar sume orang2 kampung???ada sihat???
wahhh dah lama tak guna ayat "orang2 kampung" kan...

hari nie dengan perasaan yang sangat tak puas hati tahap gaban tengah ngamuk lawan penjahat2 dari planet marikh tu,,aku nak story sikit ngan korang mengapa aku rasa tak puas hati...
* macam aku nie fanatik gile lak ngan gaban kan??hensem ke dia??? *
ok meh duk dekat2 ngan aku*oppsss yang bukan muhrim sila la duk jauh2 ok*
ekceli entry nie dah lama dah aku tefikir nak buat tapi asal jer aku nak buat aku lupa..
then bila aku lupa baru lah aku sibuk ingat nak buat menda nie haissshhh..
ok kita abaikan part tu sebab aku rasa aku makin jauh berlari2 anak dari nawaitu aku hahahha.....

korang tau tak mengapa aku rasa tak puas hati????
tak tau??tak tau???
aku pun tak tau jugak...hahahhahaha
* dushhhh lempang sikit padan muka,,dah arr tak comeii buat lawak kurang bijak lagi *
ekceli benda yang buat aku lagi tak puas hati sambil hantak2 kaki tanda protes nie adalah disebabkan lampu2 jalan yang tak berfungsi...
View Image
**arggghhhhh biar betol minah nie??takkan pasal lampu jalan kot..apa hubungannya**

ya memang tak der hubungannya secara lansung tapi tetap ada kaitan bau2 bacang ngan aku sebagai rakyat jati daerah KUNAK..
ok aku perdengarkan lagi skali erk...KUNAK...
tau??kalo tak tau buat2 jer lah macam korang tau yer,,,

banyak2 tempat kat dunia nie aku rasa jalan masuk ke pekan kunak lah yang paling cantek...
*ok sapa rasa aku ngah tipu korang sila la tambling gaya kuak lentang ok*
dah arr jalan dia bukan yang dibuat...eh aku maksudkan jalan dia bukan macam jalan2 lain yang kena buat jembatan..faham ker korang??susah aku nak xplain...
dengan keadaan kiri dan kan jalan utama yang dihiasi dengan pokok sawit..memang cantek pada pandangan mata aku...

tapiiiiiiii!!!!!!!!!

yang membuatkan aku rasa pandangan aku jadi tak cantek adalah disebabkan lampu2 jalan yang hanya menjadi perhiasan semata-mata...
korang bayangkan lah pada waktu malam jalan menuju ke pekan kunak tu sangat2 lah gelap...
masa memula dibuat jer lampu2 tu cantek jer..terang benderang gtu..dah boleh buat party kot kat tepi jalan tu sebab memang terang gila...tapi sekarang nie ntah kenapa orang2 yang bertanggungtanya ngan lampu2 tu tak bagi lampu tu hidup...
apa kejadahnya???heran aku tau....
Go to fullsize image
kalo berfungsi cam gini kan bagus...

tapi kat satu bahagian**aku tak payah lah nak sebut kat bahagian mana..if korang orang kunak korang akan tau kat mana** lampu2 jalan tu dihidupkan...apa kess???nak bagi tunjuk ker itu rumah dia???ok tak payah nak tunjuk orang2 kunak dah sedia maklum itu rumah dia...
aku bukan nak kata apa la kan cuma cubalah dia tu fikir sikitkan..jalan utama ke pekan kunak tu gelap tahap gaban kalo ada orang dari tempat lain datang komfem dorang tersesat nak cari pekan KUNAK nie...ish2...
lu pikir la sendiri...

ada dua benda yang bermain2 kat kepala hotak aku nie bila aku dok tengok keadaan yang gelap gelita macam tu...first kat jalan menuju ke hospital kunak....kat situ ada round-about..kalo dulu2 cantek jer dengan sinaran lampu..orang2 pun ble tau yang kat situ adalah jalan menuju ke hospital tu tapi sekarang....jangan harap ler..lampu memang tak ada..kalo ada pun cuma sejibik jer yang hidup...
kot2 lah ada orang yang tengah tenat nak di bawa ke hospital kan..skali terlimpas lak simpangnya...
itu hanyalah kerana dorang gagal melihat jalan masuk...
ok sempat lagi orang tu buat wasiat yer....
korang fikirlah kan...sebab tu lah jalan utama kena ada lampu jalan..selain memberi keselesaan pada rakyat iya juga memudahkan perjalanan...tak yer la takot2 walau pun jalan kol 1 tau 2 subuh..relek jer kan...

pastu second yang bermain kat kepala hotak aku nie adalah mengenai round about terbesar di kunak nie...
Everything about kunak
nie aku pinjam kejap dari blog abang darkis
kat sini ada 4 jalan tau...
cuba bayangkan bila keadaan kat sini gelap gelita kemalangan boleh berlaku ok...
kalo tak caya korang pegi lalu kat sini time malam..memang bahaya pada pandangan mata aku...
round about nie adalah simbol daerah kunak tapi kalo dah gelap macam tue bukan jadi simbol da tapi ntah jadi apa..
macam tak der guna jer dorang buat tu...
wake up la orang kunak...do something...
nie sume adalah untuk kebaikan kita semua jugakan....jalan menuju pekan kita ni dah cantik da...
tapi bila malam jer rasa macam hambar,,suram,,,lampu2 jalan tak hidup pun..
cuba korang lalu jalan ke tawau...cantek kan??sebab apa??sebab lampu2 jalan dia sume hidup..

tu yang buat aku sangat tak puas hati...pagar2 kat tepi longkang berabis dicantikkan...tapi lampu2 jalan utama tak pula dorang perbaiki sekiranya lampu tu memang rosak...
orang bukan nak tengok sangatpun pagar2 kat tepi longkang tu...cat le dengan kaler apa skalipun...tapi orang2 yang datang ke KUNAK nie nak tengok panorama kat kunak...
keindahan kunak dengan cahaya2 yang terang....
kalo dah jalan utama tak der lampu macam mana dorang nak rasa semangat meneroka daerah kunak nie...
so kepada sapa2 yang bertanggungjawab tu korang fikirkanlah kepentingan benda2 nie sume...
lampu2 jalan dah tegak terpacak kat tepi jalan tapi tak digunakan..
tak ker membazir tu...tapi kat bahagian lain yang tak penting sangat lampu jalan tu dihidupkan...
hurm lu pikir la sendiri....

p/s : aku bukan nak kata apa lah kan tapi orang2 yang berkenaan cuba la take serius benda nie...lampu jalan tu penting tau....

2 comments:

ieyza afieyna said...

kita bako. kite bako..kie bako je rumh die tu.. hee :P

lieya_idlia2307 said...

heheh tak bole ah deq kita bako hehehe..tak pasal2 kita masuk jail hahahhaha..sabar jer la