~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, June 2, 2011

~ APA DOSA DIA?? ~

assalamualaikum...

pagi2 lagi aku dah rasa sedeh bila terbaca satu entry kat blog NIE
entah kat mana mereka letakkan hati nurani mereka...
tak pernah nak fikir baik buruknya before mereka lakukan sesuatu...
YA ALLAH bukakan lah mata hati mereka YA ALLAH 
dan jadikan lah mereka antara insan2 yang mempunyai mata hati,,punya hati nurani....

korang tengok nie...
menitis air mata tatkala melihat gambar nie...
apa dosa dia???
apa salah dia???
kenapa perlu lakukan semua ini pada dia...
dia juga ingin melihat dunia dan merasai kasih sayang dari mereka2 yang telah memberikannya kehidupan...

sekali lagi aku nak tanya apa dosa bayi nie????
bayi nie dah susahkan korang ker???dia tak minta pun untuk lahir ke dunia nie tapi disebabkan nafsu serakah korang dia yang menjadi mangsa...
YA ALLAH  betapa berdosanya orang yang melakukan perbuatan ini....
bayi tu ditemui kat dalam plastik..dengan uri skali...
MASYAALLAH...
dah lah macam tu kepala bayi tu pecah sebab kemungkinan dicampakkan dari bangunan 16 tingkat...
if korang nak baca berita nie dengan lebih lanjut lagi korang
lulu ada post entri pasal nie...

entah kat mana letaknya hati nurani orang yang lakukan perbuatan kejam tu...
apa mereka tak fikir apa yang akan berlaku kelak???
ingat dah buang bayi tu kehidupan korang akan lebih safe ler???tak tertekan???
ingat lah korang even korang dah buang bayi tu kehidupan korang tak kan pernah tenang....
di dunia kita ada pengadilan...terima lah korang balasan atas perbuatan tu...
ingat polis akan duk diam ker dengan benda nie..
TAK OK..!!!!
lambat atau cepat korang pasti akan dapat balasan...
tu baru kat dunia...balasan kat akhirat korang tak tau lagi.....

untuk bayi tu marilah kita sama2 sedekahkan AL-FATIHAH 
moga2 ALLAH permudahkan perjalanannya...

p/s : orang yang buat macam nie rasanya otak dorang dah mereng kot...kembalilah kepangkal jalan...jangan ulangi kesilapan yang sama berulang kali....moga ALLAH berikan kita semua petunjuk...amin 

No comments: