~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, June 2, 2011

~ PELAJAR VS PEKERJA ~

assalamualaikum..
me again...yehaaaa!!!

pelajar vs pekerja...mana korang rasa lebih loaded???
hahahha aku bagi korang soalan cepumas..
sapa dapat jawab nant aku bagi senyuman semanis gula...nak tak???

ok2 aku just nak share something yang tengah ligat bermain kat otak aku nie...
dalam masa yang terdekat nie entah kena apa asyik fikir MONEY,,MONEY dan MONEY...
nak kerja tapi macam susah la pulak nak cari...
peluang kerja memang banyak tapi hah nun jauh kat semenanjung sana...
dah la aku nie duk kat SABAH...tak der income pula tu..macam mana aku nak beli tiket flight??ce cite hehhee....

aku rasa macam nak flashback jer ke zaman aku masih study lagi...
teringat aku betapa la loadednya aku waktu tu...muahahahahah...
( ketawa jahat )
yerlah kan tyme study nie semua mak bapak bagi...duet blanja tu mak bapak kirim,,
duet sewa rumah,,duet pengajian pun mak bapak bagi...
lebih2 lagi kalo yang dapat pinjaman tu ha memang loaded sangatlah kan..
sampaikan tak tertampung tangan nie nak angkat barang2 shopping...
( erkk aku shopping ker???)

nak beli apa pun korang cakap jer...komfem mak bapak kirimkan duet hahaha..
manja sangat yer...cari duet tak nak...
memang berbeza dengan situasi kita jadi pekerja..memang ler duet tu akan ada ujung bulan tapi
rasa macam tak cukup jer...
serabut kepala otak nie...sapa ada cadangan macam mana nak tambahkan duet poket hehehe..
tapi korang jangan suruh aku ikot bisnes on9 ok sebab aku memang tak tau nak guna menda tu ahahhaa...

antara pelajar dan pekerja memang aku lebih sukak gelaran pelajar...
duet masuk trus siott hahahha....
yang kita tau blajar jer..hal ehwal duet tu biar mak bapak pikir
tapiiii
kena juga kerja kan sebab sampai bila nak mak bapak bagi duet..
ishhh tak malu sungguh...
sekarang nie kerja ada tapi duet macam tak cukup jer....dapat jer gaji terus habis...
entah kemana hilang nya...

rasa2 korang la kan bisnes apa yang bagus untuk aku ceburi erk???
tak yer lah yang jutaan punya untung cukup ler sekadar boleh menjamin masa depan ehehhehe....
sapa2 ada cadangan korang bagi aku yer...

p/s : best dapat jadi pelajar kan..duet ada jer...kalo kerja...tengah bulan hah sana merayap cari duet...padan muka sapa suruh tak ada saving kan ahhaha

No comments: