~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Monday, October 31, 2011

~ ENTRY TERIKUT-IKUT ~

assalamualaikum sume n slamat petang...

tajuk jak buat orang rasa mo muntah bila baca kan hahaha..wat ever..ada aku kesah???
ekceli aku bagi tajuk entry macam tu sebabnya aku baru pas blogwalking kat blog CIK ANIS nie ha heheh...secara tidak langsung nya tetiba aku rasa macam nak kongsi jugak mengenai orang2 yang slalu salah2 dail num aku yang tak seberapa nie hikhikhik...

hurm banyak situasi tau yang menyebabkan orang2 nie tersalah call num kita...ada tu yang memang betol2 salah call dan ada jugak yang memang nak kena maki sebab sengaja TERsalah kol...
aku kalo yang betol2 salah tu aku masih ble trima lagi tapi kalo yang dah tau salah tetiba keluar lak soalan2 cepumas macam nie 

" ow salah erk??nama ko sapa??"

takpun 

" ni sapa??ko tinggal kat mana???"

amboi2..suka dia yer..dah salah tu buat la macam orang yang salah kan ni tak menyibuk lagi nak tau..then bila dah kita jawab ha mula la nak berkenalan bagai..bila kita tanya kat mana dapat num mesti diorang akan bagi jawapan2 yang memang nak kena terajang...tertulis kat bangku bas la,,dapat kat public phone la,,ada kawan bagi la..macam2 lagi la...


orang2 macam tu memang tak ble blah punya orang kan..
tu satu hal..nie aku nak cerita ngan korang nie..ada la satu num nie kan dia balik2 kol aku. BERULANG KALI ok!!!sampaikan aku dah ble hafal dah num dia even aku tak save num tu..apa tak nya dah berkali2 dia kol...orang tu gurl la..entah la dia ada masalah ingatan ka atau apa ahhahah...

tiap kali dia kol mesti dia akan tanya macam nie 
" hello suzi ada ka???"

then aku akan jawab oh wrong num....ok fine..dia letak...pastu kol lagi balik..
" hello nie siapa ah??ow ni kawan suzi ba nie kan??aku bah nie kakak suzi "

whattt!!! suzi mana lak nie adoyaiii setahu aku la kan aku dah guna num digi aku tu since aku form 5 kalo tak silap..macam mana pulak kan boleh jadi num c SUZI tu..pelik...
dalam sehari ble sampai 3 5 kali dia kol...dan setiap kali tu jugak la aku akan cakap kat dia 
" SALAH NUMBER NIE,,BANYAK KALI DAH KO KOL "
tu baru sehari cuba korang darabkan dengan seminggu yang kadang2 dalam seminggu tu sampai 3 hari dia kol balik2...wahhh ble beku otak kan...

kadang bila aku dah bosan aku tak mo dah jawab panggilan dia..heiii ntah la akak tu..rasanya dia ada masalah dalam mengigati sesuatu hal kot...dah sekali salah num tu buang terus la kan num yang salah tu..dah sah2 memang salah..ni tak heran aku....kalo aku la jadi dia kan aku akan terus delete jer num tu sebab dah memang salah dah pon...dan cuba cari num len yang mungkin adalah num orang yang aku cari...

heheh maybe dia nak aku menipu kowt ngan dia n cakap yer aku la nie suzi hahaha...
last dia kol aku kelmarin malam..TENGAH MALAM ok..
aku rasa la maybe adik dia nie lari dari umah kowt haahha

p/s : ingat jangan sesekali bermain dengan talian telefon saya hahaha..saya tak suka ok..merimaskan

~ DIA MUNGKIN TAK MEMAHAMI ~

assalamualaikum sume

ya mungkin dia tak mengerti,,untuk memahami jugak mungkin dia ble..YA ALLAH engkau permudahkan lah segalanya...aku tak faham dengan sikapnya..kadang rasa macam nak nangis jer bila terpaksa berhadapan dengan sikapnya yang selalu buat hati nie kecewa...

salah kah bila aku bertanya??salahkah bila aku inginkan kejujuran dari dia??
salah kah???kalau memang apa yang aku tuturkan tu buat dia rasa yang aku tak percaya pada dia,,buat dia rasa yang aku selalu mencuriga dia aku minta maaf...tak terlintas pun di hati nie untuk curiga pada dia..tapi hati pompuan bukan untuk dipermainkan dan bukan untuk dijadikan sebagai bahan untuk dia bersenang2 saat aku sendiri terluka...

aku pernah bilang pada dia jangan lukai aku,,
aku pernah terluka kerna nya suatu ketika dulu dan luka tu masih bersisa di hati nie..sukar untuk aku memadamkan semua luka2 yang pernah dia cipta..tapi aku beranikan diri untuk menerima dia untuk hadir dalam hidup aku..dengan harapan aku ingin dia berubah..walau tak berubah sepenuhnya tapi aku mahu dia ubah hidupnya..walau aku tahu perubahan itu bukan untuk aku..

tapi dia tak pernah nak berubah..tak pernah nah menyedari kesilapan nya..
bila aku yang buat silap,,dia mula marah,,dan kadang kala kata2 yang terbit dari bibirnya tu buat aku rasa down sangat,,air mata nie dengan laju menitis tanpa aku minta,,tapi jauh disudut hati nie aku masih menyimpan harapan untuk melihat dia berubah..ya dan saat dia berjaya merubah hidupnya saat itu aku akan mula pergi jauh dari hidup dia..

saat aku menaip entri ni aku rasa sebak sangat kat dalam dada nie..rasa macam nak menitis jer air mata nie,,tapi aku kuat kan jugak untuk terus menaip dan menaip..meluah semampu ku..mungkin bila ada yang baca entry aku nie..dorang akan kata aku emo,,tak kuat n macam2 lagi la..aku tak nafikan sume tu n aku memang sangat2 sedeh tika ini...hanya dengan meluah boleh buat aku feel better sikit walau tak sepenuhnya...

wahai insan yang aku sayang,,aku tak minta lebih dari hidup mu dan aku tak minta segala yang ada pada mu untuk menjadi milik ku,,sebab aku tahu siapa aku dan aku sedar di mana tempat ku cuma satu yang aku harapkan,,berubah la..walau bukan untuk aku tapi berubahlah untuk MEREKA,,hati ku hancur bila melihat dan mendengar orang lain berkata buruk pasal kau..bagi aku setiap orang berhak mendapat peluang untuk berubah,,dan aku mahu kau tau yang aku tetap akan jadi semangat yang akan selalu ada bila kau perlukan..

mungkin apa yang aku kata kan dalam mesej tu buat kau rasa benci tapi semua tu aku lakukan sebab aku sayang dengan kau,,walaupun hati ku terasa benci yang teramat saat aku mula menaip mesej untuk mu tapi perlahan2 aku padam kan api kebencian tu..aku cuba berkata jujur pada kau tapi malangnya kau tak memahami niat ku dan sekali lagi kau lukai aku..kau hukum aku dengan hukuman yang lebih berat dari pada salah yang aku lakukan...

kenapa???andai di hati mu sudah hilang rasa cinta,,dah hilang rasa sayang jauhi lah aku dan aku pasti akan memahami keadaan itu...
aku tahu kau tak mungkin akan membaca setiap isi yang ada dalam entri ni tapi aku harap bila segalanya telah berakhir kau masih bisa membaca setiap luahan hati ku dalam blog nie...
aku punya kekurangan,,aku slalu menyakiti,,tapi bila aku mula menuturkan kata maaf aku harap kau bisa memahami keiklasan yang ingin aku sampaikan...

p/s : terlalu sedeh saat ini...

~ MEH JAWAB ~

assalamualaikum sume..


happy monday..
aku agak malas nak hapdet belog sejak dua menjak nie..
kadang aku just terjah belog pebret aku untuk baca entry terbaru diorang..
nak komen entry diorang pun aku macam malas..tah la yer napa penyakit malas aku makin menjadi2
ok lah meh sama2 kita memulakan pagi isnin nie dengan menjawab beberapa soalan cepumas dari


1.enpon..lappy..iron..mane yg korg rase tak de nye korg tak leh hidup..
haha tentu sekali enpon..kalo enpon takder apa pon tak leh nak buat hehe..bio baju tak beriron janji enpon sentiasa ada...


2.antara Fasha dengan Memey..mane korg rasa lg okek..
hehe bagi aku la dua2 pun ok..dua2 punya kelebihan tersendiri...


3.kalau kawan lelaki/perempuan tibe tibe cakap suke kat korg..reaksi korg?
haaaa!!! tekejut kejap hahaha..tak der la malu2 kot dengan muka yang rasa macam nak masukkan dalam beg..perghhh


4.lelaki/pompan..mulut sape lagi longkang
dua2 kot hahah..depands pada orang tu jugak la..kadang lelaki ni lebih longkang juga mulut dia dari pompuan n pompuan pun kadang gtu...


5.pernah berkorban tak untuk gf/bf korg..jenis atau bentuk pengorbanan..
semestinya lah pernah kan..apa ler guna nya gf/bf kalo tak der pengorbanan..ye dak??bentuk pengorbanan biar lah rahsia hahaha..


6.cinta tanpa duit boleh bahagia tak?
zaman sekarang ni mana ada orang ble hidup tanpa duet haha..so kena seimbang ler..


7.ape perasaan korg kalau boleh nampak makhluk halus..pernah tak teringin nak tengok..
komfem la takot hahah...asyik dibayangi dengan benda2 aneh macam tu...tak mo la tengok..kang pengsan 28jam kan susah


8.baik..peramah..kejam..mulut tak da insuran..touching tak memasal..mana yg sesuai untuk aku..
sepanjang mengenali anis d alam maya nie rasa nya yang paling sesuai ialah BAIK n PERAMAH...sebabnya biar aku sendiri jer yang tahu yer 


9.aku bagi peluang korg kritik blog/entry aku..ha..kritik cepat..
blog nie ok jer tak der masalah..loading pun tak der la lama gila kan..bab entry lak sume aku suka baca..sebab tak membosan kan..


10.sekarang aku tengah berduka..agak agak lagu nie sesuai tak dengan aku..today my life begins..
tak tau ler haha sebab tak pernah dengar lagi lagu nie..tapi kalo bagi aku la bila tengah berduka jangan dengar lagu yang touching nak mampus tak pasal2 air mata mencurah2 jatuh ke ladang gandum..hahha dengar la lagu yang happy ble cheer balik kan


11.agak agak relevant tak soalan soalan aku..ade rase macam nak penyepak tak..
hahah ok jer bagi aku anis..soalan dia tak der la bahaya sangat heheh...


hahah siap 11 soalan..jangan gelak tau bila baca..wat2 muka seryes ok
sekarang aku lak nak bagi soalan kat korang2 yang bertuah untuk aku tag hehehe...

jangan risau k tak banyak mana pun soalan dia...


1. siapa lebih memahami gf/bf korang ataupun bestpren korang???

2. apa yang buatkan anda terpikat dengan bf/gf korang??

3. kalo di beri peluang untuk melancong korang nak p mana yer???kenapa nak ke tempat tu??ce citer..

4. single atau in a relationship,,mana lebih better???

5. antara banyak2 benda yang korang ada apa yang paling2 korang suka sangat??


hurm rasa nya cukup la kot 5 soalan..tak reti nak buat banyak2 heheh...
sekarang aku nak tag...hurm sapa erk...








p/s : korang kalo rajin jawab la yer heheh..skadar berkongsi sesuatu yang mungkin kita juga punya cita rasa yang sama kan heheh

Sunday, October 30, 2011

~ SAKIT HATI ~

assalamualaikum...
make a thousand smile wit one tear and u will be fine



p/s : memang indah tapi bila dah diketahui rasa nya patut dapat award DOUBLE STUPID...

Saturday, October 22, 2011

~ BERDUA BERSATU ~

assalamualaikum...

enjoy diz song...


indahnya bila kita berdua bersatu..
dan
lagi indah bila kita berdua ble bersatu atas redhaNYA..

Friday, October 21, 2011

~ AKU YANG KUSUT ~

assalamualaikum sume

setelah beberapa hari aku tak hapdet apa pun dalam belog nie then hari ni aku berusaha jugak sedaya yang ble untuk aku hapdet apa2 yang boleh aku share ngan korang..
first of all aku minta maaf pada sesapa yang terbaca belog aku nie sebabnya hari ni aku rasa nak emo sikit..
eh emo banyak...
bad feeling inside woo...

besarnya kan ujian yang aku dapat...kadang2 terdetik kat hati ni perasaan givup ngan sume yang aku lalui..rasa macam tak pernah habis...belum pun sempat yang dulu melabuh tirai dah datang yang baru..
sesak sangat2 pikiran nie...kusut sangat mengalahkan kain yang belum di iron..
nak story pun aku rasa berat sangat..sampaikan aku sendiri tak sanggup nak kongsi atau share ngan sesapa apa yang aku alami sekarang nie...

bila aku sendiri2 mest terfikir..
wahh bestnya kan jadi budak2..yang drg tau hanya la main,,makan,,tido,,tu jer...tak perlu nak pikir sume masalah2 yang datang bertubi2 nie..
tapi bila da jadi dewasa nie baru lah aku tahu betapa payah nya hidup menjadi orang yang dewasa..
sapa setuju???menjadi dewasa nie aku rasa dugaan dia makin berat woo..
kadang2 tu sampai macam tak terbawa oleh badan sendiri..
YA ALLAH permudahkan lah segala urusan ku..

sejak beberapa hari ni aku rasa macam empty sangat otak aku nie..
tapi tetap rasa macam serabut gila..
tyme tido pun bila aku tersedar kejap trus otak aku automatik pikir sume2 tu balik..
pejam mata lak mula la terbayang sume tu..
haishhh rasa macam better tido jer...
sekali lagi
YA ALLAH permudahkan lah urusan ku...
lapangkan lah dada dan fikiran ku...

rasa macam nak teriak la sekuat hati n minta sume benda tu pergi jau dari kotak pikiran aku nie
macam tak larat dah nak simpan sume skali dalam otak aku nie..
ada ker mana2 tempat yang korang tau yang ble format otak??
aku nak!!!
betapa la berat aku rasa hari2 yang aku jalani dengan bebanan otak yang aku rasa macam tak pernah nak berkurang nie...saat aku bergelak tawa dengan kawan2 aku aku ble lupa seketika tapi bila da sendiri2 mest terfikir balik...
hurmmm ntah la apa nah jadi dengan aku nie..
moga2 ALLAH berikan kekuatan untuk aku hadapi sume nya..
n aku yakin pasti sume ni akan berlalu juak kelak...
cume perlu kesabaran yang berpanjangan...

p/s : jangan tanya mengapa kerna aku sendiri pun payah untuk meluahkan apa yang terpendam dalam hati aku nie

Thursday, October 13, 2011

~ CERITA TENTANGNYA ~

assalamualaikum sume..

hari ni aku malas nak cakap banyak2 heheh...
sikit2 tu boleh la kot heheh...
meh kita bagi keizinan..biar gambar gambar yang berbicara...

tisu dan bekas ubat yang dia minum..
ni tyme dia sakit..demam..cian dia


kertas kuning yang tertera nama aku..
banyak jugak kenangan kertas tu..
kenangan nya biar hanya aku yang tahu


tiket flight aku dari kk ke tawau...10.01.2009


tiket nie dia yang urus sume..
aku tak brapa nak tau urus semua nie..


mainan yang kami kongsi bersama..
still macam dulu lagi..
dah setahun lebih usia mainan nie but still macam dulu jugak..
i still keep it..
just 4 a memory..sweet memory


job advertisement...!!!


botol air yang banyak memberi kenangan..still remember wat happen on dat day..

korang nampak tak sume pic kat atas nie??
ekceli semua nie adalah benda2 yang pernah menjadi sesuatu yang sangat2 bermakna untuk aku
heheh
kalo ada yang tengok nie mest korang rasa yang aku nie macam tak betol sebab nya
still simpan bekas air mineral la
tisu terpakai la
heheheh tapi kalo korang tau cerita disebaliknya korang mest akan paham kenapa aku keep sume tu
hehhehe
barang2 nie sume aku jumpa tyme aku sibuk cari something kat almari..
sume barang2 lama aku bongkar then aku terjumpa box yang menyimpan semua rasa sayang aku pada seseorang

ok tapi skrg tak lagi sebabnya adalah hahahha...
lucu juak bila tengok balik..entah orang tu ingat ka tak sume tu..
wat ever la kan janji kenangan tu tetap tersimpan kemas dalam kamus hidup..

ya dia dulu pernah ada dihati aku,,
pernah menjadi orang yang aku sayang
dan amat2 ambil berat akan dirinya...tapi dia tak tau heheheh..
everything pasal dia aku slalu ingat n kalo ble nak simpan semua hal berkaitan dia hahaha..
tu la penangan cinta dalam diam hahahha..

penah skali tu aku rakam tyme dia tido..
dia demam kan so aku rakam guna pon tapi malang nya video tu dah hilang heheh
tak pa la janji orang nya still macam tu

apapun dulu aku mungkin rasa sayang pada dia n gtu gak skrg tapi cukup la sebagai sahabat...
thanks 4 memory2 tu erk hehehe...
will keep it...
heehehh

p/s : kadang kita rasa diri bodoh sangat sebab simpan benda2 macam tu tapi tu jer la caranya nak show my feeling hehehhe

Monday, October 10, 2011

~ WELCOME BACK !!!! ~

assalamualaikum sume..

isnin yang hurm bowsan hehehe
yup aku bowsan
sebab musababnya aktiviti tiap hari sama jer...
online 24 jam sehari..*tipuuu*
tak da la kan sampai 24 jam sehari aku dok online...
tapi kira macam tu jugak la hahahahah...
*apa aku katakan nie????mengarut lagi mencarut *

aku just nak say WELCOME BACK ngan diri sendiri sebab nya dah berminggu rasa nya aku tak hapdet belog aku nie...bukan stakat sarang laba2...gorila siap buat istana lagi dalam nie..
ha sapa nak bertanggungTANYA tu..sila jawab hehehe

hari ni aku sibuk menjelajah ke beberapa buat belog yang memang aku akan lawat setiap kali on belog...list2 yang memang aku dah set ketat2 kan dalam otak aku bahawasanya aku akan menterjah belog2 tersebut dengan kadar yang terpantas...

banyak sangat entry2 drg yang aku tertinggal jadi terpaksa lah gagahkan diri untuk melihat OLDER2 post diorang...
penat jugak bijik mata nie membaca
* erk???mata ker yang baca??bukan mulut ker???*
tapi apa pun aku hepy sebab musababnya aku dapat baca jugak entry2 drg yang tertinggal nun jauh kat belakang tu...
anyway thanks blogger2 yang aku slalu terjah sebab korang hapdet banyak2 dapat jugak aku baca banyak2 setelah tertinggal beberapa hari,,,
enjoy ur BW..

p/s : pasni aku nak hapdet pasal satu benda baru yang aku dapat hehehe..nak tau??tgu entry seterusnya erk...

Monday, October 3, 2011

~ AKAN AKU AKHIRI SEGALANYA ~

assalamualaikum..

peritnya rasa nak tekan2 keyboard nie
berat jak rasa hati dan mata nie..


like kata2 kat atas nie..aku cuba sedaya yang mungkin untuk menyibukkan diri daripada terus mengigatimu tapi aku tetap tak berjaya saat aku mula berhenti dari melakukan itu

beratnya rasa hati nie..
sangat tak kuat...
terlalu bodoh rasanya diri nie..
seperti apa yang mereka dan mereka katakan aku SANGAT BODOH untuk semua ini..
TERSANGAT BODOH..

aku yakin yang ALLAH tak kan bagi ujian buat seseorang tu melebihi kemampuan dia sendiri..
setiap ujian dan dugaan tu adalah untuk menunjukkan kepada kita
tatkala kita salah mengorak langkah..
tatkala kita salah membuat pilihan..
sebab tu ALLAH uji..
ALLAH nak kita sedar..
YA ALLAH aku memohon kekuatan darimu...

mungkin aku perlu rasa sakit itu sekarang
ya aku mungkin perlu meneruskan hidup tanpa semua itu..
aku berdoa agar aku masih punya kekuatan itu
kekuatan untuk meneruskan hidup tanpa dia..

mungkin benar kata mereka
aku TERLALU BODOH untuk meneruskan sgalanya yang tak pasti..
TERLALU BODOH bila aku tahu hakikatnya tapi aku masih terus dengan jalan itu..
aku sepatutnya memilih jalan yang lain..jalan yang tak mungkin membuat aku derita..

akan aku akhiri segalanya..
moga kekuatan itu akan terus ada pada aku..
kekuatan yang akan terus aku genggam...

p/s : lieya jangan kalah dengan air mata dan rasa sebak...hidup perlu diteruskan..

~ JAUHI AKU BILA RASA ITU TELAH PERGI ~

assalamualaikum..

jauhi aku bila rasa itu telah pergi..
ya mungkin itu yang terbaik..
jangan pernah buat aku merasa yang dirimu masih perlukan kan
tatkala ko sudah tak memerlukan kehadiran ku lagi disisi mu..

perit rasa itu..
perit daripada rasa yang aku perlu hadapi bila aku kehilangan mu..
setidaknya bila aku kehilangan mu aku masih boleh memberikan semangat pada hati aku agar menerima segalanya dengan tenang..

tapi saat kau mula menjauhi aku tanpa sebab..
membuat ku tertunggu-tunggu,,
kau semakin memberikan aku harapan..harapan yang membuatkan hati ku terluka sedikit demi sedikit...
wahai insan2 yang aku sayangi..
hati ini bukan untuk dilukai..
jauh sekali untuk disakiti...
aku pernah berikan hati ini untuk dijaga dan disayangi..
aku pernah memberikan harapan bahawa hati ini akan terus jadi milik mu..
tapi kenapa saat ini kau mula lupa pada sang hati???

hanya satu pinta ku
andai rasa itu telah pergi,,
jauhi aku
jangan biar aku terus menyimpan harapan..
kerna harapan itu akan melukai hati ku...

jauhi aku bila rasa itu telah pergi...
lupakan aku dan berikan kehidupan ku semula..
katakan pada ku bahawa kau tak lagi menyayangi ku dah saat itu aku akan faham mengapa segalanya terjadi..

p/s : bila tak sayang lagi pada ku bagitau la jangan biar aku ternanti2 dengan penuh harapan..harapan yang tak pasti