~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Sunday, November 27, 2011

~ AKU NAK BLAJAR ~

assalamualaikum dan selamat berhari minggu,,

ngehhhh hari ni aku nak hapdet sikit papa yang aku rasa patut aku hapdet heheh...ye la kan da bekurun aku tak hapdet belog aku nie...rasa macam penat jugak asyik nengok post yang sama hehehe...
so hari ni aku nak bagitau kat korang yang aku nak sangat2 belajar something...

ha mest ada yang saspen da tu kan mo tau apa yang aku nak blajar???huhaiii tu pun kalo ada la yang rasa saspen heehe...hurm ekceli aku nak sangat belajar MEMFORMAT laptop,,

ha aku rasa lah kan banyak kebaikan nya bila kita dapat belajar untuk memformat laptop nie,,selain daripada dapat menjimatkan duet tatkala bulan tua,,kita ble juak hasilkan duet dengan kepandaian yang kita ada..
kalau kamu nak tau kat kunak nie yakni daerah tercentha tempat tumpahnya darah ku,,kos untuk memformat laptop nie adalah sangat2 menyampahkan diri,,rm70++ untuk lapy yang kecik2 comeii tu..kalo yang beso ha mayb ble cecah rm100++..tak ker naya tu..

rasa macam haremm jer bila terpaksa hantar ke kedai,,ciss tak dapat nak save bajet kan..
dulu tyme aku masih blajar kat politeknik kota kinabalu sabah,,kadang ada  student poli yang buat perkhidmatan nie..murah2 jer,,kadang rm30 jer...murah kan??ha kalo kat kedai2 d kk tu pun just rm30-35 jer gtu...service dia sama jer aku rasa...

so dengan itu aku teringin sangat nak blajar cara nak format laptop nie..bukan yer apa la kan tapi kalo aku simpan duet rm70 tu aku masih boleh beli benda lain lagi kan..yang lebih penting..lagi pun tak salah rasa nya bila kita belajar something yang baru kan huhaiiiii....

tapi ada ker yang sudi nak ajar aku nie???ada ker??ada kerr???pelizz la nak sangat blajar tu..
hope nant ada lah orang yang baik hati nak kongsi ilmu dia ngan aku kan...
k lah tak nak naip memanjang kang ada pulak yang termuntah saat membaca coretan aku yang ntah papa jer nie...

p/s : salam maal hijrah korunk,,

2 comments:

ieyza afieyna said...

nak format lptop ni kene ade software nye kak.. software tu pun klo beli memang mhal.. then, klo sape2 yg format murah2 tu, salu nye pkai software trial atau pun yg pirate je,, yg mahal tu la yg ori.. kekal lak tu..


aritu lptop ieyza rosak so format ar.. rm100.. softwareori punye.. b4 ni pnah format rm40.. rupenye software pirate ptut la virus sng masuk..

lieya_idlia2307 said...

yup tu akak tau tapi software dia bila kita beli kita ble guna lama hehhehe so rasa nya berbaloi juak la kan if kita beli..nant bila lapy rosak bekali2 tak da la membazir wet da kan ehheheh