~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, April 9, 2011

~ ApA nAk kaTA bilA si DiA nUN jAuh di saNA? ~

kasih..andai saja kau tahu betapa aku merindui mu...

pergghhhhh!!! mantopp punya ayat..buat aku rasa geli geleman jer hahaha...tapi itula hakikat cinta kan...saling merindu..lebih2 lagi bila kekasih hati dok jauh nun disana....mula la nah fikir :

1. apa lah yang dia ngah buat karang nie?
2. dia rindu aku ke tak ye?
3. dah makan ke belum dia tu?

and so on lagi lah  pertanyaan2 yang merapuh2 macam cacing kepanasan hehehe....opsss....telebih sudah hehehe...ada satu member aku nie..dia skrg nie duk kat johor...n future husband dia..eh bukan2 BF dia nun jauh merentasi benua sana hahah...tiap hari rasa macam tak lengkap jer idop dia yela dah la keluarga jauh diseberang BF pula nun sana jauh berjuta batu.....eh..ehh..jangan ada yang tergoyang2 bahu sambil nyanyi lagu " berjuta batu..jauh nya...lalalalal "..ini bukan filem hindi ok hahahah....

memang besar tau dugaan bila kita dengan berani nya mencuba cinta jarak jauh heheh...tapi nak tak nak kena la juga kan..da engko jumpa pasangan macam tu tak kan nak halang diorang kejar cita2 kan....ok walau pun aku nie tak ada la punya pengalaman cinta jarak2 jauh nie tapi aku nak kongsi la dengan korang semua hasil daripada pembacaan aku heheheh...

tadik aku sibuk dok buka2,,terjah2 majalah remaja nie...dah aku jumpa la info2 yang menarik...so aku cieter cikit kat cnie..nant boleh la kita aplikasikan bersamakan hehehe...

here tips-tips yang mungkin berguna untuk pakwe atau makwe yang ngah mengalami situasi ini heheh...

  1. berusahalah untuk berjumpa walaupun sekejap jer...tak kan lah duk bejam-jam depan laptop sambil men facebook boleh pula kan...hurm kot-kot la si dia ada masa p lawat korang...tetiba bos mention "ok polan bin si polan minggu ni aku hantar ko pergi malaysia..lawat projek kat sana "...ha tak ker melompat macam beruk tu heheheh...so da ada masa macam nie luang la bersama...kalau si dia boleh selitkan sedikit masa untuk jumpa kita kenapa kita tak boleh kan...so think it...
  2. sentiasalah mengigatkan diri kita nie yang kita harus terus setia pada si dia....toinkkkk3x...ha tips nie yang aku gemar mo crita...heheh ada pasangan nie bila berjauhan mula la rasa bosan n mula la kepala hotak tu ligat berfikir nak cari "skandal"..wahh ayat power lagi...best ker "skandel2" nie?hahah best kot kalo tak mana la ada yang nak buatkan ahahha..tapi beringat la selalu yang kita nie perlu setia pada pasangan..insyaallah bila kita setia si dia di sana pun pasti sama...setiasa la pupuk nilai setia dalam diri ehhehe..janganla asyik nak main kayu 3.5 jer heheh...
  3. beri kejutan pada pasangan...ha bukan kejutan elektrik ok..nant tak pasal2 hangin satu badan ahhaha...kejutan yang dimaksudkan adalah..ok sebagai contoh korang pegi la call kedai bunga ke hape ke minta drg hantar selori bunga ke rumah gF korang..hahah selori itu sudah melampau...sejambak cukup la...comfirm sampai ke telinga senyuman diorang tau..silap2 tak tido malam engkau...nak bagi cekelat pon boleh.
  4. yang nie rasanya memang tengah on da pun kan ahhaha...sentiasa la berhubung...sekarang nie kan dah canggih2..semua ada...FACEBOOK,MYSPACE,TWITTER,TAGGED,YM,SKYPE and banyak lagi le menatang2 yang boleh korang guna tok berhubung...phone pun ada kan so send la mesej..jangan la bekira dengan pasangan sendiri kan...
ha banyak lagi kot tips-tipsnye tapi kena la beli majalah remaja edisi april heheh...kalo tak susah la nak tau tips yang lain kan...kalo korang nak baca sendiri hujahan kat majalah nie sila la TEKAN SINI !!...jangan segan2tau

tak pun tulis la surat..ada juga keja abang2 posmen tu kan eheheh


p/s: ilmu tu kena la kongsi bersama...jangan kedekut tau heheeh....




~ KEbAikAn kULIt bUAh tEmbiKAi ~

meleleh air liur tengok buah nie..yummmyyy...i loikkkee!!!

betapa la dasyat sungguh  andai dapat makan buah tembikai waktu-waktu petang nie....dasyattt giler....buah nie la yang membuatkan diri ini terasa kerdil sekali hahahaha.....ayat yang tak ble blah hahahha....macam-macam yang kita boleh buat dengan buah nie kan....nak buat jus boleh n macam2 lagi la...ingat lagi raya tahun lalu my mum ajak buat kuih nie..heheh comel jer....

ha ni la rupa biskut tu hehehe...comel...rasa macam nak sembunyi jer biskut tu kat dalam baju hahah..
ok itu terlalu melebih....

minum pon sodappp....

kalo bagi buah nie comfirm masa tu jugak aku makan dengan sungguh nikmat sekali hehehe....tapi kan mesti ada yang tak tahu kebaikan di sebalik kulit buah nie....habis jer makan terus nak campak masuk tong sampah..."peduli hape aku dah habis makan buang jer la kat tong sampah tu"...cehh dasyat sungguh perangai....

kulit buah tembikai nie baik untuk rambut tau....sape tak tahu sila la angkat kening serasa berkata " lawa juga aku nie bila pandang lama2 kat cermin " hahahahah sila la tunduk sambil muhasabah diri..tak baik isi bakul angkat sendiri...

ha ini adalah beberapa langkah yang sesuai untuk dilakukan dengan buah tembikai bukan sibuk nak makan jer heheh...untuk mendapatkan rambut secantik erra fazira ini la cara dia hehehe...


1. after korang abis makan dengan lahapnya buah tembikai tu, jangan sibuk sangat nak buang kulitnya.
2. Sebaliknya, gunakanlah bahagian kulit tembikai dengan menggosokkannya pada kulit kepala.
3. dah tu biarkan getah dari kulit tembikai itu meresap pada kulit kepala korang
4. wait for 15 hingga 30 minit dan cuci sampai bersih.



mesti ada yang tak caye nie kan?ingat aku memain ker??tak caya meh aku bagi korang buah durian pastu hantak kat kepala korang...hahah sakit kan?tu tanda nya aku tak main2 la weii....ok la kalau korang nak keterangan lanjut korang baca la kat SINI..walau pun dia mention sal laki jer tapi aku rasa pompuan macam kita pun boleh juga hehehe....so apa lagi...rebut la peluang kePERAKsan nie heheh...


p/s : bagi tips untuk kurangkan rambut gugur bole?




~ pEngAtin oH pENgAntin ~

wahh best semacam jer tajuk entry aku hari nie..selepas berhempas pulas sambil berguling kat atas tilam akhirnya dapat juga cari tajuk entry heheh..ok auta semua nya tu...saja naj bagi korang rasa gahh dengan entry aku ahahahha....


ok kat cnie aku bukan la naj crita pasal pengantin sebelah rumah aku..dan bukan juga nak crita pasal pengantin yang bakal berkahwin hari ini..itu semua tak der kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati....ok aku da melalut terlalu jauh...toinkk3...


nie nak crita la kat korang mengenai satu majala nie...aku baru jer terjah kejap tadik...best bila baca tau..banyak info yang kita ble dapat..ha bagi yang rasa-rasanya nak plan ke hape ke about wedding korang boleh la terjah kat SINI....seyess memang banyak info...


mari kita sama-sama ringankan tulang tengkuk untuk melihat gambar2 ini....


ha nie pelamin ala2 kanopi heheh....mantopppp...

grand giler engkau....

sape2 nak mandi2 cahaya boleh la kowt amik yang nie heheh..

klasik moden....

yang nie sweet jer aku rasa...gabungan pink n putih

ada tak yang nak naik keta kuda tyme kawen?jom try yang nie...

banyak lagi la tentang perkahwinan yang ble korang baca...rambang mata juga tengok..yer la sume cantik2...kat cnie juga siap ajar lagi tau macam mana nak dekorasi majlis korang...tak caye ??? meh kita bakoo!!!..link nie...eheheh bukan ok tu ayat cik epal kebabomm saja ikot2 ayat power dia heheh...jangan marah yer cik epal...meh-meh cuba LINK ni..

korang p la terjah ok..malas la nak crita banyak-banyak nanti korang malas pula nak buka link tu hehehe....
tapi seyes wa cakap sama lu mang banyak benda kita boleh dapat tau...so kepada sesiapa di luar sana yang dok buzy wat persiapan perkahwinan rajin-rajinkan la diri skodeng LINK nie ok....

p/s : budak bulat macam apple bila kita nak deal buka perniagaan andaman nie ehehhe....tq sudi baca