~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Friday, April 22, 2011

~ SOMETHING DOES'NT MEAN EVERYTHING BUT EVERYTHING ALWAYS BE A SOMETHING ~

assalamualaikum dan selamat berhari jumaat..

entri pembukaan aku hari ni berunsurkan sedikit kesedihan jadi silalah capai tuala korang yang dah bebulan tak basuh tu untuk dijadikan sebagai penghapus air mata..*teruskan berada dalam mud emo sikit*

tears is my friend

tajuk aku bukan main panjang lagikan??macam lirik lagu pun ada..tak kesahlah janji aku bagi juga korang tajuk untuk entri aku..cuba bayangkan kalo aku tak bagi tajuk dan terus masuk isi tak ke serabut otak korang kan...hurm ayat nie sangat2 memberi aku maksud yang tersirat dan tersurat so aku nak share something dengan orang-orang kampung sekalian akan word yang lahirnya dari otak aku sendiri...

" something does'nt mean everything but everything always be a something " macam pelik jak bunyinyakan...TOINK!!!! tarik hidung korang kejap...ingat nie lagu rock ker siap nak ada bunyi2?...kalau kita tukarkan bangsa ayat tu ia akan jadi macam nie..

" sesuatu tak bermakna segalanya tapi segalanya selalu jadi sesuatu "
*ok nie ayat yang macam tak best jer nak baca hahahahh sila abaikan*

" sesuatu itu tak bermakna ianya adalah segalanya tetapi segalanya itu selalu boleh menjadi sesuatu dan boleh merangkumi sesuatu yang mungkin kita tak tahu "
*ok nie ayat yang aku maksudkan dengan word kat atas sana tu*

terserah korang la nak baca dalam intonasi mana pun yang penting korang tahu apa yang aku maksudkan ok...dalam kehidupan kita ni kita selalu beranggapan yang sesuatu yang kita punya atau kita tahu adalah segala-galanya dalam hidup kita sedangkan segala-galanya yang kita punya tu tak semestinya merujuk kepada sesuatu yang kita miliki...*aik macam sama jer ayat..diterbalik kan jer hahahah....tarik hidung kang baru tau*sebagai contoh kita punya kekasih..cewahhh tukar mud jiwang jap....ada satu hari tu dia datang bawakan kita selori bunga ros....time tu kita akan feel " wahhh so sweet "kita pun apa lagi dok tatap bunga tu 24jam waktu Malaysia...dijaga dengan penuh kasih..sebabnya??si kekasih dah bagi pesan macam nie kat kita

boy : gurl..take care of diz flower tau..jangan bagi dia layu sebab ia tanda cinta i....
gurl : tq boy..ur a so sweet...i akan jaga bunga nie sbab bunga nie adalah segala-galanya tok i...ia tanda cinta u pada i...

*jangan sesekali try diz at home...tak pasal-pasal korang kena penampar ngan mak korang hahahah berangan lebih*punyalah semangat kita dok jaga bunga tu sebab takot layu..sedangkan kita tak fikirpun maksud disebalik ayat boy tu...kita tak paham pun yang sebenarnya dia maksudkan benda lain...hati dia,kepercayaan dia,kasih sayang dia dan macam2 lagi bentuk ramuan yang ada...bunga tu bukanlah segala-galanya untuk dia tapi maksud yang dibawa oleh bunga tu lah yang boleh jadi segala-galanya untuk dia....adoiii korang faham juga ke nie ayat-ayat aku nie?tak paham?hurm lantak la hahahah....

contoh lain nya ialah dijadikan satu cerita la kan...korang ni sibuk le nak menyemakkan diri kat satu mall nie..kononnya nak teman mak korang beli barang padahal korang nak abiskan duet mak korang....*macam aku*then sampai kat satu shop nie mata korang terus tersembul dari paksinya...sebab nampak rantai yang korang memang dah kemaruk sangat nak beli...then mak korang pun dengan berat hatinya belikan juga korang rantai tu...wahh bukan main happy korang kan..dalam hati bebunga-bunga..."esok nak tunjuk kat bedah lah..."

sampai jer kat skul korang pun apa lagi mula la bergosip di awal pagi...hisshhh tak senonoh tol..cuba lah korang baca buku ke hapa ke...kebetulan hari tu ada majlis kat skul so sume kena turun padang..dah tu korang selamba gaban jer letak rantai tu dalam beg tanpa sedikit rasa was-was.......TARRAAA...sekali hilang da...fuh magic memang magic...nangis-nangislah korang....sapa kesah??aku??tak kot...

si pemilik : pulangkan lah rantai tu..aku tak marahpun ka korang kalau korang bagi balik..betol*dalam hati..cuba la korang bagi balik time tu juga aku TOINKKK tarik hidung korang*rantai tu lah segala-galanya bagi aku...aku tak boleh hilangkan...

Go to fullsize image
bagi balik!!!hantak-hantak kaki.....

kepala otak serabut dah pikir alasan paling comel yang boleh d bagi kat mak korang...harap-haraplah tak kena sebijik penampar...sampai jer kat rumah korang pun buka tirai dah tu dengan selamba mak korang kata cam nie dengan korang

tak apa la barang dah hilang halalkan jer la...
rantai tu bukan lah segalanya untuk ko..
rantai tu kita boleh beli balik kalo nak..
ko kena ingat segalanya yang berlaku tu ada hikmahnya...
ALLAH nak bagi tunjuk kat ko yang ko mungkin akan dapat yang lebih baik..
segala yang berlaku tu mengajar ko untuk lebih matang
menghargai,sebab kalo tak bagi ko ujian tu ko
takkan hargai segala yang ko dah miliki...tak pandang pun rantai lama
sedangkan masih boleh guna lagi..

menanah telinga korang dengar kan?hahha tapi betol kan?kan?sebab tu la kita jangan la obses sangat dengan sesuatu benda yang kita rasa benda tu adalah segala2nya untuk kita..tak der benda tu gelap la hidup...tak salah untuk kita sesuatu tu adalah segalanya untuk kita tapi tak salah juga bila kita cuba menganggap yang segala-gala yang kita miliki tu adalah sesuatu yang sangat berharga buat kita.di situ kita akan jadi lebih menghargai setiap apa yang kita punya..sapa tau kan esok2 lusa kita akan dapat lebih banyak lagi....sebabnya segala apa yang ada kat dunia nie boleh jadi sesuatu yang akan menjadi milik kita..sesuatu yang mungkin kita pernah terbayang atau tidak...

p/s : tq sudi baca..kalau tak faham korang tanya jer kat bomba ke polis ke..kot-kot la dorang paham kan heheh....