~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, May 12, 2011

~ NANNY BUAT AKU LEKAT DEPAN TV ~

assalamualaikum dan salam semalaysia...

dalam banyak2 rancangan kat tv rumah aku dan korang tu..
aku paling suka nak tengok NANNY 911 ...
entah macam mana aku dok rasa macam ada gam gajah kat punggung nie bila rancangan nie ke udara...
hehehhe....entah anak sapa la yang dok letak gam kat bangku tu kan ehehhe...

seyes nak kata memang aku suka tengok rancangan nie..
even sometyme aku terlepas juga tengok rancangan nie tapi bila dah dapat tengok tu 
aku komfem akan lekat depan tv...
dah tak peduli dah apa pun yang terjadi kat sekitar ehehhehe....
kecuali mak aku jerit
ha yang tu memang aku tak boleh nak duduk diam lagi..
secara automatiknya gam tadi akan mula cair sendiri haahhahaha

korang tau ker rancangan yang aku dok cerita dari tadi nie???
tak tahu?
ha meh aku bagitau kat korang erk....
Go to fullsize image
ha nie pic yang aku pinjam kejap dari en google...makaseh yang en google...bek ati sangat...

Go to fullsize image
nie pula orang dia yang bertanggungjawab dalam rancangan nie sekarang..
kiranya dia lah nanny buat masa ini heheheh...

korang tau tak kenapa aku suka rancangan nie??
sebabnya adalah kerana,rancangan nie..penuh dengan ilmu tentang kekeluargaan..
bagaimana kita nak urus keluarga kita supaya ada gaya hidup yang normal dan macam2 lagilah...
kalau tak silap aku nanny nie akan bagi masa selama seminggu kat satu2 keluarga tu untuk berubah...
dan dalam masa itu dia akan bantu mereka macam mana nak atur keluarga dengan baik...
ya maybe ada dikalangan kita yang memang da sempurna cara hidup dia tapi tak salah juga kan kita tengok rancangan nie..berbaloiii tau....

ada satu blog nie..aku jumpa tadi...masa aku nak cari maklumat pasal nanny nie terjumpa la aku blog nie...
nak tau blog mana???ha meh ushaa...
meh kita g terjah blog nie...ada satu entri dia yang aku baca tadi yang menerangkan tentang NANNY 911 nie..
korang KELIK MANJA link nie...
kat link tu dia ada crita tentang rancangan nie..tapi in english ler..korang yang tak teror sangat english macam aku nie..kena lebih tabah la yer menyelak kain ehhhh menyelak kamus korang yang tebal tahap gaban tu hehehe....tak pun guna khidmat en goole translate heheheh.....

tapi memang aku suka rancangan nie....
banyak benda yang kita boleh kongsi melalui nya..best2...
i likeeee very da much...

so korang rajin2 lah terjah blog little ros tue erk...aku nak p baca blog dia sekarang...
meh kita sama2 menTRANSLATE heheheh....

p/s : nanny 911 nie banyak bagi tips macam mana cara kita nak dapatkan gaya hidup yang normal..mula dari bapak sampailah ke adik2 kita....so rajin2kan la bijik mata korang untuk tengok rancangan nie....ok

~ ORANG MACAM TU LEBIH BAIK TAK JADI KAWAN..MENYUSAHKAN HIDUP ~

assalamualaikum,,

selamat petang cikgu,,
ok murid2 sila duduk ditempat masing2 yer..
hari ni cikgu nak ajar subjek alam sekitar....
ok pandai murid2..sila sedut semaksima yang boleh udara disekeliling kamu..
" eiii bau kentut ler cikgu "
**gerak2 hidung kejap..nak cari tau dari mana datangnya smell yang something tu**
" perghhhhh ko yang kentut???betuah punya budak..ha tak payah dok tunduk2..kamu la yang tengah sengeh2 baca entri ni..amboi buat2 pekak pula yer "

hahahha ok saja bagi intro lucu sikit **hurm lucu ker?***
sapa tak gelak tak dapat makan pizza 2tgah tahun...

Go to fullsize image
teliurr korang..hahhaha..

ok mari kita kembali ke tajuk utama aku..
aku nak story about sesetengah orang nie..bukan kita ok tapi orang tuuuuuu...
sapa2 jer la...maybe korang pun pernah kena atau pernah terjumpa orang2 yang macam aku nak crita nie..
paling banyak jumpa kat facebook la...
kan facebook nie trend masa kini...tanya jer mesti ada facebook..
even mak2 kat rumah pon dok sibuk dengan facebook sampai lupa nak masak untuk tengah hari...
naya si ayah kan ahhaha...

aku sangatlah tak berkenan dengan jenis orang yang macam aku nak cakap nie..
**ehhh berapa banyak macam daaa..cakap terus sudah la**
ok2 jangan la pukul..sakit tau..
orang yang aku maksudkan adalah jenis orang yang suka sangat nak jadi kawan kita sebab ada benda lain yang dia nak tau dari kita..tak kisah lah dia nak tau yang kita nie lebih cantik dari dia atau pun tak
**ok itu terlalu berterus terang..tak baik heheh**

korang penah tak jumpa orang jenis macam nie??menyakitkan hatikan?dah tu bila kita ambil tindakan len dahh mula la dorang nak kata kita itu la kita ini la..even kita buat macam tu sebab kita tak nak gaduh dengan orang2 yang macam dorang tu..
buat habis air liur jer..kalau air liur tu berbayar tak per juak...
boleh bazir2 air liur sampai koma kan ehehehhe...

Go to fullsize image
ishhh tak senonoh...anak sapa la nie...

aku penah beberapa kali jumpa dengan orang jenis macam nie...
terutama sekali kat facebook lah...
buka jer facebook adalah orang yang dok add kita nak jadi kawan..so nak kata baik tu tak jugak la tapi kita kan still manusia biasa..so bila da ada orang add macam tu kita pun bagi tekan butan accept jer la..
bersyukur lah sebab ada yang nak jadi kawan kita kan...yerlah sapa la kita nie
bukannya artispun..pelakon pun bukan...

kiut tak??korang kata tak kiut pun aku tetap kata kiut hahahaha

nak dijadikan cerita yang buat tak puas hati nie sebabnya..yerlah kan kita dah baik hati dok p approve permohonan dorang tapi bila da jadi kawan suka suki dorang jer nak sindir2 kita denga post2 dorang yang ntah papa tu...ha tu satu hal....ada jugak yang saja2 nak tanya sal si polan la si kak limah la..n macam2 lagi la...semua dia dok usha pasal kita...
mula2 tu mungkin ok lagi kot..maybe dorang just nak kenal kita dengan lebih rapat

TAPI,,,,,,

alih2 rupanya saja nak tahu gerak geri kita...
puihhhhhhh!!!!! menyampah tahap gaban...
ingat kita nie berminat sangat ker dengan hal dorang tu sampaikan dorang nak sangat tahu pasal kita..
ish..ish..ishh... kalau kita ni artis tak per juga nie orang biasa jer pun...
entah apa motif dorang...

nie la yang dikatakan nak berkawan dengan orang lain tapi tak  iklas..

" ada udang disebalik mee goreng "

Go to fullsize image
nampak udang tu??ha nampak kan...
aku memang tak suka orang macam dorang tu...bila kita nak berkawan tu biarlah iklaskan...
janganlah kita berkawan ngan orang sebab kita nakkan sesuatu dari dorang...
hubungan macam tu tak kan kekal lama...
silap2 bila orang lain tahu komfim kita kena reject jadi kawan dia..

aku bila jumpa orang macam nie kat facebook..
memang sedeh lah nasib dia sebab aku akan on da spot akan remove dia dari friend list aku...
dan setelah itu kalo masih dok sibuk usha aku ha aku 
tanpa segan dan silu nya akan block orang tu...pedulilah apa dorang nak kata...
daripada kita jadi musuh tanpa kenal betol2 baik block kan..
hahha alang2 dah jahat biar jahat betol2...

kawan2 aku pun banyak kali kena macam nie..even dengan kakak aku pun kena dengan orang macam nie jugak..la awat la kita nak gaduh2 kan..bek jadi kawan bagus2...
ada yang sampai hina2 lagi bila dah kena remove..
pergghhh nie yang tak boleh nak tahan nie..rasa macam nak lempang muka dia bagi rasa sikit...

dalam dunia sekarang nie terlalu banyak yang dah jadi pelakon...
kita kena tahu menilai mana kawan mana lawan...
berkawan tu boleh dengan sesapa jer tapi tengok juga ler ya kalo kawan tu betol2 iklas ok la..
tapi kalau just nak amik kesempatan atau saja nak porak perandakan hidup kita
bek cepat2 korang say 
" NO "
pada orang tu....

p/s : tak der kawan lagi baik kalo ada kawan tapi perangai macam nie..tak iklas....