~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, June 2, 2011

~ PELAJAR VS PEKERJA ~

assalamualaikum..
me again...yehaaaa!!!

pelajar vs pekerja...mana korang rasa lebih loaded???
hahahha aku bagi korang soalan cepumas..
sapa dapat jawab nant aku bagi senyuman semanis gula...nak tak???

ok2 aku just nak share something yang tengah ligat bermain kat otak aku nie...
dalam masa yang terdekat nie entah kena apa asyik fikir MONEY,,MONEY dan MONEY...
nak kerja tapi macam susah la pulak nak cari...
peluang kerja memang banyak tapi hah nun jauh kat semenanjung sana...
dah la aku nie duk kat SABAH...tak der income pula tu..macam mana aku nak beli tiket flight??ce cite hehhee....

aku rasa macam nak flashback jer ke zaman aku masih study lagi...
teringat aku betapa la loadednya aku waktu tu...muahahahahah...
( ketawa jahat )
yerlah kan tyme study nie semua mak bapak bagi...duet blanja tu mak bapak kirim,,
duet sewa rumah,,duet pengajian pun mak bapak bagi...
lebih2 lagi kalo yang dapat pinjaman tu ha memang loaded sangatlah kan..
sampaikan tak tertampung tangan nie nak angkat barang2 shopping...
( erkk aku shopping ker???)

nak beli apa pun korang cakap jer...komfem mak bapak kirimkan duet hahaha..
manja sangat yer...cari duet tak nak...
memang berbeza dengan situasi kita jadi pekerja..memang ler duet tu akan ada ujung bulan tapi
rasa macam tak cukup jer...
serabut kepala otak nie...sapa ada cadangan macam mana nak tambahkan duet poket hehehe..
tapi korang jangan suruh aku ikot bisnes on9 ok sebab aku memang tak tau nak guna menda tu ahahhaa...

antara pelajar dan pekerja memang aku lebih sukak gelaran pelajar...
duet masuk trus siott hahahha....
yang kita tau blajar jer..hal ehwal duet tu biar mak bapak pikir
tapiiii
kena juga kerja kan sebab sampai bila nak mak bapak bagi duet..
ishhh tak malu sungguh...
sekarang nie kerja ada tapi duet macam tak cukup jer....dapat jer gaji terus habis...
entah kemana hilang nya...

rasa2 korang la kan bisnes apa yang bagus untuk aku ceburi erk???
tak yer lah yang jutaan punya untung cukup ler sekadar boleh menjamin masa depan ehehhehe....
sapa2 ada cadangan korang bagi aku yer...

p/s : best dapat jadi pelajar kan..duet ada jer...kalo kerja...tengah bulan hah sana merayap cari duet...padan muka sapa suruh tak ada saving kan ahhaha

~ THE FACEBLOG GEMPAK BLOGLIST ( JUN ) ~

assalamualaikum..

meh2 kita join ramai2 bloglist untuk faceblog (jun)...
kita sama2 tambahkan ramai kenalan..so nanti boleh tukar2 idea mahupun informasi...
korang pun kalo nak join meh dengan kadar yang segera...
kelik comeiii banner kat bawah nie....

FACEBLOG GEMPAK BLOGLIST(JUN)


ok done???korang dah join???
kalo blum bek cepat2 join sebab tarikh tutup dia adalah pada
30.jun.2011
so apa lagi..cepat terjah pastu join ok...

p/s : majulah blogger untuk negara heheheh

~ FACEBLOG??NAK JOIN??~

assalamualaikum...

tengah aku dok jenjalan kat blog2 jiran aku ada lah terjumpa satu benda nie...
hehehhe dia lebih kurang macam facebook juga ler...
tapi dorang bagi nama lain iaitu FACEBLOG..
ha mesti ada yang tak tau kan..macam aku jugak lah..nie first tyme aku dok kelik kat FACEBLOG nie...
bila tengok2 dan baca2 rasa menarik jugak la untuk kita joinkan diri...
korang kalo nak join korang kelik logo FACEBLOG yang aku dok tepek kat blog aku tu..nant korang akan terus di linkkan ke sana....

meh aku bagitau sikit mengenai FACEBLOG nie er,,,

TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

~ APA DOSA DIA?? ~

assalamualaikum...

pagi2 lagi aku dah rasa sedeh bila terbaca satu entry kat blog NIE
entah kat mana mereka letakkan hati nurani mereka...
tak pernah nak fikir baik buruknya before mereka lakukan sesuatu...
YA ALLAH bukakan lah mata hati mereka YA ALLAH 
dan jadikan lah mereka antara insan2 yang mempunyai mata hati,,punya hati nurani....

korang tengok nie...
menitis air mata tatkala melihat gambar nie...
apa dosa dia???
apa salah dia???
kenapa perlu lakukan semua ini pada dia...
dia juga ingin melihat dunia dan merasai kasih sayang dari mereka2 yang telah memberikannya kehidupan...

sekali lagi aku nak tanya apa dosa bayi nie????
bayi nie dah susahkan korang ker???dia tak minta pun untuk lahir ke dunia nie tapi disebabkan nafsu serakah korang dia yang menjadi mangsa...
YA ALLAH  betapa berdosanya orang yang melakukan perbuatan ini....
bayi tu ditemui kat dalam plastik..dengan uri skali...
MASYAALLAH...
dah lah macam tu kepala bayi tu pecah sebab kemungkinan dicampakkan dari bangunan 16 tingkat...
if korang nak baca berita nie dengan lebih lanjut lagi korang
lulu ada post entri pasal nie...

entah kat mana letaknya hati nurani orang yang lakukan perbuatan kejam tu...
apa mereka tak fikir apa yang akan berlaku kelak???
ingat dah buang bayi tu kehidupan korang akan lebih safe ler???tak tertekan???
ingat lah korang even korang dah buang bayi tu kehidupan korang tak kan pernah tenang....
di dunia kita ada pengadilan...terima lah korang balasan atas perbuatan tu...
ingat polis akan duk diam ker dengan benda nie..
TAK OK..!!!!
lambat atau cepat korang pasti akan dapat balasan...
tu baru kat dunia...balasan kat akhirat korang tak tau lagi.....

untuk bayi tu marilah kita sama2 sedekahkan AL-FATIHAH 
moga2 ALLAH permudahkan perjalanannya...

p/s : orang yang buat macam nie rasanya otak dorang dah mereng kot...kembalilah kepangkal jalan...jangan ulangi kesilapan yang sama berulang kali....moga ALLAH berikan kita semua petunjuk...amin