~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, September 10, 2011

~ BILA TIPU MENCIPTA BAHAGIA ~

assalamualaikum sume

hurm hari nie aku nak kongsi ngan korang sume pasal apa yang aku ngan rasa skrg nie..kata orang berkongsi kebahagiaan tu kan lebih baik..
before tu aku doakan korang2 sume sedang dalam mud bahagia la hendaknya ya..
like me hehehhe


kita slalu membahaskan tentang menipu,,ditipu,,saling tertipu then bila da fikirkan sume tu ofkoslah kat dalam haty nie akan membuak2 api kebencian kan????sapa sokong??sila angkat tangan anda heheheh...
tapiii,,tapiii,,
penah tak kita terfikir ada ketikanya penipuan tu ble membahagiakan????

okey hari ni aku tak nak kongsi tentang penipuan yang menyebabkan kesakitan yang teramat pada sang hati tapi aku nak kongsi dengan korang sume tentang penipuan yang membahagia kan....
mest korang berfikir dengan kadar yang terpantas nie kan???heheh ada ker penipuan yang membahagiakan???
ada ok!!!
penipuan yang aku maksudkan adalah penipuan yang slalu dibuat oleh insan2 yang kita sayangi..tak kesah la family ka,,kawan ka,,boypren mahupun gulpren,,yang past mereka adalah insan2 yang teristimewa dalam hidup kita..


my family

my friend

my TL

kebiasaan nya bila kita ditipu mesti kita akan marah gila2 sampaikan kekadang sanggup mengeluarkan kata2 kesat...memaki huh sume kata2 akan terkeluar tyme tu kan..yer la rasa sakit hati n geram kan...
tapi ada ketika jugak walaupun kita tau kita ditipu tapi kita tap rasa bahagia..sebagai contohnya 

family kita
kononnya lah kan tyme tu bufday kita then tyme kat kolej tetiba dapat panggilan yang kononnya sedara kita sakit...then apa lagi kan komfem2 la kita akan memecut dengan kadar yang segera untuk sampai ke rumah..dengan perasaan hati yang risau lagi lah...tup tup bila sampai kat umah dorang siap kumpul ramai2 lagi n nyanyi lagu slamat untuk kita..tak ke rasa macam nak lempang dorang satu2 heheheh..aku pasti sangat2 walaupun tyme tu korang marah gila tapi mest dalam hati rasa happy sangat2 sebab dapat kejutan macam tu kan...jangan nak tipu..siap nangis2 lagi ehheheh...tapi jangan wat slalu macam nie sebabnya kemungkinan kita yang dalam bahaya kan sebab musababnya memandu dalam keadaan yang tersangat kelam kabut...

kawan,teman,sahabat or apa saja gelaran mereka..
kawan kita nie ada sesuatu yang dorang sembunyi dari kita..then bila kita tanya dorang ok tak??dorang jawab ok jer tapi dalam diam nangis2 sendiri..kita bersenang2 sedangkan dorang dalam duka..betapa tak baik nya kita sebagai sahabat kan..then kawan kita yang lain dok sibuk cerita pasal masalah yang dihadapi oleh kawan A tadik,,malangnya kita yang terakhir tau,,
tyme tu terus terkeluar kata2.."aku ni sapa pada ko ah???tak penting ker??orang lain ko sibuk nak crita dengan aku ko sembunyi2...",,komfem hangin satu badan..dengan perasaan kecewa lagi..then kawan kita tu rapat2 ngan kita n katakan sesuatu yang kita rasa sangat2 bermakna..
" maaf lah awak,,bukan tak nak bagitau awak tapi kita tak nak awak sedeh dan ikot susah hati dengan masalah kita..awak sangat bermakna,,bila tengok awak happy kita turut rasa,,hilang semua masalah kita seketika"
wahhhh tak sangka kan sangat bermakna kita pada dia..tapi apapun masalahnya kita kena sama2 susah dan senang kan kawan2...

chenta hati@my Tl
ok sampai pada insan yang sangat istimewa kat aty kita..sapa lagi kalo bukan cinta hati kita kan heheheh...malu tau nak cerita hahahah..tapi demi untuk berkongsi dengan korang2 sume tak per la aku ceritakan jugak erk..
si dia sms kat kita n minta kita carikan something lagu kat internet..ceritanya nak minta download kan ler tu heheheh...then dia pesan lagu tu dia tujukan khas tok kita...kita pun sibuk la kan mencari then jumpa....
" sayunk dah jumpa dah lagu tu n dah dengar da pun..thanks sayunk..sangat bermakna..nangis2 dengar..."
ok memang siyes la kan kita akan touching sangat tyme dengar tu heheheh...cinta hati yang bagilah katakan...
then dia reply mesej kita tu n kata " lagu tu dah lama nak bagi cuma tunggu masa yang sesuai jer "
ok fine hehehe...kalo betol gud lah kan tapi kut kut la lagu tu baru jer sejam yang lalu dia dengar n baru terfikir nak bagi hahahaha..tapi sapa kesah kan???aku tak kesah langsung hehehe...walaupun dia tipu tapi kita tap rasa bahagia sebabnya dia dah cuba sebolehnya untuk buat kita rasa dihargai n disayangi...

ha teok kan betol tak cakap aku..kadang kala nie ada juga tipu yang buat kita bahagia..walau tak semua tapi tetap ada..tapi kalo dah ada yang tipu lebih2 tu alamatnya nak kena lempang sedas dua la tu..heheheh...contohnya tyme kita kol si dia tetiba ada pompuan lain punya suara yang kita dengar siap panggil2 baby2 lagi...bila kita tanya dia kata ow itu suara kawan sekerja la awak nie jangan la fikir bukan2..ha better cari tau heheh..kang itu gulpren baru dia tak ke naya tu...yang tu bukan tipu yang membahagia kan tapi tipu yang sangat mendatangkan kemarahan..

wahhh panjang bejela2 dah aku menaip nie kan..korang pun myb dah bosan nak baca...k lah apa pun bahagia atau tak kita kena berwaspada jangan sampai tipu yang membahagiakan tu disia2kan..dijadikan itu sebagai satu jembatan untuk dorang menyeberang ke tempat lain hehehe...

p/s : thanks sayunk sebab buat yayunk bahagia sangat2 hari nie...semua kata2 tu buat taman2 dalam hati yayunk nie makin membesar,,dah macam taman negara da