~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Monday, October 31, 2011

~ ENTRY TERIKUT-IKUT ~

assalamualaikum sume n slamat petang...

tajuk jak buat orang rasa mo muntah bila baca kan hahaha..wat ever..ada aku kesah???
ekceli aku bagi tajuk entry macam tu sebabnya aku baru pas blogwalking kat blog CIK ANIS nie ha heheh...secara tidak langsung nya tetiba aku rasa macam nak kongsi jugak mengenai orang2 yang slalu salah2 dail num aku yang tak seberapa nie hikhikhik...

hurm banyak situasi tau yang menyebabkan orang2 nie tersalah call num kita...ada tu yang memang betol2 salah call dan ada jugak yang memang nak kena maki sebab sengaja TERsalah kol...
aku kalo yang betol2 salah tu aku masih ble trima lagi tapi kalo yang dah tau salah tetiba keluar lak soalan2 cepumas macam nie 

" ow salah erk??nama ko sapa??"

takpun 

" ni sapa??ko tinggal kat mana???"

amboi2..suka dia yer..dah salah tu buat la macam orang yang salah kan ni tak menyibuk lagi nak tau..then bila dah kita jawab ha mula la nak berkenalan bagai..bila kita tanya kat mana dapat num mesti diorang akan bagi jawapan2 yang memang nak kena terajang...tertulis kat bangku bas la,,dapat kat public phone la,,ada kawan bagi la..macam2 lagi la...


orang2 macam tu memang tak ble blah punya orang kan..
tu satu hal..nie aku nak cerita ngan korang nie..ada la satu num nie kan dia balik2 kol aku. BERULANG KALI ok!!!sampaikan aku dah ble hafal dah num dia even aku tak save num tu..apa tak nya dah berkali2 dia kol...orang tu gurl la..entah la dia ada masalah ingatan ka atau apa ahhahah...

tiap kali dia kol mesti dia akan tanya macam nie 
" hello suzi ada ka???"

then aku akan jawab oh wrong num....ok fine..dia letak...pastu kol lagi balik..
" hello nie siapa ah??ow ni kawan suzi ba nie kan??aku bah nie kakak suzi "

whattt!!! suzi mana lak nie adoyaiii setahu aku la kan aku dah guna num digi aku tu since aku form 5 kalo tak silap..macam mana pulak kan boleh jadi num c SUZI tu..pelik...
dalam sehari ble sampai 3 5 kali dia kol...dan setiap kali tu jugak la aku akan cakap kat dia 
" SALAH NUMBER NIE,,BANYAK KALI DAH KO KOL "
tu baru sehari cuba korang darabkan dengan seminggu yang kadang2 dalam seminggu tu sampai 3 hari dia kol balik2...wahhh ble beku otak kan...

kadang bila aku dah bosan aku tak mo dah jawab panggilan dia..heiii ntah la akak tu..rasanya dia ada masalah dalam mengigati sesuatu hal kot...dah sekali salah num tu buang terus la kan num yang salah tu..dah sah2 memang salah..ni tak heran aku....kalo aku la jadi dia kan aku akan terus delete jer num tu sebab dah memang salah dah pon...dan cuba cari num len yang mungkin adalah num orang yang aku cari...

heheh maybe dia nak aku menipu kowt ngan dia n cakap yer aku la nie suzi hahaha...
last dia kol aku kelmarin malam..TENGAH MALAM ok..
aku rasa la maybe adik dia nie lari dari umah kowt haahha

p/s : ingat jangan sesekali bermain dengan talian telefon saya hahaha..saya tak suka ok..merimaskan

~ DIA MUNGKIN TAK MEMAHAMI ~

assalamualaikum sume

ya mungkin dia tak mengerti,,untuk memahami jugak mungkin dia ble..YA ALLAH engkau permudahkan lah segalanya...aku tak faham dengan sikapnya..kadang rasa macam nak nangis jer bila terpaksa berhadapan dengan sikapnya yang selalu buat hati nie kecewa...

salah kah bila aku bertanya??salahkah bila aku inginkan kejujuran dari dia??
salah kah???kalau memang apa yang aku tuturkan tu buat dia rasa yang aku tak percaya pada dia,,buat dia rasa yang aku selalu mencuriga dia aku minta maaf...tak terlintas pun di hati nie untuk curiga pada dia..tapi hati pompuan bukan untuk dipermainkan dan bukan untuk dijadikan sebagai bahan untuk dia bersenang2 saat aku sendiri terluka...

aku pernah bilang pada dia jangan lukai aku,,
aku pernah terluka kerna nya suatu ketika dulu dan luka tu masih bersisa di hati nie..sukar untuk aku memadamkan semua luka2 yang pernah dia cipta..tapi aku beranikan diri untuk menerima dia untuk hadir dalam hidup aku..dengan harapan aku ingin dia berubah..walau tak berubah sepenuhnya tapi aku mahu dia ubah hidupnya..walau aku tahu perubahan itu bukan untuk aku..

tapi dia tak pernah nak berubah..tak pernah nah menyedari kesilapan nya..
bila aku yang buat silap,,dia mula marah,,dan kadang kala kata2 yang terbit dari bibirnya tu buat aku rasa down sangat,,air mata nie dengan laju menitis tanpa aku minta,,tapi jauh disudut hati nie aku masih menyimpan harapan untuk melihat dia berubah..ya dan saat dia berjaya merubah hidupnya saat itu aku akan mula pergi jauh dari hidup dia..

saat aku menaip entri ni aku rasa sebak sangat kat dalam dada nie..rasa macam nak menitis jer air mata nie,,tapi aku kuat kan jugak untuk terus menaip dan menaip..meluah semampu ku..mungkin bila ada yang baca entry aku nie..dorang akan kata aku emo,,tak kuat n macam2 lagi la..aku tak nafikan sume tu n aku memang sangat2 sedeh tika ini...hanya dengan meluah boleh buat aku feel better sikit walau tak sepenuhnya...

wahai insan yang aku sayang,,aku tak minta lebih dari hidup mu dan aku tak minta segala yang ada pada mu untuk menjadi milik ku,,sebab aku tahu siapa aku dan aku sedar di mana tempat ku cuma satu yang aku harapkan,,berubah la..walau bukan untuk aku tapi berubahlah untuk MEREKA,,hati ku hancur bila melihat dan mendengar orang lain berkata buruk pasal kau..bagi aku setiap orang berhak mendapat peluang untuk berubah,,dan aku mahu kau tau yang aku tetap akan jadi semangat yang akan selalu ada bila kau perlukan..

mungkin apa yang aku kata kan dalam mesej tu buat kau rasa benci tapi semua tu aku lakukan sebab aku sayang dengan kau,,walaupun hati ku terasa benci yang teramat saat aku mula menaip mesej untuk mu tapi perlahan2 aku padam kan api kebencian tu..aku cuba berkata jujur pada kau tapi malangnya kau tak memahami niat ku dan sekali lagi kau lukai aku..kau hukum aku dengan hukuman yang lebih berat dari pada salah yang aku lakukan...

kenapa???andai di hati mu sudah hilang rasa cinta,,dah hilang rasa sayang jauhi lah aku dan aku pasti akan memahami keadaan itu...
aku tahu kau tak mungkin akan membaca setiap isi yang ada dalam entri ni tapi aku harap bila segalanya telah berakhir kau masih bisa membaca setiap luahan hati ku dalam blog nie...
aku punya kekurangan,,aku slalu menyakiti,,tapi bila aku mula menuturkan kata maaf aku harap kau bisa memahami keiklasan yang ingin aku sampaikan...

p/s : terlalu sedeh saat ini...

~ MEH JAWAB ~

assalamualaikum sume..


happy monday..
aku agak malas nak hapdet belog sejak dua menjak nie..
kadang aku just terjah belog pebret aku untuk baca entry terbaru diorang..
nak komen entry diorang pun aku macam malas..tah la yer napa penyakit malas aku makin menjadi2
ok lah meh sama2 kita memulakan pagi isnin nie dengan menjawab beberapa soalan cepumas dari


1.enpon..lappy..iron..mane yg korg rase tak de nye korg tak leh hidup..
haha tentu sekali enpon..kalo enpon takder apa pon tak leh nak buat hehe..bio baju tak beriron janji enpon sentiasa ada...


2.antara Fasha dengan Memey..mane korg rasa lg okek..
hehe bagi aku la dua2 pun ok..dua2 punya kelebihan tersendiri...


3.kalau kawan lelaki/perempuan tibe tibe cakap suke kat korg..reaksi korg?
haaaa!!! tekejut kejap hahaha..tak der la malu2 kot dengan muka yang rasa macam nak masukkan dalam beg..perghhh


4.lelaki/pompan..mulut sape lagi longkang
dua2 kot hahah..depands pada orang tu jugak la..kadang lelaki ni lebih longkang juga mulut dia dari pompuan n pompuan pun kadang gtu...


5.pernah berkorban tak untuk gf/bf korg..jenis atau bentuk pengorbanan..
semestinya lah pernah kan..apa ler guna nya gf/bf kalo tak der pengorbanan..ye dak??bentuk pengorbanan biar lah rahsia hahaha..


6.cinta tanpa duit boleh bahagia tak?
zaman sekarang ni mana ada orang ble hidup tanpa duet haha..so kena seimbang ler..


7.ape perasaan korg kalau boleh nampak makhluk halus..pernah tak teringin nak tengok..
komfem la takot hahah...asyik dibayangi dengan benda2 aneh macam tu...tak mo la tengok..kang pengsan 28jam kan susah


8.baik..peramah..kejam..mulut tak da insuran..touching tak memasal..mana yg sesuai untuk aku..
sepanjang mengenali anis d alam maya nie rasa nya yang paling sesuai ialah BAIK n PERAMAH...sebabnya biar aku sendiri jer yang tahu yer 


9.aku bagi peluang korg kritik blog/entry aku..ha..kritik cepat..
blog nie ok jer tak der masalah..loading pun tak der la lama gila kan..bab entry lak sume aku suka baca..sebab tak membosan kan..


10.sekarang aku tengah berduka..agak agak lagu nie sesuai tak dengan aku..today my life begins..
tak tau ler haha sebab tak pernah dengar lagi lagu nie..tapi kalo bagi aku la bila tengah berduka jangan dengar lagu yang touching nak mampus tak pasal2 air mata mencurah2 jatuh ke ladang gandum..hahha dengar la lagu yang happy ble cheer balik kan


11.agak agak relevant tak soalan soalan aku..ade rase macam nak penyepak tak..
hahah ok jer bagi aku anis..soalan dia tak der la bahaya sangat heheh...


hahah siap 11 soalan..jangan gelak tau bila baca..wat2 muka seryes ok
sekarang aku lak nak bagi soalan kat korang2 yang bertuah untuk aku tag hehehe...

jangan risau k tak banyak mana pun soalan dia...


1. siapa lebih memahami gf/bf korang ataupun bestpren korang???

2. apa yang buatkan anda terpikat dengan bf/gf korang??

3. kalo di beri peluang untuk melancong korang nak p mana yer???kenapa nak ke tempat tu??ce citer..

4. single atau in a relationship,,mana lebih better???

5. antara banyak2 benda yang korang ada apa yang paling2 korang suka sangat??


hurm rasa nya cukup la kot 5 soalan..tak reti nak buat banyak2 heheh...
sekarang aku nak tag...hurm sapa erk...








p/s : korang kalo rajin jawab la yer heheh..skadar berkongsi sesuatu yang mungkin kita juga punya cita rasa yang sama kan heheh