~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, October 23, 2010

~ KEk BAtIk ~

2day aq mo kongsi ngan kawan2 sume cara mo wat pebret kuih aku hehhehe...
walau pown
sume org tau cam na mo wat tapi aku mo juak kongsi kat cnie hehhe...
ok lets we start wit da pic of kek batik

taraaaaAAaaaAAa!!!!!!
ok ini bukan la kek batik yang aku buat..heheh nie donlot dari ternet

kek yang aq buat karang d upload pic dia erk..tu pown kalo free la heheh....
ok now meh aq tunjuk kan wat the bahan2 yang d perlukan....

ok ibu2,bapak2 n sume la...take ur pen n book..
now start write diz heheheh....

1. biskut  batik~ yeah important nie ok....
peringatan :
 kalo ble jangan la guna biskut merrie yang berlemak k..tapi kalo nak guna juga up 2 u la erk...

2. milo

minum milo anda jadi sihat dan kuat!!!
opppss kat cnie kita bukan nak minum milo ok....

3. susu cair
(cukup la satu tin kalo xbuat bnyk)

tak kesah la susu cair cap apa skali pown k..janji halal !!!!!

4. margerin

yes...saya telah berjaya menyenaraikan semua bahan2 nyer hehehhe...
bangga nie !!!!

ok now kita mulakan la dengan langkah yang pertama....eh lupa nak cakap heheh nie sume ikot cara saya erk kalo ada cara lain tu ble juga la kongsi ngan aq heheh...

mula2 patah2 kan biskut anda!!ok itu bukan ayat yang baik..hurm patahkan kepada 4 bahagian...

step ke2 masukkan ler milo tadik kat dalam bekas then campur'n dengan susu cair....ok skrg sila la ambil pemukul telur mak-mak korang kat dapur tu heheheh.....gaulkan shga sebati...means sume skali dah bercampur la...pastikan tak ada da serbuk2 milo yang masih berketul2...AISHHH BETOL KA AYAT AKU NIE...HURM LANTAKLAH EHee

langkah ke 3
ok setelah  selesai menggaul milo tadi p la panas kan kuali....opss bukan kat bawah panas terik mentari yer...hehhe panaskan la kat dapur gas...
masuk kan margerin tadik...( jangan terlalu banyak ok)agak2 la..sekadar untuk dijadikan minyak gtu loh...after dat masukkan milo yang telah disebatikan tadi dan gaulkan sehingga adunan tu menjadi kental sedikit..maksud aq tak terlalu cair ok...

langkah ke4
then masukkan biskut yang anda telah berhempas pulas mematahkannya tadik heheh...

pelankan api tau n gaulkan biskut bersama adunan milo tu..pastikan semua bahagian biskut telah selamat disaluti milo...
             kiri              tengah           kanan                                      
dan semua sisi yang terlibat heheh

ok now siap da kek batik tu...
wooooowww mudah kan hehehe...
letakkan la kek tu kak dalam loyang
then
ratakan dengan menggunakan sudu
tak pun paling best guna tangan heheh...
tapi lapiskan la tangan tu dengan plastik heheheh...

dah tu letakkan kat dalam peti ais selama beberapa minit
lepas tuuuuuuuuuu

taraaaa....makan la apa tunggu lagi hehehhe...

~ hurm teringat lak aku ngan kawan2 aku..opss best pren aku eiydah,ryan n fyza..suka sangat diorang nie makan kek batik heheh...trus terasa rindu kat aty nie...ok pic nie untuk diorang hehehhe

hehehe kecil nya..tak pe la..ok nie sekadar gambar yang dihias hehehe