~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Tuesday, February 21, 2012

~ OMBAK RINDU ~

assalamualaikum,,

bahagia rasanya hati bila kita bisa membahagiakan insan lain dengan kasih dan sayang yang kita berikan pada mereka,,betapa indahnya bila kita bisa hidup bersamanya,,bisa berkongsi setiap duka yang tersimpan dan bisa berkongsi setiap detik terindah yang tercipta dalam kamus hidup kita,,,


ohh,,alangkah indahnya saat kita bisa menatap matanya,,saat itu pasti akan ada rasa sayang yang terbit dari hati yang paling dalam,,saat kita bisa melihat setiap titisan air mata yang jatuh ke pipi nya,,,sesungguhnya aku sayang padanya,,hanya kata itu yang akan terbit dari hati kita,,,

biarkan laut berbicara,,
mungkin ia pantas untuk mengungkapkan setiap bait kata yang mungkin terlahir dari hati kita,,
indah bila kita bisa merasa setiap rasa yang wujud daripada pandangan laut itu,,
biarkan laut terus berbicara,,
hati kita mungkin berbeza dan kita masing-masing punya hati,,
tapi mungkin juga hati kita bisa jadi satu,,
saat kita mula merasakan yang kita perlu antara satu sama lain,,
kita bersama dalam waktu yang singkat
dan 
kita terpisah...akan ada rindu yang menggamit hati,,
betapa sakitnya perpisahan itu,,,saat kita mula menanam bibit sayang saat itu kita terpaksa jauh,,
mungkin jauh bukan untuk berpisah tapi jauh untuk
mencari siapa diri kita yang sebenar,,,

wahai dikau yang aku sayangi,,
aku ingin kau dengar apa yang laut ingin katakan..
aku ingin kau rasa setiap kekuatan yang ingin aku berikan pada dirimu,,
aku ingin kau tahu,,
bahawa aku sayang padamu,,
saat aku mula membiarkan laut untuk terus berbicara,,
saat itu aku melihat titisan air mata di pipi mu,,
hati ku luluh melihat titisan itu,,
betapa aku menyayangi diri mu sehinggakan aku terluka saat aku melihat dirimu dilukai,,,

wahai dikau yang aku cintai,,
walaupun hadir mu tidak sesempurna mereka yang lain,,tapi ia cukup melengkapi hati ku,,
sebesar apapun marah ku pada mu,,aku ingin kau tahu bahawa cinta dan sayang ku lebih besar dari marah yang aku luahkan,,,saat kita mula membiarkan laut berbicara,,saat itu 
kita mula terasa amat dekat,,
bisa berkongsi suka dan duka
dan tika itu juga
aku ingin kau tahu
bahawa aku akan slalu ada untuk mu,,
hingga akhirnya,,,,

p/s : bila hati mula bercerita,,,,ombak rindu,,,

Friday, February 3, 2012

~ SEDIHNYA RASA HATI ~

assalamualaikum,,

sedihnya rasa hati nie,,

hurm kelmarin result untuk kemasukan ijazah sarjana muda sesi ke 2 uitm di umumkan,,
then cuba la cek kan tapi tak dapat2 nak tembus,,try jugak sampai malam tapi still tak dapat2,,memang menambahkan keresaan haty nie,,tapi dalam hati tak habis2 bedoa moga2 result tu menggembirakan la,,
tabahkan hati jer tunggu hari nie sebab kelmarin tak dapat nak cek so kiranya hari ni la baru nak cek,,,

dengan penuh semangat n harapan aku cek result tu,,,,

masa memula buka nie aku da siap baca bismillah lagi,,harap2 la dapat,,bedebar jantung nie,,,
skali tekan ja butang SEMAK,,

ni ha yang kuar,,

hurm sedeh nya rasa hati,,tak dapat juga,,dah banyak kali cuba tapi still tak dapat,,
tapi apapun aku tak kan putus asa tetap gak aku akan mohon lagi,,biar sampai bosan diorang teok permohonan aku ahhahaha,,,

k lah aku mo membawa diri seketika,,


Thursday, February 2, 2012

~ PUDING CARAMEL ~

assalamualaikum sume

slamat berhari khamis heheh,,tetiba pulak kan,,
today aku mo share pulak dengan korang puding caramel yang aku buat semalam,,,
kiranya aku meneruskan lagi keminatan aku untuk buat kuih2 bagai nie hehehh,,
persediaan untuk jadi bini orang la katakan muahahhahaha
ok men2 jak k,,

sory erk aku tak dapat la nak kongsi dengan korang resepi n cara nak buat tu sebab aku memang tak pandai nak tulis cara2 sume tu,,eheheh aku pun just tengok kat youtube n blog2 yang ada kongsi resepi2 kuih nie,,
so aku bagi tunjuk kat korang gambar jer la ya heheheh,,,

ni pic tyme puding nie baru selesai d kukus heheheh,,,

yang nie plak pic kuih nie da siap n tinggal tunggu d ngapppp ja hehehe,,,

nampak macam sedap kan hehehh,,
biasa nya kuih nie jugak disebut kuih ciplan heheh,,
bila aku bagitau my mum yang aku nak buat puding caramel ni,,my mum tanya macam mana rupa kuih tu bila aku bagitau ketawa mak aku sebab dia kata kuih tu la kuih ciplan heheh,,,

then baru aku tau hehehe,,,tak der la susah mana nak buat kuih nie,,kira simple jer la,,kalo nak buat yang cepat untuk minum petang rasanya puding nie ble jadi pilihan sebab cara penyediaan nya simple jer,,

ha meh kita kongsi video nie,,

korang pun cuba la,,walau pun puding nie nampak senang jer nak buat dan semua orang pun teror nak buat tapi bila kita dapat buat dengan usaha sendiri kita past akan rasa lebih hapy walaupun buat benda yang remeh jer,,

p/s : slamat mencuba