~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Monday, June 6, 2011

~ EH2..DIA TAK SOMBONG PUN ~

assalamualaikum...

nie sapa yang sombong sapa yang tak sombong nie???
cuba korang bagitau kat aku??
bio aku g tarik telinga dia ahhahahaha

takkkkk...bukan ok entry aku nie aku just nak crita sikit about some blogger yang aku jadikan pebret blogger aku...bukan sebab dorang nie TERBAIK takk ok..
cuma blogger2 nie tak pernah buat aku rasa bosan sambil hentak2 kaki tanda bosan yang teramat sangat,,tiap kali baca entry dorang...sejak mula berblogging ni aku jadikan dorang2 nie sebagai roleeee model aku ler hehehe....
dari blog dorang aku dapat semangat untuk terus berbelog heheh..
cehh dah ramai sangat dah yang buat entry macam aku nie kan hahahha..tapi tak kesah lah..lain orang lain cara penulisan kan..
so korang baca jer la ye...
ok usha kat bawah nie..aku bagitau korang sapa blogger2 itu..
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
taraaaaa!!!!
^
^
^
^
^
^
^
^
^

ha kenal tak???tak kenal???mest korang jarang blogwalking nie kan tu pasal tak tau hahaha..
ok2 Cb nie memula terjah blog dia aku dah mula tertarik sebab design2 yang dia buat..entah macam mana dia ble pandai buat kan heheh...
aku nie kalo nak ubah design belog aku..sehari pun tak siap2 lagi ahhaha...
tapi CB boleh tukar sampai 2 3 kali seminggu..tak ker hebat tu heheh


dah tu first tyme aku follow blog dia tetiba....
dia follow aku balik..eh terharu la kan..sapa tak terharu..bukan senang blogger2 pames nak follow kita..
dorang follow tu tandanya blog kita nie masih ada daya tarikan kan3...
hehehheh

bila da macam tu memang kompem aku tak pernah tak terjah belog dia...
aku mesti baca bio pun Cb just update pasal template2 yang dia design ngehhhhhh....
ha kenapa aku kata dia tak sombong???sebabnya tadik kami sempat chat kat fb..dia ok..balas komen tau...tak sombong...

cuba ler ada artis macam nie aku rasa patah jari dia kowt nak membalas komen hehehehe.....
tapi ok jugakkan sebabnya kita ble share2 ilmu.. hoho...
apa pun tq erk CB sebab aprve fb tadik..memula saja add kot2 di aprve ok la..kalo tak sabo jer la hahahaha...

ok blogger kedua yang menjadi pilihan aku adalahhhh...
^
^
^
^
^
^
^
^
^

tetttt ni lagi satu blogger yang aku rasa sempoii jer dalam berblogging...
sume entry dia best2 n tak rasa jemu nak baca..
dengan header lagi yang cute miut gtu...




bila aku baca belog yuyu nie kan aku selalu terfikir...
entry yuyu tak der la meletop kemain tapi masih ramai yang view dan tinggal komen..
hebakkkkk!!!!...
kenapa erk???
heheh bila dah setiap hari ikot perkembangan belog dia baru la tau kenapa ramai yang view..
sebabnya walaupun entry yuyu tak der la meletop kebabomm macam entry blogger lain tapii...entry yuyu nie tak membosankan bila dibaca...kekadang tersenyum sendiri baca ngehhh..
dengan cara penulisan yuyu lagi memang seyes nak kata aku loikkkeeee!!!! hehehhe...
dan mengapa aku kata yuyu tak sombong??sebabnya yuyu walaupun kat fb dia kita slalu berinteraksi dengan nya guna fanfage jer tapi yuyu mesti reply setiap post ataupun pertanyaan kita pada dia..
ngehhhh..blogger lain pun tak sombong juga cuma aku bagi yang dua nie jer sebab aku like dorang dua hehehe....


sejak aku berjinak2 kucing dalam dunia belog nie..
dua blogger nie aku slalu jadikan sebagai role model aku dalam berbelog..
sebabnya diorang sempoiiii...
tiap hari aku mesti terjah belog dorang..setiap entry aku akan baca..walaupun kekadang tu aku tak sempat nak tinggal jejak kat shout box ataupun ruangan komen...
tapi aku still akan baca entry dorang....
so korang pun p la terjah belog dorang nie...memang best..


p/s : hope belog2 nie akan terus cenggini sampai bila2..sempoiii nanti tak der la kita bosan nak baca kan hehehe....selamat berblogging ~ cIk YuyU ~ dan ~ cIk BuLAt ~

~ ISTIKHARAH CINTA ~

assalamualaikum..

tersentuh hati bila dengar bait-bait lirik lagu nie...
rasa sejuk hati dengar...
aku slalu datang terjah satu blog ~ coMEEiiii ~ nie...
ekceli suka dengar lagu kat blog dia nie...rasa tenang jer hati bila dengar...
dah lama cari2 apa tajuk lagu tu tapi tak dapat2 then hari ni dia dak comeii tu tinggal jejak kat shoutbox..

ni lah jejak yang adik comeii tu tinggalkan...

seyes nak kata memang lagu nie menyentuh hati bila dengar..korang if nak dengar meh aku bagi tengok video lagu nie yer...



Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa

Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman



Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata

Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Di istikharah cinta
Tajuk Nasyid : Istikharah Cinta

Artis : Sigma
Album : Istikharah Cinta
Website/Blog : http://nasyidsigma.blogspot.com/


sumber berkhasiat : lirik nasyid


ha bestkan lagu dia..hurm
kadang kala dalam hidup nie tatkala kita merasa cukup penat dan lelah untuk menentukan siapa yang terbaik dalam hidup kita,,kita perlu istikharah..
minta petunjuk dariNYA...
moga2 petunjuknya akan membawa kita kepada seseorang yang akan jaga dan bimbing kita...
bila hayati lirik lagu nie..
terasa macam nak kuar air mata pun ada...
seyess nak kata aku sendiri masih lagi terkapai2 menentukan seseorang itu...

YA ALLAH..
ANDAI DIA BUKAN JODOH YANG ENGKAU TENTUKAN BUAT DIRI INI..
ENGKAU BIMBING LAH HATI INI AGAR SENTIASA TABAH DENGAN JALAN TAKDIR YANG ENGKAU TENTUKAN..
SEBERAT APAPUN DUGAAN ITU HAMBUMU BERMOHON PADA MU 
YA ALLAH..
BERIKAN KAMI PETUNJUKMU..

DAN

SEANDAINYA DIA ADALAH JODOH YANG ENGKAU TENTUKAN BUAT KU..
ENGKAU IZINKAN LAH KAMI BERSATU
TETAPKAN LAH HATI KAMI
DAN TABAHKAN LAH HATI KAMI MENEMPUHI SEGALA DUGAAN DARI MU YA ALLAH..

p/s : moga2 ALLAH berikan yang terbaik dalam hidup kita..andai pada masa kini kita jumpa yang salah jangan lah pernah berputus asa untuk menemukan seseorang yang benar buat kita..

~ SEPETANG KAMI BERSAMA ~

assalamualaikum

hye leh kenal tak???
ekekek itu just intro yang sangat tak menarik kan???
sapa angguk aku bagi gula2 sejibik mau????

Go to fullsize image
wooowww i like it eheheh...

dah2...malas nak melalut begitu jauh sekali cukup jarak2 2stegah cm..
nie aku nak crita kat korang about sepetang KAMI bersama..
nak tau tak sapa???
ha sapa lagi dengan kawan2 aku lah...
walau pun tak ramai tapi siok jugak la sebabnya suara kami mengalahkan satu batalion tentera ok...
tadik aku n beberapa g orang kawan g satu majlis..ala majlis akikah yang aku bagitau kat korang tadik..
yang aku dok sibuk2 bagi post terpendek tu ehheheh..
** tak pendek mana pun kan **
punya lama kami kat sana...makan,,bercerita,,berketawa,,siap men pukul tendang lagi...
akrabkan hahahah...
oklah aku malas nak crita panjang2..korang bukan mo baca pun kan..
aku pun malas jugak nak naip panjang2 kang melalut sampai bangladesh aku kan susah..
ok meh kita sama2 bagi senaman kat anak mata nie....enjoy these pic ah....

CHECK IT OUT
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
OPSSSS BELOM LAGI OK...SCROLL DOWN LAGI...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
disini la bermulanya perbincangan yang dak hangat ahhahaha


" apa yang dorang cakap nie ngantuk aku dengar bah..."


" meh la i suap u kuih nie sedap ok..i buat sendiri kakakakka "


hello i am samsul..still single..sapa nak ble amik num pon nie 014 tekan2 tak dapat




aku,,aja and same

hahahha..lucu ngan pic nie tau...


pandangan belakang ahhaha


dizz is da desert..sodappppp


hahah gelak2 sopan


marah nampak tuan rumah nie....takott aku


ngehhhhh...


perbincangan makin sampai ke kemuncaknya...tapiiiii eja hampir tertido hahaha


" malu nye...tak yah arr men suap2 ok..i ada tangan hahaha "


pose maut..ada branie???


yang nie terperasan lebih la nie sebab tu amik pic diri sendiri ahhahaha....
erun...

p/s : kalo slalu dapat kumpul2 macam nie siok jugak..macam2 ble dibualkan...

~ ENTRY TERPENDEK ABAD INI ~

assalamualaikum sume,,

hurm keadaan sangat mendung skrang nie..
rasa macam nak gulink2 kembali atas katil sambil pelok MR.POOH..
ok2 ringkas jer..aku just nak say 
HYE!!!!! 
eheheh..tak sempat nak update panjang2 sebabnya kejap lagi aku nak g majlis akikah d rumah kawan aku...nant aku share ngan korang erk apa aktiviti kami...
k bye...