~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Sunday, May 29, 2011

~ FIRST TIME JEJAK KAKI ~

assalamualaikum..

hari nie hari ahad erk???
esok dah isnin tapi budak2 skul tengah cuti lagi kan...
best lah dorang if dapat jenjalan kan..
cehhh ternyata saya sudah lari2 anak dari tajuk tersebut....
ok lah tu just intro yang aku saja buat untuk mendapatkan idea lain heheheh...

kelmarin ada anak bua aku yang cukur jambul...
kat lahad datu sabah...
korang tau ker mana tempat tu???kalau tak tau ha apa lagi pegi la menggooglekan diri..
jangan nak jadi pemalas ok....
then nak dijadikan crita habis jer kami sekeluarga bertandang ke majlis tu my mum bawa g SERVEY LAHAD DATU...korang tau siyes nak kata memang servey nie sangatlah besar..kalah servey kat Tawau mahupun kat Kota Kinabalu...
sakit tumit kaki aku berjalan dari hujung ke hujung....makhluk2 jangan tanya la memang beriban dok dalam tu...ni kali pertama aku menjejakkan kaki kat servey lahad datu nie...
sebelum nie aku just terjah servey yang kat Tawau jer takpun KK...

kalau korang tengok yang kat lahad datu nie siyes korang mesti akan kata yang kat lahad datu nie lagi besar dari kk dan tawau...fuh...
barang2 dia pun sume mahal2..adeiii
memang banyak baju cantek2 kat dalam tu tapi bila tengok harga rasa macam nak pitam kejap...
lagi bek tengok baju kat on9 shopping murah n berkualiti lagi..
so kepada sapa2 yang belum jejakkan kaki kat servey lahad datu tu,,korang rajin2kan lah kaki tu dok terjah yer...nant crita pula dengan aku pengalaman korang hekhekhekhk...

p/s : jangan crita pasal sakit kaki sudah ler sebab yang tu aku memang dah tau n aku dah alami dah heheh..

Thursday, May 26, 2011

~ JOM JOIN BLOGLIST LEYZA AFIEYNA ~

assalamualaikum sume..

meh kita join bloglist..
meh2 cepat kita sama2 dok terjah belog comeii nie...
ekekek...buka jer blog nampak follower dah bertambah dah eheheh..
hargai sesangat..tq erk korang sebab sudi follow blog aku yang merapuh bagai nie ya
ok meh,,kita sama2 join bloglist nie....
aku nak join dulu yer korang....



tyme aku tengok blog aku tadik  budak comeii nie ada tinggal jejak kat shoutbox aku
so aku pun singgah lah belog dia..kot2 ler aku tertarik kan heheh..
then bila buka jer belog dia terus anak mata aku nie lekat dekat post dia yang
menarik aku rasa so aku pun cadang nak join heheh..selain kita boleh berkongsi lebih banyak info kita juak ble dapat ramai kawan kan bila kita slalu join contest atau pun bloglist macam nie...
makin berkembang pesatlah ilmu kita dalam dunia berblog nie...

korang pun kalo nak join bloglist nie korang kelik jer kat link bawah header dak comeii tu ..
kat sana dia ada terangkan cara nak join..
senang jer ok...

ok empunya blog tu minta aku buat entry mengenai kritikan mahupun kutukan ke atas blog beliau
ok2 jangan nak melebih ya rakan2...
bagi akulah blog dia nie best...comeii jer aku rasa bila aku masuk blog dia tadik...
terasa diri ini comeii yang teramat...
dah tu blog dia tak beratpun..tak macam sesetengah blog tu rasa macam nak bosan jer tunggu dia loading..
then trus tekan X hehhe sapa suruh kan berat nak mampus...
eh2 saya terlebih lagi....
( blog aku berat tak???? )

dak comeii nie minat pink kot ehehe sebab aku tengok semua pink..
so kepada sesapa kat luar sana yang juga minat dengan caler nie boleh la bagi senaman kat anak mata korang tu...buat anak mata korang tu rambang sikit ahahahhaha...
tapi seyess comeii....
tak rugi korang terjah tau...
disamping korang blogwalking kat blog dia korang masih boleh promote blog korang kat part yang dia sediakan
percuma lagi tau untuk tempoh 24jam...
so meh jangan kasih lama....

ha tengok tu yang aku box kan tu ala box caler kuning tu heheheh.......
korang boleh letak iklan korang ke hape ke kat situ free untuk 24 jam ok...
berbaloi la kan....

apapun blog nie memang best,ringan dah tu lagu dia wat aku rasa macam nak
nangis sambil hantak kaki tanda aku sedeh gila eheheh....
korang pegi lah terjah blog dia yer....boleh join bloglist dia skali...
kalo ada yang terlepas pandang link kat atas tu dan terasa jari tu da malas tahap babun nak scroll up lagi..
meh aku bagi kat korang lagi link tu yer...
korang jangan tak kelik tau rugi nanti...


p/s : meh kita meriahkan dunia blogging...sama2 la kita maju untuk negara eheheh

~ INI YANG TERBAIK ~

assalamualaikum

entri aku nie memang berlandaskan perasaan semata2 tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang dah tak hidup...so korang if tak suka baca korang boleh angkat kaki dan jalan ke mall untuk menghiburkan hati yang sedang berduka citanya...

today keputusan yang terlafaz dari mulut ku benar2 buat aku terkedu sendiri...
betol2 buat aku rasa hilang arah seketika...
semalaman aku menakung air mata jauh2 kat dalam bilik...
nangis sorang2...dan seperti biasa peneman aku hanya la MR.POOH...
hanya dia yang sudi menemani aku dan memahami setiap esak dan tangis yang terlahir...
YA ALLAH
kuatkan hatiku menempuhi dugaan mu ini YA ALLAH.
benarlah kata mereka...aku harus berfikir panjang dan buat keputusan yang terbaik...
dan tanpa berfikir terlalu panjang aku buat keputusan itu...
dengan esak dan tangis aku gagahi otak aku untuk terus ligat berfikir...
dan aku gagahi mata aku untuk terus melelapkan dirinya kerana perasaan yang teramat letih...
tapi sekali lagi aku gagal lelapkan mata sehinggalah aku terus menangis dan menangis sehinggah entah bila mata ini beransur tutup...

tapi setelah aku buka mata pagi tadik..perasaan sedih kembali bertandang...
sebak...kenapa aku harus begini??
apa aku tidak sayang lagi pada hati yang aku miliki??
apa aku tidak lagi menyayangi insan2 yang ada disisi ku???
aku perlu kuatkan semangat untuk menghadapi keputusan yang aku sendiri buat...

ya memang sejak dulu lagi aku dah buat keputusan itu tapi aku tak punya kekuatan untuk
meneruskan nya..kenapa???aku punya sebab sendiri dan setelah ini aku sudah nekad untuk meneruskan segalanya itu...

YA ALLAH aku perlukan kekuatan dariMU.
tunjukkan aku yang terbaik....

~ JOM JOIN CONTEST ~

assalamualaikum sume..
baru sebentar tadi aku dok terjah satu blog comeii nie...
dia tinggal jejak kat chat box heheh....bila da terjah tadi terbaca la satu contest dia nie..
i think contest tu menarik...
ow ya nie first contest yang dia buat so mari la kita sama2 sapot usaha dia nie erkkk...
korang kalo nak join korang boleh kelik2 comeii kat SINI
blog dia tak berat pown..meh la kita terjah yer...
okeyy kat bawah nie aku nak merapu bagai jap erk..korang kalo sudi baca ler...
nie aku nal join contest pertama budak tomeii tu heheh...

.............................................................................................................



" MAAFKAN AKU KERANA MENCINTAIMU "


disaat hatiku sudah mulai mengenal erti cinta padamu,
aku semakin yakin yang dirimu adalah untuk ku,,
kadang aku terleka saat aku sudah terbiasa mengigati mu...
diruang mata hanya ada dirimu...
sesaat tak bertemu aku seakan hilang arah...
senyuman seakan hilang seketika...

maafkan aku kerana mencintaimu..
walaupun banyak rintangan yang terpaksa kita lalui
aku gagahi hati ini untuk terus bersama mu...
maafkan aku kerana mencintaimu...
saat aku mencintaimu,,engkau terlalu banyak terluka
hatiku dan hatimu sama terluka dan terguris...
sekali lagi
maafkan aku kerana mencintaimu..
cinta ku untukmu membawa sejuta luka di hatimu..
walau janji sering kita lafazkan..
antara kau dan aku tiada siapa dapat pisahkan
namun
jauh disudut hati kita,,kita tahu akan hakikat sebenar hubungan kita...


andai aku bisa mengundurkan masa ingin sekali
aku hentikan putaran waktu
ingin sekali aku padamkan segala kenangan yang tercipta antara kita..
andai saja kenangan itu tak tercipta mungkin kau dan aku masih bisa hidup bahagia tanpa terluka..
mungkin tak kan terlalu banyak yang terguris rasa dan tersentuh hati..


YA ALLAH..
kuatkanlah hati ku untuk menghadapi dugaan MU ini...
andai menyintainya itu satu kesalahan dalam hidupku
ENGKAU berikanlah aku kekuatan untuk menolok cintanya jauh dari hidupku
berikan aku sejuta kemanisan dalam setiap keputusan ku 
YA ALLAH 


maafkan aku kerana mencintaimu...
cinta ku mungkin tidak sehebat cinta yang pernah kau temui
dan 
mungkin juga tidak seutuh cinta yang pernah kau miliki
namun jauh disudut hati ini
cinta yang pernah aku berikan adalah cinta yang ikhlas
terluah dari hati yang paling dalam...
namun andai cintaku itu memberimu sejuta kesakitan
izinkan aku mengudurkan diri dari hidupmu..
biarkan DIA yang menentukan jalan hidup kita..


maafkan aku kerana mencintaimu..
lantaran restu tidak kita temui
lantaran hidup kita seakan jauh dari realiti sebenar..
lantaran masa yang seakan menyemburui hubungan kita
aku redhakan perginya kau dari hatiku
begitu juga dirimu..aku mohon agar kau juga bisa redhakan pemergianku..
langkah kaki ku ini bukan bermakna aku lupa padamu
tapi biarlah masa yang menentukan segalanya...
biarkan kita punya waktu untuk terus berfikir...


maafkan aku kerana mencintaimu
sayang....
dan maafkan aku kerana terpaksa pergi meninggalkanmu
walau setelah janji demi janji aku lafazkan...
bukan niat hati ini untuk melukakan dirimu..
jauh sekali untuk menolak semua janji-janji yang terlafaz..
tapi 
ini yang terbaik untuk kau dan aku..
dan juga terbaik untuk semua yang ada disisi kita...
andai suatu masa nanti cinta ku ini sememangnya adalah untuk mu
aku pasti akan ada disitu
dihadapanmu dengan membawa seribu senyuman ke dalam hidupmu..
moga ALLAH redha...


maafkan aku kerana mencintaimu sayang...


azlieya4ever
.............................................................................................................


ok done eheheh...skrang aku nak tag kawan2 aku yang aku rasa memang patut join contest nie...
meh kita lihat siapa yang kena...


1. ~ mR.ZAcKY ~
2. ~ miSs FYzA ~


ok yang lain pun kalo nak join meh la sume kelik kat sini...
kita sama2 meriahkan contest kawan kita nie erk...


gud luck


p/s : segala yang aku coretkan adalah yang lahir dari hati yang terluka ini...YA ALLAH tabahkan hati ku




Wednesday, May 25, 2011

BIG SALE!

BIG SALE!

~ THREE MASTERSKILL STUDENTS KILLED IN ACCIDENT ~

assalamualaikum..

AL-FATIHAH
buat mereka yang telah pergi meninggalkan kita..
sesungguhnya ajal dan maut itu tidak pernah memilih siapa dan bagaimana...
pada kita yang masih bernafas sama2 lah kita beringat..
sesungguhnya tiada siapa yang bisa melawan takdir yang esa...

baru sebentar tadi aku terbaca satu post kat fscebook kawan aku...
post tu macam kat bawah nie..


kesian kan kat dorang...bila kawan aku bagitau ja aku terus search kat borneo post...
then dapat....
meh aku kongsi dengan korang sal berita tu ya..


Three Masterskill students killed in accident

by Elton Gomes. Posted on May 25, 2011, Wednesday
The badly damaged Proton Wira car that ended upside down at the opposite lane after hitting a couple of trees.
KOTA KINABALU: Three female Masterskill students were killed instantly in a road accident at Kilometer 2.2 Tun Fuad Stephen Road, near the Sabah Port, here around 3am yesterday.
The 20-year-old victims were identified as Ratna Dewi Bancong, Norfizan Samad and Hadijah Latip.
All three succumbed to facial and body injuries when the Proton Wira car they were traveling in with three others rammed into a couple of trees before the car landed upside down on the opposite lane.
The three other people who survived the accident were the 23-year-old male driver, his male passenger and another Masterskill student who was sitting in the rear seat with the three victims.
The Proton Wira car was heading towards the city centre from Inanam when the driver lost control of the vehicle as it was approaching a bend.
It was said that the car went up a road island which was about seven metres wide and rammed into a tree. The car then spun 180 degrees before its rear hit another tree and ended upside down on the opposite lane.
The roof of the car was smashed and Ratna, Norfizan and Hadijah were all thrown out of the car through the rear windscreen.
Initial police investigation revealed that the driver was under the influence of alcohol when the incident occurred.
There was no tyre mark on the road indicating that the driver did not apply the brake as the car was approaching the bend.
The victims were taken to the Queen Elizabeth Hospital for post-mortem while the survivors were brought to the same hospital in an ambulance.
The case is being investigated under Section 41 (1) of the Road Transport Act 1987

sumber berkhasiat - THE BORNEO POST



bila ALLAH berkehendaki berlakunya sesuatu tak de sapa yang ble nak halang atau ubahkan...
kawan aku still sedih lagi atas berita nie sebab yang meninggal tu merupakan salah sorang kawan dia...
ya memang terasa sangat lebih2 lagi orang tu adalah orang yang pernah dekat dengan kita dan perginya secara tiba2..tapi walau apapun kita banyakkan berdoa moga2 mereka ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..amin...

p/s : takziah buat keluarga arwah..moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..amin...kita yang masih hidup kena teruskan hidup dan jangan pernah lupa pada pencipta kita...moga dipermudahkan

Monday, May 23, 2011

~ ASTRO SATELLITE DISH VS TV ANTENNA?? ~

assalamualaikum sume...

dipetang yang sungguh hening nie aku nak suarakan sikit pendapat atau pun pandangan aku tentang satu isu nie..
wahhh isu erk???tak der nie just nak inkuiri sikit tentang dua saluran yang aku slalu tengok nie....
bukan aku jer tapi korang juga kan..jangan nak tipu heheh...

Go to fullsize image vs Go to fullsize image

selalunya bila kita tanya pada masyarakat sekarang,,eh kat rumah guna astro tak???mesti ramai yang akan jawab opkos ler guna astro...astro kan best..banyak siaran boleh dapat..
bila dah pasang satellite dish nie ha rasa puas hati sangat coz family dah dapat tengok semua rancangan tv...
yer la kan astro kan macam-macam ada...

Go to fullsize image

bila menda nie dok tepacak kat atap rumah memang rasa syok abis la...dapat tengok cieter CINTA MELODY,,dah tu dapat tengok konsert AKADEMI FANTASIA lagi...dipendekkan cieter nak katun tekan jer..cieter hindi??tekan jer...memang super duper hebatkan...
makin canggih dunia sekarang

Go to fullsize image
kalau dulu2 kita guna menatang nie jer...ingat lagi ker dengan menatang nie???tv antenna...
before astro nie makin dikenali ramai masyarakat kita mang guna menatang nie...dok pacak tinggi2 kat atas bumbung..dengan harapan dapat la tengok saluran TV3...dulu2 dapat tengok TV1 dan TV2 jer...kalau nak tengok saluran TV3 kenalah bagi tinggi antenna tu...fuhhhh hebakkk kata yuyu...

Go to fullsize image
ha nampak tu..kena pasang tinggi2 baru dapat saluran lain heheh....
teringat satu kisah dahulu kala...tyme tu family aku tak guna lagi menatang astro nie..kitaorang guna antenna nie jer pacak kat atas atap rumah...
dulu2kan astro2 nie tak brapa nak pames lagi...then dijadikan crita mum aku nie teramat lah fanatik dengan cieter melayu tajuk cinderella ka kalo tak silap...
ala yang haliza misbun dan ahmad idham tu...
ha disebabkan cieter nie lah bapak aku dok berusaha dengan gigih nak tinggikan antenna tu hope la dapat saluran TV3 tu..tapi hampehhhhh...

nie ah cieter tu....

bila da tak dapat tu mula lah berniat nak guna astro nie...then pasanglah astro sampai 4 bijik kat rumah....
tunjuk protes nampak hahahha...
sampaikan adik2 aku pun dah tak boleh dah nak hidup tanpa astro nie...
tak der astro mula lah semua dok tido awal ahahahha...
tapi kalo ada astro sanggup tahan bijik mata untuk tengok rancangan kat astro tu...

tu sume tak der hal sangat la kan sebab yer la orang dah maju sekarang nie..takkan lah orang dok pasang astro sampai 10 bijik kat umah tapi kita still guna antenna tv yang tinggi menggunung tu..fuhhhh dasyat giler...
pasang astro jer dah dapat tengok TV1 dan TV2...TV3 tu jangan cakap la kan..memang dapat pun..kira berbaloi jugak la pasang menda nie...

TAPIIIII...

yang aku dok tak puas hati nie lah kan kenapa tiap kali hangin kuat tak pun hujan lebat ker mesti siaran astro tu terganggu...dah dok limpang2 depan tv sambil makan kacang tetiba siaran terganggu...
perggghhh seyes rasa macam nak lempang tv tu 16 kali tanpa henti...
sebab tergendala????ha tu angin kuat kat luar rumah tu siap hujan lagi...patut ler kan...

cuba korang fikir..dulu pakai antenna besa jer tapi kuat angin ke hujan kuat ke kita still boleh dapat tengok rancangan kat tv...tapi bila guna astro nie kadang angin sikit jer tapi tergendala tahap gaban...
kalau angin kuat berserta hujan lagi la tergendala habis...dah macam bunyi cd calar jer..dok sangkut2...heran tau...

takkan lah teknologi canggih macam nie still macam tu lagi..kalo macam tu bek kita pakai antenna besa jer tu biarpun tak dapat tengok banyak rancangan tapi tak der lah gangguan macam nie...paling pun gangguan 
macam nie...

Go to fullsize image
ha sah2 memang tergendala so ok la kan...

so apa pendapat korang??yer mang aku akui guna astro nie kita lagi puas hati tapi kalau asyik terganggu jer bila ada angin rasa macam tak berbaloi....
dok pasang tv antenna tu memang nampak macam ketinggalan zaman kan tapi aku rasa lagi better dengan guna satellite dish nie...

p/s : ada tak sape2 yang rasa macam kureng puas hati macam aku nie?meh bagi komen korang...nak tau jugak...

Saturday, May 21, 2011

~ BILA DIRIMU JAUH ~

assalamualaikum

before aku meneruskan jari jemari aku nie menaip entri ni aku nak bagi WARNING kat korang ok..
entri aku kali nie lebih kepada perasaan aku yang mendalam...
so sape2 rasa nak termuntah sila la muntah terlebih dahulu ya..
korang jangan kata aku tak da bagi warning awal2 k...

.........................................................................................................................................................................

bila dirimu jauh..
rasanya tak perlulah aku mentionkan kat sini sapa kah gerangan insan yang sangat2 bermakna buat aku tu..cukuplah jika aku sendiri tahu sapa dia....
berat rasa hati nie bila terpaksa bercerita tentangnya..bukan sebab dia meninggalkan kesan luka dihati nie
tapi dia cukup bermakna dalam hidup aku,,dan saat aku perlu berjauhan dari dia aku rasa sedikit lemah...terasa seperti sedikit semangat aku hilang...
ya mungkin aku terlalu memikirkan tentang situasi yang aku akan lalui kelak...
betapa la tak kuatnya hati ini..
dia pernah cakap dengan aku satu ayat nie..

" eya aty2 tw,,bru psh hdup,,klw org xde t,, "

seyes entah kenapa bila dia cakap macam tu automatik feel sedeh aku datang...
memang aku tak kuat dan aku cengeng...selalu nangis rindu pada dia..
kekadang rasa macam budak2 jer perangai aku nie..
bila aku kena pisah dengan dia...even dekat jer..aku dah mula nangis sorang2 dalam bilik sambil ditemani 

MR.POOH

ada ketika sampai teresak2...
begitu lah setiap kalinya bila aku rindu pada dia..tapi untuk menangis didepan nya aku tak mampu...

then saat tu semakin hampir..dan aku rasa aku makin lemah,,
fikiran makin kusut bila aku pikirkan semua tu..
YA ALLAH tabahkan hati ku..andai ini lah takdirnya untuk ku...aku mohon kekuatan dariMU..

aku tak ble jauh dari dia...semangat aku separuh hilang...
bayangkan lah even jarak dekat aku dah rasa rindu yang teramat sangat...

satu jam lebih jer perjalanan nie tapi aku dah boleh nangis teresak2 rindu dia....
macam mana kalo jarak tu lagi jau????

tempat yang aku sendiri belum pasti...
bila dia tuturkan ayat kat atas tadik tu aku terus reply dan kata pada dia andai itu terjadi...aku pasti akan murung terus...ya aku sayang dia dan aku tak sanggup kehilangan dia..apatah lagi berjauhan dari dia...
tak kesahlah aku emo atau apa tapi itulah hakikatnya..hakikat yang sehingga kini aku masih gagal untuk hadapi...dia kata pada aku kenapa mesti murung?kalau murung boleh bagi hidup balik ker????

aku tau sume tu tak boleh nak ubah...
tapi aku sayang dia..aku tak mau jauh dari dia...
seyess saat aku menaip entri ni air mata aku rasa macam nak keluar jer...tak tahan aku...
tapi aku tahu yang aku perlu redha dengan segalanya...kalau memang inilah takdirnya aku kena redha..
dan jika ini yang terbaik buat diri nya iaitu hidup jauh dari aku
aku akan usaha untuk lebih bahagia sebab aku akan bahagia bila dia bahagia dan aku akan lebih bahagia bila dia bisa buktikan dia bisa hidup tanpa orang2 lain yang selama ini membebankan hidupnya...

" org syg ngan syunk sangat2..org tak ble jauh dari syunk..pasni mesti org akan nangis terus.. "

p/s : jika dia bisa bahagia aku pasti akan jadi orang yang lebih bahagia bila melihat dia bahagia...that y ur always be my sweet syunk...