~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Tuesday, May 3, 2011

~ AWAK BUAT SAYA TERHARU ~

assalamualaikum...dan selamat petang sume...

rajin pula aku update entri hari nie...haha macam nak tunjuk perasaan kan...tak kesah lah selagi korang sume sudi baca entri melalut aku nie,,aku akan terus rajinkan diri aku untuk terus dan terus menaip....

mari kita ramai-ramai ambil mud emo seketika....
entri nie mungkin adalah yang terakhir untuk hari nie...so korang tunggu la ya entri baru pada hari esok..
harap2 aku tak melalut sampai ke bangladesh lagi..

pernah tak korang rasa terharu?terharu sampaikan rasa macam nak pitam pun ada?eh tak yah la sampai nak angkat2 tangan aku tak cek list kehadiran pon..korang nie..cepat turunkan tangan tu...busuk ok!!!melalut lagi...ok2 seyes cket...mesti semua orang pun pernah mengalami detik2 terharu sakan nie kan..same macam aku jugak la..ada ketika tu bila aku terharu tahap gaban aku sampai boleh nangis tau..siap sedia baldi lagi..yerlah kot2 la boleh takung air mata tu ada juga stok untuk mandi tatkala air kat rumah kena sembelih akibat bil letrik yang tertunggak *apa kaitan air dengan letrik?pelikk*

tapi memang siyes nak kata bila kita rasa terharu semua tindakan kita ble lakukan...ada yang terlompat2 macam monyet,,ada yang tergedik2 berlebihan dan yang paling tak ble nak blah sangat bila ada yang buat muka selamba badak jer walau pun tengah terharu..siap kelip2 mata lagi pamer muka tak bersalah....
jenis macam nie ubat dia korang terajang jer...biar dia lebih terharu dengan tindakan korang hahahhaha....

banyak benda yang boleh buat kita terharu..dan benda tu kalo nak list satu2 kat sini rasanya sampai tahun depan takkan habis punya kan...so kita skip jer list tu..simpan dalam hati ahahha...

oklah aku sebenarnya nak crita dengan korang mengenai satu hal yang sangat2 buat aku terharu tahap gaban semalam...sampai nangis2 aku tau..siyes..tak caya cuba tanya bantal peluk aku...
walaupun hal berkenaan tak der la spesel sangat untuk korang tapi bagi aku ianya tersangatlah spesel...
meh aku tunjuk kat korang benda yang buat aku terharu tu....
cuba usha kat bawah nie...

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
chakkkk!!!!!
"
"
"
"
"
"
"
"
"
seyes saya sayang awak " TL "
sob..sob...nie la ayat yang buat aku nangis sampai tak ingat bila masa aku terlelap...berguguran air mata tu dengan derasnya...siap teresak2 lagi....
semalam aku ngan " TL " berbalas2 sms dan bila sampai satu part tu dia sms aku dengan kata2 yang buat aku tambah sayang dia..ok korang jangan jeles erk....ini kenyataan bukan rekaan yer...
then aku cakap kat dia yang aku terharu dengan ucapan dia..
tetiba
" ku tak pernah merasa..gundah dihatiku ketika denganmu........"
phone aku bunyi lagi...ha yang kat atas nie bunyi ringtone mesej aku....lagu EGOKAH AKU....
aku suka sangat dengan lagu nie...
*skip..skip..*
seyes memang tak sangka yang dia akan reply macam ayat yang kat pic tu....
before buka mesej tu aku just cakap dalam hati mesti dia akan reply "eyala" sebab dia memang sangat2 gemar dengan ayat tu..tapi aku tak suka sebab pendek sangat...buntu fikiran aku nak reply apa tiap kali dia bagi mesej macam tu.....tapi bila buka jer mesej secara automatiknya air mata aku nie berpusu-pusu kuar...malu pulak bila ingat balik hahhaha..nasib aku sorang2 jer dalam bilik kalo tak komfem aku kena..." KENA GELAK "

dia tak penah mesej aku ngan kata2 nie....first time dia bagi tau...terharu sangat2....kalo masa tu dia cakap 
"will u marry me?"....."yes...yes...yess....i do"
wahhhh gedik tahap gaban...gila kau nak jawab macam tu....pangggg!!!! penampar sebijik....
dia buat hari2 aku penuh dengan keSWEETan...walau tak selalu sweet tapi aku bahagia....
korang jangan jeles tau...hahahhaha...
aku yakin suatu masa nanti " MY TL " pasti ble jadi some1 yang akan buat aku bahagia..walau mungkin tak bersama dia tapi aku pasti akan bahagia bila dia bisa hidup bahagia...

for " MY TL " if u read diz entri,,aku nak say yang aku sayang sangat2 ngan ko..
even ko jahat ngan aku ahhahaha.....tak2..dia baik...
like apa yang ko harapkan,,aku juga harapkan yang sama untuk ko....tq sebab sudi sayang aku,,sudi bertahan dengan karenah aku...still remember penah sekali ko cakap macam nie dengan aku 

( ble ke jgn wt aq tmbh trtkn ngn prngai mu?! aq tul2 trtkan ngn gyamu ni.,hei,, )

masa tu rasa sedeh sangat2 hati nie...tapi sumenya kembali pulih macam biasa...thank sayunk....u alwayz be my sweet sayunk....aku tau yang aku bukanlah yang terbaik untuk ko dan aku tahu yang ko juga tahu hakikat itu...tapi selagi ko izinkan aku sayang ko selagi itulah aku akan terus berusaha untuk buat ko bahagia...tak akan pernah sakiti ko...insyaallah....

k lah panjang sangat dah entri nie takut makin ramai pula yang termuntah kuning sebab baca entri yang penuh dengan suara2 jiwang nie..ishhhh...k la

p/s : enjoy ur reading...sapa marah aku bagi gula2 sebijik...ok..deal!!

~ KECEWA SANGAT : ( ~

assalamualaikum...


kecewa sangat-sangat tau rasa macam nak nangis sampai tahun depan....sob..sob...dah berbunga-bunga hati nie siap simpan angan-angan lagi....angan-angan apa??nak tau juga ker?hurm meh aku bagitau kat korang.....huwaaa......

dengan perasaan yang tersangat sedihnya *sambil kesat2 air mata yang masih bersisa* aku cuba untuk menerima keputusan tu...kenapa mest MARA????tak boleh ker yang lain..benci tau!!! *muncung panjang sedepa*...tak habis-habis MARA...buka jer MARA...semua lah MARA....

korang tau bila aku buka jer terus MARA...dah tu siap bagitau aku lagi macam nie...* maaf permohonan anda tidak berjaya *...sedehhhh...MARA la punya pasal....ok2 sila kembalikan mud korang..aku saja nak bagi korang rasa apa yang aku rasa hahaha..ekceli hari tu aku ada isi permohonan untuk sambung stdy kat luar negara..punya ler semangat tahap gaban aku isi borang tu...dengan harapan dapatlah main2 salji kat sana..*wah nawaitu da salah patut la tak dapat...padan muka*

maybe bukan rezki aku kot nak sambung stdy jau2 nie...heheh tak pa kat dalam malaysia nie masih belambak tempat stdy yang ada kan2...pilih jer yang mana pastu buat permohonan...insyaallah dapatlah...kat mana pun kita stdy tak kesah la yang penting kita bersungguh2 dengan apa yang kita inginkan...jangan salah nawaitu macam aku ahahhaha....silap langkah masuk longkang la..hahhaha padan muka time tu..malu tahap gaban...yer la dah jatuh kat dalam longkang komfem la malu kan...kalo ada anak raja datang slamatkan tak apa la jugak....rela kot jatuh bekali2 ahahhaha...*ok2 jangan melalut...*

p/s : dimana pun kita belajar kalo niat kita nak berjaya insyaallah pasti akan berjaya..so berusahalah selagi mampu....bak kata orang2 carilah ilmu walau sampai ke negara china *fikir jap kenapa mesti china?tak ble ker india ker,,bangladesh ke ehehehh *

~ HAPPY BEZDAY FYNA & YUS ~

assalamualaikum...

haii korang sume apa kabar?hurm hope sume sihat-sihat belaka la erk...
banyak crita nak story ngan korang ary nie..tapi aku baru dapat update entri pada waktu ini...
heheh " MY TL " lah punya pasal...dia bagi aku keja banyak-banyak sampai tak sempat mo online hehehe..
p tak papa janji dapat juga aku bagi entri baru sekarang kan...

aku nak say happy bezday untuk dua orang kawan aku...
ble bah kan?hehhe....kalo yang len rasa nak temuntah baca entri nie sila lah pergi muntah dulu yer....
dah habis muntah baru korang datang baca ok2....

ni lah kawan aku yang jadi bezday gurl ari nie...hehehhe*yang tudung pink ok*

fyna...happy bezday my lovely friend...lambat juga dia *TUA* kan..ni yang buat aku jeles nie....
anyway,dia sorang kawan yang baik,peramah,sopan santun dan yang paling best tentang dia adalah bila dia berkata-kata mesti dengan nada yang lembut heheh...
nak kata dia ayu sangat tak juga tapi dah macam tu karekter dia kot sejak azali...
still remember tyme aku dan dia menghabiskan waktu-waktu yang bersisa sama2
hahaha
walaupun dalam keadaan yang sangat sejook tapi kami gagahkan juga bercerita kat luar rumah...
banyak yang kami share dalam masa semalam tu...sweet moment tau....
tq yer fyna...k lah biar aku make wish tok ko..
sebagai kawan ko yang lebih comel dari ko *sila jangan kerutkan dahi ini adalah kenyataan*
aku doakan ko berjaya dalam hidup,,
sentiasa ceria dan happy,,
jadi sorang anak yang membanggakan serta solehah..
dannn????????
cepat2 kawen hahahhahaha......semua yang terbek tok ko la....
sory ok sebab tak der hadiah nak kasih kat ko.....

uikkk panjang juga ucapan aku kan hahah..korang tahan dulu muntah korang ok...
aku nak korang tengok pic kat bawah nie dengan tenang
sebabnya aku nak sambung lagi ucapan aku untuk kawan aku yang sorang lagi....
hahahha...

rasanya fyna ingat lagi tak pic nie?

happy bezdayyyy yusssssssss!!!!!!
ecececec sweet kan pic kami dua cnie ahahah..sama2 comel gtu..
tapi aku lagi comel wahahaha....
tak sangka pulak bezday budak 2 orang nie sama heheh...
kawan aku yang sorang lagi nie aku kenal dengan dia waktu aku masih stdy kat teknik tawau...
kami sama2 jadi penghuni asrama yayasan...kenakalan kami waktu tu jangan crita la...memang nakal sangat hahahah...*tak makan saman ok*
anyway bila da memasing habis blajar tingkatan 5 masing2 bawa haluan sendiri..kekadang jer kami contect2...
eh lupa nama dia yusran tapi aku lagi suka panggil yus...
macam kawan aku yang lain dia ni pon sama jugak..baik dan banyak crita yang kami kongsi bersama..pernah menangis bersama,ketawa bersama,heheh
bila ada masalah mesti kami dok ramai2 kat bangku dekat dewan asrama yayasan...
wahh rindu lak masa tu..kalau la boleh kembali macam dulu...

apa pun aku doakan yang terbaik untuk kawan aku nie...
moga2 dia akan berjaya dalam hidup dia dan boleh banggakan keluarga...
pedulikan apa orang lain kata tentang kau
ko hanya perlu buktikan pada dorang sume yang ko boleh berjaya walau tak sesenang mereka...ok my fren?hehehhe
sory yer tak der hadiah heheh...wish jer mampu aku ucap kan

we again...nie masa dia konvo kat politeknik kk...penat tau tunggu dia datang sebab nak bagi bunga tu heheh...

dalam penat2 tunggu tu sempat lagi take pic...yaiii i like heheh....

p/s : untuk fyna n yus...aku doakan yang terbaik untuk kamu k...insyaallah ada peluang nanti aku nyanyikan korang dua lagu slamat ary jadi ok...hahahha tapi memang sedia sumbat telinga kamu guna kapas...takot terover plak volume sore aku ahahha..."aku sayang kamu dua"