~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, December 10, 2011

~ AKU ~

assalamualaikum sume,,



~ SeNyuM AtAs KEsediHAn BUkAn bErmAknA KitA BErpUrA2 KuAt TApi SenYUm ITu TAndA BAhawa KiTA bEruSAha UntUK KuAt MENgHAdapI DAn REdhA jikA iTu YAng TErBAik,,MEngAliRkAn AiR MAta BuKAn kErnA kITA lEmAh TApi SebAb kITA tErLAlU TEruJI SehiNggAkAn KAdaNg KAla KiTA mUlA mErasA pEnAt,,TApi KEmuDiAn kiTA bAngkIT UntUK TErUS bErLArI KErnA KiTA DikUrnIAkAn DengAn KEtAbAhaN Setelah KiTA mErAsA TEruJi DenGAn BEbAnan,,, ~

Tuesday, December 6, 2011

~ KERNA AKU SAYANG KAMOO ~

assalamualaikmu sume,,
nak share kata2 hari nie..baca ler hehehhe,,
aku copy milo jer dari status kawan aku kat fb heheh..
aku rasa ayat2 nie best so nak la jugak kan share dengan korang,,
"
"
"
"
"
"
"
Bila kita sygkan seseorang tu,
Kita sanggup buat apa saja utk dia,
Kita tunggu dia lama pun xpe,
Tp bila dia tnggu kita?dia marah2...
~Adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...


Bila kita syg org tu,
Kiter x tido pn xpe melayan dia,
Tp bila kita bosan, ada dia nk melayan?
~Pujuk hati kata, xpe dia busy kott!


Bila kita syg org tu,
Kita gaduh ngan dia, kita menangis..
Telan je semua kesalahan dia,
Tp dia.. seronok je berjimba ngan kwn2..
~Hati kata xpe,dia tension tu..


Bila kita syg org tu,
Gado2 pun, Kita cal nak ckp ngan dia...
Tp dia tak angkatpun @ matikan terus...
Biler jd cmtu ,xpe...
~Layankan jer, dia tgh lepak ngan kwn2 la tu... 


Bila kita syg org tu...
Kita bcerita semua benda dgn dia,
Share segala yg ada...
Tp dia, yang seronok je nk sesama, Yg sedih... ? 
Susah dia, susah kita, senang dia? ok baiii... hurrm..
Redha jer sebab mungkin dia tak sedar... 
Bila dia pulak bcerita ngan kita???
Kita kena dgr & beri perhatian beria..
Kalau tak, dia kata kita neh tak pedulikan dia..
~Tahan jelaa, sygkan? huhu...


Bila kita syg org tu, 
Dua2 lapar..
Kita bg je bahagian kita kat dia...
Taknak dia lapar, nk jaga sgt perot dia..
~Kenalah jaga dia, sian diakan, huhu..


Bila kita syg org tu,
Kita suruh dia rest bila dia letih,
Tp biler kita letih, dia wat tak faham jer....
~Pujuk hati lg kata "ala bukan selalu pun"...


Bila kita syg org tu,
Tak tentu arah rasa bila dngr dia sakit,
Berkejar nk wat itu ini utk dia..
Tp bila kita sakit,
Dia suh rehat je kt umah, 
Hati kata, xpe, xkn nk berkepit jer 24/7...


Bila kita syg org tu,
Kita x pnh pentingkan diri,
Tp dia.........
~Hati berkata2 lg, xpelah, terimalah, dia mmg camtu...


Bila kita syg org tu,
Kita x sanggup tgk dia derita,
Tp dia x pernh nk hargai diri kita,
~ Dia taktaoo kot btapa kita syg kan dia?


Bila kita syg org tu,
Mmg susah sgt kita nk tgglkan dia klau nk kemana2,
Kalau bule nk dia selalu ada je depan mata, 
Tp dia..... 
~kawan2/scandal lebih utama..... 


Bila org yg kita syg wat kita mcm tu,
Lagi baik kita bkorban, 
Tgglkan dia utk dia buat apa yg dia suka, 
Biar dia bahagia dgn cara dia...
Tp bnilaikah pengorbanan kita? 
Takpelah hati, xpe... janji dia bhgia...


Mungkin...... 


Bila kita dah tinggalkn dia selama2nya...
Baru dia sedar, kehadiran kita.. 
Baru dia sedar yg kita selalu ada bila dia perlukan kita..
Dia dtg ziarah pusara kita.....
Dia sebak, 
Dia menangis sayu... 
Dia minta maaf atas semua kesalahan dia..
Dia tersedu sedu... 
Dia minta maaf lagi sbb buat kita mcm tunggul kayu..
Dia minta maaf sbb selalu menyeksa perasaan kita ni..
Dia berjanji 'hanya kita yg bertakhta di hatinya selama ini'
Dia minta maaf berulang ulang kali sbb menyesal tak patut buat kita rasa mcm ni..... 


Tapi, semuanya dah terlambat, 
Semuanya dah tak memberi apa2 makna lagi........ 
MOGA DIA MENGERTI...........

p/s : sayangi la mereka saat mereka masih bisa menyayangi diri kita dan hargai lah tika mereka masih bisa memahami dan mengerti setiap tawa dan tangisan diwajah kita 

Sunday, November 27, 2011

~ AKU NAK BLAJAR ~

assalamualaikum dan selamat berhari minggu,,

ngehhhh hari ni aku nak hapdet sikit papa yang aku rasa patut aku hapdet heheh...ye la kan da bekurun aku tak hapdet belog aku nie...rasa macam penat jugak asyik nengok post yang sama hehehe...
so hari ni aku nak bagitau kat korang yang aku nak sangat2 belajar something...

ha mest ada yang saspen da tu kan mo tau apa yang aku nak blajar???huhaiii tu pun kalo ada la yang rasa saspen heehe...hurm ekceli aku nak sangat belajar MEMFORMAT laptop,,

ha aku rasa lah kan banyak kebaikan nya bila kita dapat belajar untuk memformat laptop nie,,selain daripada dapat menjimatkan duet tatkala bulan tua,,kita ble juak hasilkan duet dengan kepandaian yang kita ada..
kalau kamu nak tau kat kunak nie yakni daerah tercentha tempat tumpahnya darah ku,,kos untuk memformat laptop nie adalah sangat2 menyampahkan diri,,rm70++ untuk lapy yang kecik2 comeii tu..kalo yang beso ha mayb ble cecah rm100++..tak ker naya tu..

rasa macam haremm jer bila terpaksa hantar ke kedai,,ciss tak dapat nak save bajet kan..
dulu tyme aku masih blajar kat politeknik kota kinabalu sabah,,kadang ada  student poli yang buat perkhidmatan nie..murah2 jer,,kadang rm30 jer...murah kan??ha kalo kat kedai2 d kk tu pun just rm30-35 jer gtu...service dia sama jer aku rasa...

so dengan itu aku teringin sangat nak blajar cara nak format laptop nie..bukan yer apa la kan tapi kalo aku simpan duet rm70 tu aku masih boleh beli benda lain lagi kan..yang lebih penting..lagi pun tak salah rasa nya bila kita belajar something yang baru kan huhaiiiii....

tapi ada ker yang sudi nak ajar aku nie???ada ker??ada kerr???pelizz la nak sangat blajar tu..
hope nant ada lah orang yang baik hati nak kongsi ilmu dia ngan aku kan...
k lah tak nak naip memanjang kang ada pulak yang termuntah saat membaca coretan aku yang ntah papa jer nie...

p/s : salam maal hijrah korunk,,

Monday, November 14, 2011

~ MESEJ DARI NYA ~

assalamualaiku sume,,

hurm ary nie aku just nak berkongsi dengan korang sume tentang beberapa mesej atau pesanan ringkas yang still aku simpan dalam memory phone aku ehehhe..

before ni aku guna memory phone baru sebabnya yang lama tu saiz dia terlalu kecik ehheh so tak muat dah nak simpan gambar dan lagu bagai kan..so aku pun belilah memory baru...lama aku tak cek memory lama tu...simpan jer dalam wallet then tetiba la pulak pon aku nie meragam,,hang-hang...tekanan jugak aku jadinya...dah format phone pun tap sama gak still macam tu..kawan2 aku kata maybe memory yang aku guna dah terlalu berat sebab tu jadi macam tu...dengan berat hati aku terpaksa juga tukar memory baru tu dengan memory yang lama..

nak dijadikan cerita then aku pun guna la yang lama tu..cek punya cek skali aku terjumpa mesej2 dari xbf aku dolu2 heheheh...tak der la banyak mana tapi still ble wat aku senyum2 kambing baca mesej tu eheh..trus terimbas kembali kenangan2 lalu..aisehhh nie yang aku tak suka hahahha...

meh kita sama2 kongsi mesej2 tu erk...tapi aku tak dapat la nak bagitau bila dia send mesej tu sebab nya aku dah lupa hahahah..layannn jer k

" ya2 syg..abg akn igt smua 2..abg mta maaf sgt2..moga Allah bri syg kkuatan,ktbhn n kbhgiaan..amin "

" hehe..yala2 pale..cyg syg..muaahh.. "

" syg ber2 ja la..xpyh kt grk2 ya..abg pn rdu syg.. "

" aik..kt ka sktnya..syg mkn ubt ya.. "

" aik..np blh skt pgg..dah mkn ubt gak ka.."

" slm syg..bt apa..abg br ada kt..hehe "

" luv u 2 syg..muaahh.."

" abg pn syg syg sgt2..mmuuaahh.. "

" oh..abg pn rdu syg sgt2.. "

" abg syg syg sgt2..mmuaahh.. "

" ya2 syg..syg pn jg dri ya..bljr baik2.. "

" wslm syg..abg pn mt maaf ya syg..slmt ari ry maaf zhr n btn..abg pn cyg syg sgt2.."

" ala..cium dlm hp jg..hehe..abg pn rdu ngan syg.. "

ha tu la dia mesej2 yang aku maksudkan ehehheh...korang ada tak yang masih simpan mesej2 macam nie???means mesej dari x korang arr hehehhe...aku nie secara kebetulan jer..tak sangka jugak kan masih ada mesej2 ni dalam memory lama aku hehheh...

tapi skrg nie dia dah jadi milik orang lain..some1 yang lebih baik untuk hidupnya n aku sentiasa mendoakan kebahagiaan dia..kenangan dengan dia memang suatu kenangan yang terindah yang pernah ada dalam hidup aku arr kiranya dia nie cinta matie jugak tapi yala kan jodoh tak lama..Allah bagi rasa kejap jer..tapiii aku hargai sangat2 kenangan bersama dia..tak pernah la jugak aku nak benci dia kan even sebab kami break up tu still tak jelas sampai la sekarang nie tapi aku tolak sume2 tu ke belakang..just think positif...dah tak da jodoh nak wat cam na...

ok la if dia atau si dia terbaca ni aku minta maaf k tak der niat pun just nak kongsi sedikit kenangan terindah yang aku penah miliki..apa pun aku doakan ko bahagia..n kita ble jadi kawan macam dulu k

p/s : sepahit apapun suatu kenangan itu simpan lah iya sebeknya kerana kenangan itu tercipta bukan untuk dihapuskan tetapi untuk disimpan sebagai satu ingatan dihari tua kelak...

Tuesday, November 8, 2011

~ DEEP MEANING ~

just want to share what im feel right now..


p/s: penah bagitau dia pasal lirik KU HARAP TUHAN CABUT NYAWA MU AGAR TAK ADA YANG MILIKI MU..then dia cakap,,CABUT LAH,,really luv him

~ BERIKAN AKU BAHAGIA WALAU HANYA SEKETIKA ~

assalamualaikum sume,,

happy tuesday..hope korang sume ceria2 jer ari nie..hurm walaupun aku tak brapa mo ceria disebabkan berita yang aku baru jer dapat pepagi tadik...ntah la i need 2 be happy or what...really dunno wat 2 think n feel...

jiwa rasa kosong,,air mata nie macam mo kuar jer dengan kadar yang sangat segera...YA ALLAH kenapa cinta aku teruji sebegini hebatnya??really2 tak kuat tok hadapi sumenya...
aku pernah berharap aku akan terus hidup bahagia dengan nya dan aku berharap segala kesakitan yang kami lalui akan berakhir dengan kebahagiaan..
really love him
sebulan jer lagi genaplah usia perhubungan kami setahun..sapa sangka dengan banyak halangan dan dugaan kami tetap bersama,,walau kadang dugaan tu seakan melebihi kemampuan aku sendiri,,tapi aku terus berdoa pada allah moga aku diberikan kekuatan,,biasanya bila sampai waktu anniversery macam tu sume orang rasa wahh bahagianya tapi aku???aku takot untuk sampai ke tarikh keramat tu..aku takut pada saat aku mula rasa bahagia aku akan kehilangan dia,,aku mula takot pada hakikat itu,,hakikat yang sememang nya aku sendiri sedar dan tahu...YA ALLAH tabahkan aku pada ketentuan mu..jangan biar aku kalah pada air mata,,

aku tahu yang aku hanya ada masa sebulan sahaja lagi untuk merasa bahagia bersamanya...dan aku mengharapkan sebulan itu aku bisa peroleh banyak kenangan terindah yang bisa aku simpan sebagai kenangan bahawa aku juga pernah menyintainya dan menyayanginya saat aku kehilangan dia kelak...YA ALLAH sekali lagi aku memohon,,berikan lah aku bahagia walau hanya seketika,,mungkin saat ini dia belum tahu yang aku telah mengetahui hal yang akan terjadi kelak,,dan aku tak kan pernah beritahu padanya..biarlah aku pendam segalanya sendiri dan aku hanya ingin buat dia rasa bahagia walau hanya seketika..aku tak kan menyakitinya..YA ALLAH sebaknya rasa hati nie hanya engkau yang maha mengetahui..
kalau dengan kepura-puraan nie aku bisa cipta detik terindah dalam hidup kami aku pasti akan meneruskan kepura-puraan itu..biar lah ia menjadi beban untuk aku sendiri...

hanya satu pinta ku,,sayunk berikan aku bahagia walau hanya seketika..
aku mahu kau tahu yang aku ikhlas menyayangi dan menyintaimu,,saat kau menyatakan rasa cinta itu pada aku,,aku benar2 rasa bahagia dan aku akan terus simpan rasa bahagia itu jauh di sudut hati ku,,
sayunk,,aku masih ingat akan katamu,," BAHAGIA BERSAMA2 ",,aku sangat mengharapkan kata2 itu bisa menjadi kenyataan tapi bahagiamu bukan dengan aku dan aku redha andai itu yang terjadi...
orang sayang sangat2 ngan sayunk,,


p/s : andai kau bisa membaca setiap coretan tentang mu yang ada dalam blog nie aku harap kau bisa mengerti betapa aku menyayangi dan menyintaimu seadanya...

Saturday, November 5, 2011

~ MOGA ALLAH PERMUDAHKAN JALANNYA ~

assalamualaikum sume,,

syukur sebab ari ni dapat juak aku hapdet belog dan sekali jenjalan melawat belog kawan2 yang lain...banyak entry diaorang yang aku tak terbaca..huhu nie adalah disebabkan oleh MODEM INTERNET aku yang wat masalah..tetiba tak dapat nak connect..tapi skrang dah ok da..

hurm ok back 2 da main point..ari ni aku rasa sedeh gila2...tak dapat nak tahan sebak kat dada nie..air mata tak sabar da nah keluar mencurah2..hurm before aku teruskan jari2 aku nie menaip entry nie meh aku tunjukkan something..

AL FATIHAH buat arwah ABDUL SAMI BIN AMARIH

dia merupakan seorang adik yang aku kenali beberapa tahun yang lalu..entah aku pun lupa tapi since aku di darjah 4 if aku tak silap..kuarga dia berpindah kat sebelah umah aku..dan tyme tu aku n kuarga still lagi tinggal kat KG BAGIANG KUNAK....memula memang aku tak bengam sangat ngan diorang adik beradik nie...yer la tak kenal lagi kan dah tu macam sombong kemain plak tu..

but after beberapa week aku jadi makin rapat ngan kakak dia nie..kakak dia nama rita..dia seorang kakak yang baik n kiranya dia bestfriend aku tyme tu..sume benda nak crita n kongsi sesama...
then..arwah nie memang agak rapat ngan kakak dia ni so bila aku ngan kakak dia jalan ker apa ker dia mesti akan jadi boadyguard kami,,arwah nie kat umah kami call dia dengan gelaran UQQUL..tak lama dorang kat kunak..pastu diorang pindah..kami still la berhubung tapi tak da serapat macam dulu lagi..

then berhubung kembali melalui FACEBOOK nie..selalu la berbalas2 komen ngan dia n kakak dia..tapi kakak dia nie jarang sikit balas komen sebab musababnya dia super bz heeh..wahh akak rindu sama ko deq..arwah rajin komen setiap status aku kat fb..bila da berkomen2 tu mula la akan ada aktiviti sakat menyakat..mizz dat moments,,

tetiba semalam,,04.11.2011my mum tetiba bagitau yang arwah dah meninggal...YA ALLAH saat tu memang aku terkejut gila2...aku tanya my mum bila???tapi my mum pun tak tau sangat just dengar dari kawan2 dia jugak...aku try kol n mesej kakak dia tapi tak der respond so aku tenang kan aty nie n berdoa moga2 apa yang aku dengar tu tak betol..hope sangat la kakak dia akan cakap macam nie " eh tak la mana ada kabar angin jer tu "..bila aku on FB petang tadik aku trus cuba buka wall kakak dia n memang tak sangka apa yang aku dengar tu betol2 terjadi dan apa yang buat aku lagi sedeh ialah dia meninggal dunia 23.09.2011...YA ALLAH dah hampir 2 bulan lebih baru aku tahu akan berita tu..sedeh sangat...dia penah jadi adik yang sangat best kat hidup aku..

Start keja semula,,, rndu family, rndu shahrul & rndu arwah adik uqqul yg trsayang.. Al-Fatihah buatmu adikku... Allah lebih menyayangimu.. Semoga roh mu di tempatkan di kalangan roh org-org yg beriman... Akak ttp menyayangimu sm mcm dlu... ABDUL SAMI BIN AMARIH (Sham Amarie) dunia akhirat kau ttp adlh adik akak...

nie lah post kakak dia yang buat aku betol2 rasa sebak kat dada nie..kebetulan lak kakak dia on9 tyme tu aku terus chat jap ngan dia n minta num pon mamak dia kat kg...
entah lah kenapa tapi aku tak tahan dengan air mata nie rasa macam laju jer dia nak keluar..aku terus kol mamak dia..dan seperti apa yang aku jangkakan aku memang tak tahan dan terus menangis tyme aku bercakap ngan mamak dia...betol2 tak tahu tentang hal tu

YA ALLAH,,permudahkan lah perjalanan nya disana..tempatkan dia dikalangan orang2 yang beriman,,berikan ketabahan pada ahli keluarganya untuk menghadapi qada dan gadar yang telah ENGKAU tentukan...dan buat kakak dia moga ALLAH kuatkan semangat mu sahabat ku..redhakan dia pergi..aku tahu ko kuat untuk hadapi semua nie..kita sayang padanya tapi ALLAH lagi sayangkan dia...

p/s : sedekahkan AL-FATIHAH buat arwah..moga2 doa kita didengan oleh yang maha esa amin...

Wednesday, November 2, 2011

~ AQ LETAK IA DITEMPAT YANG PALING DEKAT DENGAN HATI ~

aku punya kekurangan tapi kehadiranmu buat aku lebih segalanya...

someone dat i call TL

lurve u mr.POOH

~ GENIUS NYER DIORANG ~

assalamualaikum sume..

hohoho welcome november...
ok aku tau yang aku dah terlambat nak ucap welcome tu pada NOVEMBER hahah tapi tak pe la janji aku wish lagi ya dak...hehhe..


ok aku ekceli nak cerita pasal benda yang aku dengar kat radio muzik pagi tadik heheh..
aku nie kalo korang nak tau memang peminat mati keras muzik fm..
tiap malam aku akan pasang kuat2 radio kat bilik aku hehehhe...sampailah aku tertido hehhe...


so tyme aku ngah bersiap pagi tadik aku adalah terdengar dj tu beritau pasal KECIK...ok memula aku ingatkan KUMPULAN KECIK raja lawak tu tapi ternyata terpesong jauh pemikiran aku hahahha..padan muka...upanya dia share dengan pendengar sume tentang beberapa perkara yang ada kaitan dengan perkataan tu..aku pun layan la kan...

ada 3 perkara yang dia sebut tapi aku dah lupa2 heheh..yang aku paling ingat adalah perkara kedua yang dia sebutkan..iaitu mengenai AKUARIUM TERKECIL haaa...terus tak sabar rasanya aku nak menggooglekan diri untuk mencari image akuarium tu....rasa macam keterujaan aku tu dah melebihi tahap manusia biasa hahahaha...ok auto disitu...ok before aku teruskan meh aku tunjukkan kat korang rupa akuarium tu...seyess comell ok...

see...ko ada???

2.jpg (634×367)
ha siap dengan jaring ikan yang kecil skali ok...super genius..i loiikee..

3.jpg (634×377)
memang kecik kan..

benda comeiii tak ketahuan hala nie dicipta oleh seorang seniman dari Rusia..yakni nama dia adalah ANATOLY KONENKO..nama dia super owsemm like ciptaan dia hehehe...
menurut sumber2 berkhasiat yang aku perolehi akuarium nie memang sangat2 kecil..saiz dia hanya lah 30MM LEBAR, 24MM TINGGI dan 14MM DALAM..

kalo stakat nak buat akuarium tu mungkin senang la kowt tapi yang nak dok hias bagai tu lagi aku rasa memang super dupper susah...ntah macam mana orang tu buat kan...memang genius la...
ha bukan stakat yang nie jer ada lagi yang aku jumpa..nak tau???mehhh kita usha..

smallest book library 1 [Gambar Menarik] Buku Terkecil Di Dunia
hahahha buku yang memang kecil..aku rasa la juling kowt mata nak baca..

smallest book library 2 [Gambar Menarik] Buku Terkecil Di Dunia
tengok tu..nak buka pun macam owww!! so chomell

smallest book library 5 [Gambar Menarik] Buku Terkecil Di Dunia
memang sangat2 menjimatkan ruang kan..

ha tengok kan betapa lah genius gila orang yang cipta benda2 nie...aku nie yang besar pun aku payah nak tengok nie kan pulak yang kecik molek macam tu...agak2nya kalo aku paksa2 mata aku nie membaca buku2 macam tu aku boleh juling 48 jam tanpa henti hahahahaha...

kalo aku la aku nak cipta kereta yang ble terbang2 kat angkasa tu..macam dalam cieter2 om puteh tu hahahahah...ble elak kesesakan hahaha...berangan lebihhh hahaha..

ok yang terakhirnya..meh layan video nie..

p/s : saya sangat suka benda2 super owsemm macam nie...

Monday, October 31, 2011

~ ENTRY TERIKUT-IKUT ~

assalamualaikum sume n slamat petang...

tajuk jak buat orang rasa mo muntah bila baca kan hahaha..wat ever..ada aku kesah???
ekceli aku bagi tajuk entry macam tu sebabnya aku baru pas blogwalking kat blog CIK ANIS nie ha heheh...secara tidak langsung nya tetiba aku rasa macam nak kongsi jugak mengenai orang2 yang slalu salah2 dail num aku yang tak seberapa nie hikhikhik...

hurm banyak situasi tau yang menyebabkan orang2 nie tersalah call num kita...ada tu yang memang betol2 salah call dan ada jugak yang memang nak kena maki sebab sengaja TERsalah kol...
aku kalo yang betol2 salah tu aku masih ble trima lagi tapi kalo yang dah tau salah tetiba keluar lak soalan2 cepumas macam nie 

" ow salah erk??nama ko sapa??"

takpun 

" ni sapa??ko tinggal kat mana???"

amboi2..suka dia yer..dah salah tu buat la macam orang yang salah kan ni tak menyibuk lagi nak tau..then bila dah kita jawab ha mula la nak berkenalan bagai..bila kita tanya kat mana dapat num mesti diorang akan bagi jawapan2 yang memang nak kena terajang...tertulis kat bangku bas la,,dapat kat public phone la,,ada kawan bagi la..macam2 lagi la...


orang2 macam tu memang tak ble blah punya orang kan..
tu satu hal..nie aku nak cerita ngan korang nie..ada la satu num nie kan dia balik2 kol aku. BERULANG KALI ok!!!sampaikan aku dah ble hafal dah num dia even aku tak save num tu..apa tak nya dah berkali2 dia kol...orang tu gurl la..entah la dia ada masalah ingatan ka atau apa ahhahah...

tiap kali dia kol mesti dia akan tanya macam nie 
" hello suzi ada ka???"

then aku akan jawab oh wrong num....ok fine..dia letak...pastu kol lagi balik..
" hello nie siapa ah??ow ni kawan suzi ba nie kan??aku bah nie kakak suzi "

whattt!!! suzi mana lak nie adoyaiii setahu aku la kan aku dah guna num digi aku tu since aku form 5 kalo tak silap..macam mana pulak kan boleh jadi num c SUZI tu..pelik...
dalam sehari ble sampai 3 5 kali dia kol...dan setiap kali tu jugak la aku akan cakap kat dia 
" SALAH NUMBER NIE,,BANYAK KALI DAH KO KOL "
tu baru sehari cuba korang darabkan dengan seminggu yang kadang2 dalam seminggu tu sampai 3 hari dia kol balik2...wahhh ble beku otak kan...

kadang bila aku dah bosan aku tak mo dah jawab panggilan dia..heiii ntah la akak tu..rasanya dia ada masalah dalam mengigati sesuatu hal kot...dah sekali salah num tu buang terus la kan num yang salah tu..dah sah2 memang salah..ni tak heran aku....kalo aku la jadi dia kan aku akan terus delete jer num tu sebab dah memang salah dah pon...dan cuba cari num len yang mungkin adalah num orang yang aku cari...

heheh maybe dia nak aku menipu kowt ngan dia n cakap yer aku la nie suzi hahaha...
last dia kol aku kelmarin malam..TENGAH MALAM ok..
aku rasa la maybe adik dia nie lari dari umah kowt haahha

p/s : ingat jangan sesekali bermain dengan talian telefon saya hahaha..saya tak suka ok..merimaskan

~ DIA MUNGKIN TAK MEMAHAMI ~

assalamualaikum sume

ya mungkin dia tak mengerti,,untuk memahami jugak mungkin dia ble..YA ALLAH engkau permudahkan lah segalanya...aku tak faham dengan sikapnya..kadang rasa macam nak nangis jer bila terpaksa berhadapan dengan sikapnya yang selalu buat hati nie kecewa...

salah kah bila aku bertanya??salahkah bila aku inginkan kejujuran dari dia??
salah kah???kalau memang apa yang aku tuturkan tu buat dia rasa yang aku tak percaya pada dia,,buat dia rasa yang aku selalu mencuriga dia aku minta maaf...tak terlintas pun di hati nie untuk curiga pada dia..tapi hati pompuan bukan untuk dipermainkan dan bukan untuk dijadikan sebagai bahan untuk dia bersenang2 saat aku sendiri terluka...

aku pernah bilang pada dia jangan lukai aku,,
aku pernah terluka kerna nya suatu ketika dulu dan luka tu masih bersisa di hati nie..sukar untuk aku memadamkan semua luka2 yang pernah dia cipta..tapi aku beranikan diri untuk menerima dia untuk hadir dalam hidup aku..dengan harapan aku ingin dia berubah..walau tak berubah sepenuhnya tapi aku mahu dia ubah hidupnya..walau aku tahu perubahan itu bukan untuk aku..

tapi dia tak pernah nak berubah..tak pernah nah menyedari kesilapan nya..
bila aku yang buat silap,,dia mula marah,,dan kadang kala kata2 yang terbit dari bibirnya tu buat aku rasa down sangat,,air mata nie dengan laju menitis tanpa aku minta,,tapi jauh disudut hati nie aku masih menyimpan harapan untuk melihat dia berubah..ya dan saat dia berjaya merubah hidupnya saat itu aku akan mula pergi jauh dari hidup dia..

saat aku menaip entri ni aku rasa sebak sangat kat dalam dada nie..rasa macam nak menitis jer air mata nie,,tapi aku kuat kan jugak untuk terus menaip dan menaip..meluah semampu ku..mungkin bila ada yang baca entry aku nie..dorang akan kata aku emo,,tak kuat n macam2 lagi la..aku tak nafikan sume tu n aku memang sangat2 sedeh tika ini...hanya dengan meluah boleh buat aku feel better sikit walau tak sepenuhnya...

wahai insan yang aku sayang,,aku tak minta lebih dari hidup mu dan aku tak minta segala yang ada pada mu untuk menjadi milik ku,,sebab aku tahu siapa aku dan aku sedar di mana tempat ku cuma satu yang aku harapkan,,berubah la..walau bukan untuk aku tapi berubahlah untuk MEREKA,,hati ku hancur bila melihat dan mendengar orang lain berkata buruk pasal kau..bagi aku setiap orang berhak mendapat peluang untuk berubah,,dan aku mahu kau tau yang aku tetap akan jadi semangat yang akan selalu ada bila kau perlukan..

mungkin apa yang aku kata kan dalam mesej tu buat kau rasa benci tapi semua tu aku lakukan sebab aku sayang dengan kau,,walaupun hati ku terasa benci yang teramat saat aku mula menaip mesej untuk mu tapi perlahan2 aku padam kan api kebencian tu..aku cuba berkata jujur pada kau tapi malangnya kau tak memahami niat ku dan sekali lagi kau lukai aku..kau hukum aku dengan hukuman yang lebih berat dari pada salah yang aku lakukan...

kenapa???andai di hati mu sudah hilang rasa cinta,,dah hilang rasa sayang jauhi lah aku dan aku pasti akan memahami keadaan itu...
aku tahu kau tak mungkin akan membaca setiap isi yang ada dalam entri ni tapi aku harap bila segalanya telah berakhir kau masih bisa membaca setiap luahan hati ku dalam blog nie...
aku punya kekurangan,,aku slalu menyakiti,,tapi bila aku mula menuturkan kata maaf aku harap kau bisa memahami keiklasan yang ingin aku sampaikan...

p/s : terlalu sedeh saat ini...

~ MEH JAWAB ~

assalamualaikum sume..


happy monday..
aku agak malas nak hapdet belog sejak dua menjak nie..
kadang aku just terjah belog pebret aku untuk baca entry terbaru diorang..
nak komen entry diorang pun aku macam malas..tah la yer napa penyakit malas aku makin menjadi2
ok lah meh sama2 kita memulakan pagi isnin nie dengan menjawab beberapa soalan cepumas dari


1.enpon..lappy..iron..mane yg korg rase tak de nye korg tak leh hidup..
haha tentu sekali enpon..kalo enpon takder apa pon tak leh nak buat hehe..bio baju tak beriron janji enpon sentiasa ada...


2.antara Fasha dengan Memey..mane korg rasa lg okek..
hehe bagi aku la dua2 pun ok..dua2 punya kelebihan tersendiri...


3.kalau kawan lelaki/perempuan tibe tibe cakap suke kat korg..reaksi korg?
haaaa!!! tekejut kejap hahaha..tak der la malu2 kot dengan muka yang rasa macam nak masukkan dalam beg..perghhh


4.lelaki/pompan..mulut sape lagi longkang
dua2 kot hahah..depands pada orang tu jugak la..kadang lelaki ni lebih longkang juga mulut dia dari pompuan n pompuan pun kadang gtu...


5.pernah berkorban tak untuk gf/bf korg..jenis atau bentuk pengorbanan..
semestinya lah pernah kan..apa ler guna nya gf/bf kalo tak der pengorbanan..ye dak??bentuk pengorbanan biar lah rahsia hahaha..


6.cinta tanpa duit boleh bahagia tak?
zaman sekarang ni mana ada orang ble hidup tanpa duet haha..so kena seimbang ler..


7.ape perasaan korg kalau boleh nampak makhluk halus..pernah tak teringin nak tengok..
komfem la takot hahah...asyik dibayangi dengan benda2 aneh macam tu...tak mo la tengok..kang pengsan 28jam kan susah


8.baik..peramah..kejam..mulut tak da insuran..touching tak memasal..mana yg sesuai untuk aku..
sepanjang mengenali anis d alam maya nie rasa nya yang paling sesuai ialah BAIK n PERAMAH...sebabnya biar aku sendiri jer yang tahu yer 


9.aku bagi peluang korg kritik blog/entry aku..ha..kritik cepat..
blog nie ok jer tak der masalah..loading pun tak der la lama gila kan..bab entry lak sume aku suka baca..sebab tak membosan kan..


10.sekarang aku tengah berduka..agak agak lagu nie sesuai tak dengan aku..today my life begins..
tak tau ler haha sebab tak pernah dengar lagi lagu nie..tapi kalo bagi aku la bila tengah berduka jangan dengar lagu yang touching nak mampus tak pasal2 air mata mencurah2 jatuh ke ladang gandum..hahha dengar la lagu yang happy ble cheer balik kan


11.agak agak relevant tak soalan soalan aku..ade rase macam nak penyepak tak..
hahah ok jer bagi aku anis..soalan dia tak der la bahaya sangat heheh...


hahah siap 11 soalan..jangan gelak tau bila baca..wat2 muka seryes ok
sekarang aku lak nak bagi soalan kat korang2 yang bertuah untuk aku tag hehehe...

jangan risau k tak banyak mana pun soalan dia...


1. siapa lebih memahami gf/bf korang ataupun bestpren korang???

2. apa yang buatkan anda terpikat dengan bf/gf korang??

3. kalo di beri peluang untuk melancong korang nak p mana yer???kenapa nak ke tempat tu??ce citer..

4. single atau in a relationship,,mana lebih better???

5. antara banyak2 benda yang korang ada apa yang paling2 korang suka sangat??


hurm rasa nya cukup la kot 5 soalan..tak reti nak buat banyak2 heheh...
sekarang aku nak tag...hurm sapa erk...








p/s : korang kalo rajin jawab la yer heheh..skadar berkongsi sesuatu yang mungkin kita juga punya cita rasa yang sama kan heheh

Sunday, October 30, 2011

~ SAKIT HATI ~

assalamualaikum...
make a thousand smile wit one tear and u will be fine



p/s : memang indah tapi bila dah diketahui rasa nya patut dapat award DOUBLE STUPID...

Saturday, October 22, 2011

~ BERDUA BERSATU ~

assalamualaikum...

enjoy diz song...


indahnya bila kita berdua bersatu..
dan
lagi indah bila kita berdua ble bersatu atas redhaNYA..

Friday, October 21, 2011

~ AKU YANG KUSUT ~

assalamualaikum sume

setelah beberapa hari aku tak hapdet apa pun dalam belog nie then hari ni aku berusaha jugak sedaya yang ble untuk aku hapdet apa2 yang boleh aku share ngan korang..
first of all aku minta maaf pada sesapa yang terbaca belog aku nie sebabnya hari ni aku rasa nak emo sikit..
eh emo banyak...
bad feeling inside woo...

besarnya kan ujian yang aku dapat...kadang2 terdetik kat hati ni perasaan givup ngan sume yang aku lalui..rasa macam tak pernah habis...belum pun sempat yang dulu melabuh tirai dah datang yang baru..
sesak sangat2 pikiran nie...kusut sangat mengalahkan kain yang belum di iron..
nak story pun aku rasa berat sangat..sampaikan aku sendiri tak sanggup nak kongsi atau share ngan sesapa apa yang aku alami sekarang nie...

bila aku sendiri2 mest terfikir..
wahh bestnya kan jadi budak2..yang drg tau hanya la main,,makan,,tido,,tu jer...tak perlu nak pikir sume masalah2 yang datang bertubi2 nie..
tapi bila da jadi dewasa nie baru lah aku tahu betapa payah nya hidup menjadi orang yang dewasa..
sapa setuju???menjadi dewasa nie aku rasa dugaan dia makin berat woo..
kadang2 tu sampai macam tak terbawa oleh badan sendiri..
YA ALLAH permudahkan lah segala urusan ku..

sejak beberapa hari ni aku rasa macam empty sangat otak aku nie..
tapi tetap rasa macam serabut gila..
tyme tido pun bila aku tersedar kejap trus otak aku automatik pikir sume2 tu balik..
pejam mata lak mula la terbayang sume tu..
haishhh rasa macam better tido jer...
sekali lagi
YA ALLAH permudahkan lah urusan ku...
lapangkan lah dada dan fikiran ku...

rasa macam nak teriak la sekuat hati n minta sume benda tu pergi jau dari kotak pikiran aku nie
macam tak larat dah nak simpan sume skali dalam otak aku nie..
ada ker mana2 tempat yang korang tau yang ble format otak??
aku nak!!!
betapa la berat aku rasa hari2 yang aku jalani dengan bebanan otak yang aku rasa macam tak pernah nak berkurang nie...saat aku bergelak tawa dengan kawan2 aku aku ble lupa seketika tapi bila da sendiri2 mest terfikir balik...
hurmmm ntah la apa nah jadi dengan aku nie..
moga2 ALLAH berikan kekuatan untuk aku hadapi sume nya..
n aku yakin pasti sume ni akan berlalu juak kelak...
cume perlu kesabaran yang berpanjangan...

p/s : jangan tanya mengapa kerna aku sendiri pun payah untuk meluahkan apa yang terpendam dalam hati aku nie