~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, May 26, 2011

~ JOM JOIN BLOGLIST LEYZA AFIEYNA ~

assalamualaikum sume..

meh kita join bloglist..
meh2 cepat kita sama2 dok terjah belog comeii nie...
ekekek...buka jer blog nampak follower dah bertambah dah eheheh..
hargai sesangat..tq erk korang sebab sudi follow blog aku yang merapuh bagai nie ya
ok meh,,kita sama2 join bloglist nie....
aku nak join dulu yer korang....



tyme aku tengok blog aku tadik  budak comeii nie ada tinggal jejak kat shoutbox aku
so aku pun singgah lah belog dia..kot2 ler aku tertarik kan heheh..
then bila buka jer belog dia terus anak mata aku nie lekat dekat post dia yang
menarik aku rasa so aku pun cadang nak join heheh..selain kita boleh berkongsi lebih banyak info kita juak ble dapat ramai kawan kan bila kita slalu join contest atau pun bloglist macam nie...
makin berkembang pesatlah ilmu kita dalam dunia berblog nie...

korang pun kalo nak join bloglist nie korang kelik jer kat link bawah header dak comeii tu ..
kat sana dia ada terangkan cara nak join..
senang jer ok...

ok empunya blog tu minta aku buat entry mengenai kritikan mahupun kutukan ke atas blog beliau
ok2 jangan nak melebih ya rakan2...
bagi akulah blog dia nie best...comeii jer aku rasa bila aku masuk blog dia tadik...
terasa diri ini comeii yang teramat...
dah tu blog dia tak beratpun..tak macam sesetengah blog tu rasa macam nak bosan jer tunggu dia loading..
then trus tekan X hehhe sapa suruh kan berat nak mampus...
eh2 saya terlebih lagi....
( blog aku berat tak???? )

dak comeii nie minat pink kot ehehe sebab aku tengok semua pink..
so kepada sesapa kat luar sana yang juga minat dengan caler nie boleh la bagi senaman kat anak mata korang tu...buat anak mata korang tu rambang sikit ahahahhaha...
tapi seyess comeii....
tak rugi korang terjah tau...
disamping korang blogwalking kat blog dia korang masih boleh promote blog korang kat part yang dia sediakan
percuma lagi tau untuk tempoh 24jam...
so meh jangan kasih lama....

ha tengok tu yang aku box kan tu ala box caler kuning tu heheheh.......
korang boleh letak iklan korang ke hape ke kat situ free untuk 24 jam ok...
berbaloi la kan....

apapun blog nie memang best,ringan dah tu lagu dia wat aku rasa macam nak
nangis sambil hantak kaki tanda aku sedeh gila eheheh....
korang pegi lah terjah blog dia yer....boleh join bloglist dia skali...
kalo ada yang terlepas pandang link kat atas tu dan terasa jari tu da malas tahap babun nak scroll up lagi..
meh aku bagi kat korang lagi link tu yer...
korang jangan tak kelik tau rugi nanti...


p/s : meh kita meriahkan dunia blogging...sama2 la kita maju untuk negara eheheh

~ INI YANG TERBAIK ~

assalamualaikum

entri aku nie memang berlandaskan perasaan semata2 tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang dah tak hidup...so korang if tak suka baca korang boleh angkat kaki dan jalan ke mall untuk menghiburkan hati yang sedang berduka citanya...

today keputusan yang terlafaz dari mulut ku benar2 buat aku terkedu sendiri...
betol2 buat aku rasa hilang arah seketika...
semalaman aku menakung air mata jauh2 kat dalam bilik...
nangis sorang2...dan seperti biasa peneman aku hanya la MR.POOH...
hanya dia yang sudi menemani aku dan memahami setiap esak dan tangis yang terlahir...
YA ALLAH
kuatkan hatiku menempuhi dugaan mu ini YA ALLAH.
benarlah kata mereka...aku harus berfikir panjang dan buat keputusan yang terbaik...
dan tanpa berfikir terlalu panjang aku buat keputusan itu...
dengan esak dan tangis aku gagahi otak aku untuk terus ligat berfikir...
dan aku gagahi mata aku untuk terus melelapkan dirinya kerana perasaan yang teramat letih...
tapi sekali lagi aku gagal lelapkan mata sehinggalah aku terus menangis dan menangis sehinggah entah bila mata ini beransur tutup...

tapi setelah aku buka mata pagi tadik..perasaan sedih kembali bertandang...
sebak...kenapa aku harus begini??
apa aku tidak sayang lagi pada hati yang aku miliki??
apa aku tidak lagi menyayangi insan2 yang ada disisi ku???
aku perlu kuatkan semangat untuk menghadapi keputusan yang aku sendiri buat...

ya memang sejak dulu lagi aku dah buat keputusan itu tapi aku tak punya kekuatan untuk
meneruskan nya..kenapa???aku punya sebab sendiri dan setelah ini aku sudah nekad untuk meneruskan segalanya itu...

YA ALLAH aku perlukan kekuatan dariMU.
tunjukkan aku yang terbaik....

~ JOM JOIN CONTEST ~

assalamualaikum sume..
baru sebentar tadi aku dok terjah satu blog comeii nie...
dia tinggal jejak kat chat box heheh....bila da terjah tadi terbaca la satu contest dia nie..
i think contest tu menarik...
ow ya nie first contest yang dia buat so mari la kita sama2 sapot usaha dia nie erkkk...
korang kalo nak join korang boleh kelik2 comeii kat SINI
blog dia tak berat pown..meh la kita terjah yer...
okeyy kat bawah nie aku nak merapu bagai jap erk..korang kalo sudi baca ler...
nie aku nal join contest pertama budak tomeii tu heheh...

.............................................................................................................



" MAAFKAN AKU KERANA MENCINTAIMU "


disaat hatiku sudah mulai mengenal erti cinta padamu,
aku semakin yakin yang dirimu adalah untuk ku,,
kadang aku terleka saat aku sudah terbiasa mengigati mu...
diruang mata hanya ada dirimu...
sesaat tak bertemu aku seakan hilang arah...
senyuman seakan hilang seketika...

maafkan aku kerana mencintaimu..
walaupun banyak rintangan yang terpaksa kita lalui
aku gagahi hati ini untuk terus bersama mu...
maafkan aku kerana mencintaimu...
saat aku mencintaimu,,engkau terlalu banyak terluka
hatiku dan hatimu sama terluka dan terguris...
sekali lagi
maafkan aku kerana mencintaimu..
cinta ku untukmu membawa sejuta luka di hatimu..
walau janji sering kita lafazkan..
antara kau dan aku tiada siapa dapat pisahkan
namun
jauh disudut hati kita,,kita tahu akan hakikat sebenar hubungan kita...


andai aku bisa mengundurkan masa ingin sekali
aku hentikan putaran waktu
ingin sekali aku padamkan segala kenangan yang tercipta antara kita..
andai saja kenangan itu tak tercipta mungkin kau dan aku masih bisa hidup bahagia tanpa terluka..
mungkin tak kan terlalu banyak yang terguris rasa dan tersentuh hati..


YA ALLAH..
kuatkanlah hati ku untuk menghadapi dugaan MU ini...
andai menyintainya itu satu kesalahan dalam hidupku
ENGKAU berikanlah aku kekuatan untuk menolok cintanya jauh dari hidupku
berikan aku sejuta kemanisan dalam setiap keputusan ku 
YA ALLAH 


maafkan aku kerana mencintaimu...
cinta ku mungkin tidak sehebat cinta yang pernah kau temui
dan 
mungkin juga tidak seutuh cinta yang pernah kau miliki
namun jauh disudut hati ini
cinta yang pernah aku berikan adalah cinta yang ikhlas
terluah dari hati yang paling dalam...
namun andai cintaku itu memberimu sejuta kesakitan
izinkan aku mengudurkan diri dari hidupmu..
biarkan DIA yang menentukan jalan hidup kita..


maafkan aku kerana mencintaimu..
lantaran restu tidak kita temui
lantaran hidup kita seakan jauh dari realiti sebenar..
lantaran masa yang seakan menyemburui hubungan kita
aku redhakan perginya kau dari hatiku
begitu juga dirimu..aku mohon agar kau juga bisa redhakan pemergianku..
langkah kaki ku ini bukan bermakna aku lupa padamu
tapi biarlah masa yang menentukan segalanya...
biarkan kita punya waktu untuk terus berfikir...


maafkan aku kerana mencintaimu
sayang....
dan maafkan aku kerana terpaksa pergi meninggalkanmu
walau setelah janji demi janji aku lafazkan...
bukan niat hati ini untuk melukakan dirimu..
jauh sekali untuk menolak semua janji-janji yang terlafaz..
tapi 
ini yang terbaik untuk kau dan aku..
dan juga terbaik untuk semua yang ada disisi kita...
andai suatu masa nanti cinta ku ini sememangnya adalah untuk mu
aku pasti akan ada disitu
dihadapanmu dengan membawa seribu senyuman ke dalam hidupmu..
moga ALLAH redha...


maafkan aku kerana mencintaimu sayang...


azlieya4ever
.............................................................................................................


ok done eheheh...skrang aku nak tag kawan2 aku yang aku rasa memang patut join contest nie...
meh kita lihat siapa yang kena...


1. ~ mR.ZAcKY ~
2. ~ miSs FYzA ~


ok yang lain pun kalo nak join meh la sume kelik kat sini...
kita sama2 meriahkan contest kawan kita nie erk...


gud luck


p/s : segala yang aku coretkan adalah yang lahir dari hati yang terluka ini...YA ALLAH tabahkan hati ku