~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, June 18, 2011

~ KENAPA SEMANGAT AKU ASYIK DOWN JER NIE??~

assalamualaikum..

aku bingung ngan diri aku nie...Y ler aku like orang yang sangat2 down sejak dua menjak nie??terlalu banyak masalah yang ada kat dalam kepala hotak aku nie...cisss i dont like dizz feeling....erkk???feeling apanya ka????entah aku pun tak tau feeling apa yang sedang cuba untuk aku terangkan kat sini..

cehhhh lari jauh2...tinggalkan sume tu kat blakang sebabnya aku dah makin jauh tersasar dari nawaitu aku saat kali petama aku menaip entry ini..
**nampaknya aku makin melalut jauh ke zimbabwe**
ekceli aku heran dengan semangat aku sejak beberapa minggu nie...seloww jer aku berfikir...means segala benda yang aku buat sume aku just do separuh jalan...lepas tu tinggal gitu jer..
apa ka jadahnya????putus kali wayar otak aku nie...
banyak dah entri yang aku buat tapi semuanya aku tinggalkan dalam draft tu ha...tyme dah seronok bagai nak menaip tu tetiba jer mud aku bertuka menjadi otomen..perghhhhhh tak..tak...tapi tetiba mud rajin aku betukar jadi mud paling malas dalam dunia...

agaknya aku tesalah makan ubat kowt???
korang rasa apa erk???
hurm aku hope la keadaan nie cepat2 berlalu pergi..bukan nya apa tapi jiwa dan raga aku terbeban dengan sume nie...payah aku nak buat kejo..
blog pun aku tinggal macam tu jer..cian dia kan..huhu..dah la blog tak da pengunjung pastu tak hapdet lagi...lagi la orang beramai2 dok lari dari belog aku nie..sebabnya???
ada sarang monster kat sini..
larikkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11...

p/s : yer saya tengah kekeringan idea nie..so just read la if korang rajin erk..slamat bercuti...

~ KENAPA??? ~

assalamualaikum...

hati nie resah dan gelisah..entah lah kebenaran apa yang akan aku dapat...adakah yang di atas sana ingin menunjukkan aku sesuatu yang aku patut tahu dan fikir???
YA ALLAH berikan aku kekuatan itu...
semakin jauh aku mencari semakin dekat aku dengan sesuatu yang aku sendiri tidak pernah tahu...
apakah aku benar2 salah??atau semua ini hanyalah mainan perasaan yang sememangnya sedang ligat bermain dalam fikiran???YA ALLAH sekali lagi hambamu ini memohon petunjuk dari MU...
berikan aku kekuatan untuk menghadapi segalanya yang telah engkau tentukan dalam perjalanan hidupku...

Friday, June 17, 2011

~ APA SALAH AKU ??? ~

APA SALAH AKU HA???KENAPA KO SANGGUP TIPU AKU DENGAN SUME NIE?????TAK BLE KER KALO KO CUBA JUJUR DENGAN AKU??
ITU PUN SUSAH KER????
MAYBE AKU MASIH BOLEH TRIMA SUME TU TAPI HAL NIE
AKU TAK BOLEH TRIMA...
AKU TAK BOLEH TRIMA!!!!!!

Tuesday, June 14, 2011

~ USTAZAH DITUDUH BERSUBAHAT???APA NAK JADI HA??~

assalamualaikum...

keadaan kunak yang mendung...
nak hujan ker???macam best tarik selimut tyme2 macam nie kan...
ok2 mari kita kembali ke tajuk asal...

USTAZAH DITUDUH BERSUBAHAT??????????

biar betol ustazah tu???hurm apa nak jadi dengan dunia sekarang nie,,macam2 isu timbul,,kalo stakat isu harga minyak masak naik lagi tak per jugak kan kiranya normal isu lah kan....
nie tak...asal jer buka berita online tak der lain yang menjadi isu hangat...kalo tak isu buang bayi,,kes samun..tak pun nie ha yang terbaru isu pasal ustazah yang dituduh bersubahat...
apa ka jadahnya nie????elooo kemon arr..

before aku dok crita dengan panjang lebar pasal isu nie meh kita baca petikan BERITA HARIAN nie....



Ustazah biar suami rogol anak 
didakwa Oleh Suhana Roslan
suhanaroslan@bharian.com.my
2011/06/14

Ibu tutup mulut mangsa 
ketika 'dikerjakan' bapa tiri

KUALA LUMPUR: Seorang ustazah dihadapkan ke 

Mahkamah Sesyen Ampang di sini, semalam 
atas tiga tuduhan bersubahat dengan 
suaminya mencabul dan merogol anak 
perempuannya berusia 15 tahun di kediaman mereka,
 dua bulan lalu.
Wanita berusia 33 tahun itu, bagaimanapun mengaku tidak 
bersalah terhadap semua pertuduhan di hadapan hakim, 
Roszianayati Ahmad.

Dia juga didakwa bersubahat bagi tuduhan ketiga 
memujuk mangsa sama dengan membenarkan s
uaminya mencabul kehormatan gadis itu di kediaman 
mereka sekitar Ampang, masa yang sama, pada Mac 2011.

Timbalan Pendakwa Raya, Zuraini Ab Hamid tidak
 menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh 
dengan alasan kesalahan serius dengan mengambil 
kira usia mangsa yang masih di bawah umur 
ketika kejadian selain menjaga keselamatan 
saksi pendakwaan terdiri daripada mangsa 
dan anak-anak wanita itu.

Roszianayati memutuskan tiada jaminan dibenarkan 
terhadap tertuduh dan membenarkan permohonan 
pihak pendakwaan supaya perbicaraan kes itu 
dijalankan bersama dengan kes suaminya di 
hadapan hakim Manira Mohd Nor di 
Mahkamah Sesyen Ampang di sini.

Sementara itu, suami ustazah berusia 36 tahun yang 
bekerja sebagai pemandu lori mengaku tidak bersalah 
di Mahkamah Sesyen Ampang di sini, semalam atas dua
 dakwaan merogol anak tirinya itu tanpa 
kerelaannya dan melakukan kekerasan jenayah 
dengan mencabul kehormatan mangsa, 
pada masa dan tempat yang sama.
Pendakwaan yang diwakili Zuraini tidak menawarkan 
jaminan terhadap tertuduh dengan alasan sama sebelum Manira 
memutuskan lelaki itu tidak dibenarkan diikat jamin
 walaupun beliau merayu supaya mahkamah 
membenarkan telefon bimbitnya dikembalikan 
untuk menelefon penjamin.

Mahkamah menetapkan 13 Julai depan untuk sebutan 
bagi pasangan suami isteri itu melantik peguam.

INFO: Pertuduhan 
  Bagi tuduhan pertama, wanita itu didakwa menyuruh 
anak perempuan kandungnya berusia 15 tahun 
dan 1 bulan membuka pakaian dan menutup 
mulut mangsa ketika dirogol suaminya yang 
dinikahi hampir setahun lalu di dalam bilik mangsa, 
antara jam 12 tengah malam hingga 1 pagi, pada April 2011. 

  Tuduhan kedua pula, dia dituduh bersubahat 
dengan suaminya menyuruh mangsa masuk bilik 
bapa tirinya itu, masa yang sama, pada 12 Mei 2011.

  Bagi dua tuduhan merogol, pemandu lori itu 
didakwa mengikut Seksyen 376 (3) Kanun 
Keseksaan yang memperuntukkan hukuman 
maksimum penjara 30 tahun atau 10 sebatan.

  Bagi cabul kehormatan, lelaki itu didakwa 
mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan. 

see....
betapalah tak masuk akalnya tindakan pompuan tu???
mana dia letak nilai keibuan dia erk????
ingat anak2 dia tu barang mainan ker????

heiiii....yang dia p tolong suami baru dia tu 
buat keja tak senonoh tu kat anak dia kenapa????
yang si suami nie pulak..ko da hilang akal ker?????
dah tak ingat dosa pahala lagi????
tak ingat dengan ALLAH???

cuba korang bayangkan perasaan si anak 
bila ibunya sendiri bersubahat merosakkan 
hidupnya???
hancur berkecai hatinya...
ibu yang selama nie membesarkan dan 
menjaga dorang tetiba bertindak sekejam itu...
ya memang kejam pada pandangan hati aku...
anak tu darah daging ko sendiri ok...
yang ko rosakkan hidup dia kenapa????

entah kat mana dia letak akal dan fikiran dia...
kot2 kat lutut...
patut lah tak dapat nak fikir dengan waras....
walaupun kes nie belum disahkan benar 
tapi aku memang dah tak puas hati 
bila dengar berita nie pagi tadik kat tv...
kalo betol la kes nie aku harap mereka2 tu 
akan diberikan hukuman yang setimpal...
dan ingatlah nie baru kat dunia...hukuman 
di akhirat lagi korang belum lepas.....

p/s : kesian dekat budak tu..mesti dia sedih 
dengan tindakan ibunya,,,

Monday, June 13, 2011

~ AKU NAK YANG NIE ~

assalamualaikum...

bila aku tengok sarimah ibrahim kat konsert akhir af9 semalam..
dengan tak semena-menanya aku fall in love dengan baju dia...
wahh aku pun nak juga...
lawa siottt baju dia.....

aku suka nengok baju tu ok...

ha sekarang aku nak ajak korang dok terjah baju2 ala kelawar nie ehehhehe....
memang cantik2..tak rugi tengok ok....
kalau ada yang berminat nak beli korang kelik jer link2 yang aku bagi tu ok....
lets roll...
"
"
"
"
"
View Image
fuhhh lawa siotttt...

simple but nice...




aku nak kaler pink boleh???wahhh lawaaaa





View Image


sesuai untuk nikah....

ehem2..aku memang dah rambang mata nengok baju2 nie...
rasa macam nak beli jer sume...
ntah kenapa tetiba lak aku minat ngan baju2 nie....
apapun korang pilih la yer mana korang nak aku bagi free gambar2 tu ehehehehhe....

opssss jangan lupa terjah blog2 butik tu yer...
tak rugi ok...
bukan kena bayar pun if korang terjah kan heheheh

p/s : nak beli banyak2 baju nie kat semenanjung nanti....ehehe tak sabar nak menggayakan baju nie..mesti lawa



~ AKU SUKA NOMBOR GENAP ~

assalamualaikum,

ehem..ehem....boleh tak aku nak tumpang lalu kejap???
tak bayar tol kan???
( wat-wat muka menggoda hahahah )

lama nyerr aku tak update belog aku kan??
angguk2 geleng2...pastu blah..
oppssss.....nanti dulu jangan cuba2 nak blah kang aku ngamuk susah lagi eheheh
eh tak..tak...kalo korang nak stay,,pun buleh..tak nak stay pun buleh ehehe...

comei tak???hahahah

eh lari tajuk la..
cepatttt kejoooooo!!!!
ekceli aku nak bagitau yang aku minat sangat ngan angka2 genap nie...
yelahh like 2,4,6,,,,,dan seterusnya....
cuba korang tengok dengan jelas kat bawan nie...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

yeahhh tengok tu kengkawan aku dah bertambah jadi 50 arr..
suke2...
cantek jer num tu aku tengok...walaupun tak der la ramai mana kan...tapi setidaknya aku besyukur sebab masih ada yang sudi follow dan sudi baca blog aku nie...
terima kasih yer...

ha nak tau tak sapa yang bertuah menjadikan angka tu 50???
nak tau????
meh kita berkenalan dengan dia yer...


ha nie la si comeii yang jadi orang yang bertuah itu heheh...
tq erk sudi follow blog aku....
korang p la terjah blog dia...

korang tau tak blog aku n blog dia guna jenis tulisan yang sama eheheh
sukeeee
sweet jer tulisan tu aku nengokk....
lagu kat blog dia pun lagu yang aku gemar nak dengar....

apapun sekali lagi thanks sebab sudi jadi kawan aku eheheh....
pada yang lain juga..kalo tak der yang num 1 tak kan ada yang num 50
ya dak??
sila angguk2 ok....

taraaaa!! aku pinjam kejap gambo dia heheheheh.....

hurm terasa macam nak bagi something kat orang yang menggenapkan angka tu...
rasanya apa erk???
meh aku pikir2 dulu yer.....
kepada LAilA tunggu tau something yang luar biasa tu
knock..knock ur house ehehehhe
ehhh tak der nya luar besa just a simple something for mereka yang sudi follow blog tak comeii aku nie...

p/s : lepas nie nak bagi something jugak ler untuk insan2 yang ke 100...eheheh perasan jer lebih..ada ker yang nak follow sampai 100 orang??dushhh mengarut ahhahaha.....

~ HASIL LUKISAN AKU!!!! ~

assalamualaikum....

meh kita tengok lukisan aku yang tak seberapanya ini hehehhe..
layanzzzznnnnn....








p/s : yehaaaa tepukan untuk diri sendiri hahaha..saya berjaya melukis menggunakan PAINT HAHAHAH

Saturday, June 11, 2011

~ LUKISAN SAYA YANG PERTAMA ~

assalamualaikum...

wahhh penat sangat aku dok lukis2 kat paint..
tapi yang bestnyer aku dapat buat jugak..yehaaaa.....
mehhhh....jenguk lukisan cute aku hehehhe...


p/s : best jugak dok lukis2 nie...nak g lukis lagi la..daaa

Friday, June 10, 2011

~ BIARKAN GAMBAR BERKATA ~

assalamualaikum...


View Image


~ SomEtyMEs WhEn I sAy I'm okAy i WaNT sOmEoNE tO 

lOOk 

mE iN tHE EyES Hug mE TIgHT And SAy " I kNOw u Are

 nOT " ~





~ ‎tHerE alWaYS hAvE A mIliON frIEnD iN uR lIfE but u OnlY 

hAve 1 TruE frienD tHAt AlWAyS BriNG A MiliON SmiLE 

AnD 

CAmE With HopE tHAt ShE CAn GivE uR SmiLE AgAin n 

AlWAyS StAnd bY uR SidE...NevEr Go 4 EvEr..SmiLE 4 uR 

HAppINeSs And cRy For Ur teAr..HOld uR HAnD tIghT n SAy

 "I 

WiLl GivE tHE besT 4 U mY deAr fRiEnD..." ~

Thursday, June 9, 2011

~ KAU BUAT AKU TERASA HATI DENGAN SIKAPMU ~

assalamualaikum..

keadaan kat luar tu tengah hujan,,feel macam nak tido jer...badan pun still penat lagi setelah berhempas pulas mandi manda di balung river dan jalan2 kat bandar tawau....memang terasa penat sungguh..** seyes teramat penat..but happy **

tapi dalam apa juga keadaan aku akan tetap menggagahkan jari jemari aku nie untuk menaip entry hari ini...hurm keadaan hati aku amat tidak tenang sekarang..tapi bukanlah disebabkan masalah keuzuran ok tapi banyak perkara lain yang buat aku terlalu lalu pikir segala hal duniawi..perghhhh siyess aku memang rasa tak senang hati sekarang nie...kepala hotak aku tengah ligat menari rancak....

niat hati nie nak update cieter pasal kelmarin..cerita dongeng kami bermandi manda d balung river tapi disebabkan kepala hotak aku makin dihujani pelbagai masalah so aku batal kan niat aku...ada apa pada orang yang kita rasa sangat rapat pada kita??hurm mesti korang akan jawab..mereka lah yang memahami...mereka lah yang sentiasa ada susah dan senang..merekalah yang sentiasa buat kita rasa tenang...doranglah segalanya....bagi aku dalam banyak2 insan yang rapat dengan aku hanya seorang yang aku betol2 sayang dan hargai..bukan sebab dia lebih baik daripada mereka2 yang lainnya..dan bukan juga dia seorang DIVA,,tapi dia adalah sorang insan,kawan,teman,adik,,dan banyak lagi...dia juga selalu menjadi pendengar setia..saat aku menangis dia menahan sebab di dada..saat aku ketawa dia pasti akan rasa bahagia..saat aku perlukan dia,,dia akan selalu ada..tak pernah jemu bagi nasihat,,pendapat,,dan juga dorongan...SHE IS THE BEST FRIEND dat i have...

mungkin ada yang berteka teki sapa ka gerangan insan yang aku maksudkan...hurm tak perlulah kamu berteka atau pun berteki sebab aku tak da hadiah pown nak bagi kat korang walaupun korang dapat teka..ok fine...sekarang nie aku rasa macam nak nangis jer menaip entry nie sebab aku betol2 perlukan dia disini...just untuk luah apa yang ada dalam kepala aku...

pasti ramai insan yang kita slalu anggap " BEST FRIEND " dengan harapan kita akan selalu punya rasa yang sama...huhhh..ya aku akui aku banyak bestfriend tapi dalam banyak2 itu tak semuanya adalah TRUE FRIEND...kenapa??sebab kawan yang baik itu bukan hanya bila kau tersenyum baru lah dia sibuk nak muncul tapi kawan yang baik itu adalah kawan yang tak pernah jemu untuk terus tersenyum bila melihat kita...dan dia sentiasa menjaga sikapnya agar tidak menyinggung hati kita...


kenapa aku emo sangat nie erk???hurm aku terasa hati sangat dengan mereka...setelah segalanya berlaku barulah aku betul2 tahu yang mana adalah true fren dalam hidup aku...aku tak minta pun mereka terus dan terus fahami aku tapi cukup la bila dorang bisa buat aku tak terasa hati dengan sikap mereka...aku bimbang andai feel nie akan buat aku jauh dari mereka dan buat aku butakan mata untuk mereka saat mereka tersenyum ke arah ku..aku tak mo sume tu terjadi tapi jauh di dalam hati nie aku rasa kecik hati yang teramat sangat....

aku tak mo teruskan lagi..rasa sebak dah kat dalam dada...thanks sudi baca...

Tuesday, June 7, 2011

~ HERE WE COME !!! ~

assalamualaikum,,

yess aku berjaya mengupdate belog aku lewat hari nie..
walau pun tak selewat mana tapi kiranya lewat jugak lah kan ngehhhh...
senyum2 kambing jap...
* eh kambing senyum macam mana erk???korang tau???cuba wat demo kejap hahah *

Go to fullsize image
wohooo nice smile ehehehhe....siap guna pendakap gigi lagi kambing nie..muahahahahhah..

eh2x..actually aku mo crita pasal trip yang akan aku dan kawan2 buat esok..
weeee tak sabar rasanya..my mum dah bagi kebenaran dah pun...siok nyerrr...
on jer laptop aku terus search pasal tempat yang kami nak pegi esok...
then kuar banyak2 maklumat sal tempat tu...
cantekkkk..syesss aku cakap ngan korang...
nak tau tak pa tempat yang bakal kami terjah esok????
nak tau???nak??nak??
mehhh sama2 usha kat bawah nie..jangan saspen lak ok...
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

View Image
haaa...cantik kan??seyesss aku memang dah tak sabar nak g sana...

balung river nie terletak di daerah tawau...lebih kurang dalam 40 minit la nak sampai tempat nie if gerak dari bandar tawau...memandangkan kami gerak dari daerah kami yang tercinta so kami akan amik masa lebih kurang sejam gtu ler nak sampai sana...
wat ever lah kan janji dapat sampai sana tak sabar nie....
selain daripada tempat nie kita ble berenang2 sampai koma,,balung river nie jugak ada menyediakan pelbagai kemudahan...memang siok la...
meh aku bagitau korang apa yang ada kat sana..kot2 la korang nak pegi kan..melancong2 sementara cuti skul masih ada heeheh...


Balung River Eco-Resort Facilities & Amenities
Coffee House
KaraokeCater for private luncheon and dinner
Seminar room for up to 500 persons with complete sound system
Recreation lake for fishing or organizing fishing competition
Telematch
Swimming Pool and natural river flow with man made river stone spa
Surau
Souvenir Shop






bukan sekadar nak mandi sungai jer..siap ble p karaoke lagi yer..melalak sampai koma...
kepada yang gemar memancing pun korang jangan risau sebabnya kat sini ada disediakan satu tasik yang membolehkan korang dok memancing kat sini selama 28 jam..
* nampak sangat menipunya kan tak kan la sampai 28 jam hahaha*
memang best tempat nie..walaupun aku belom sampai kat sana**hahahah ketawa jahat jap** tapi bila baca kat ternet nie rasa macam aku tak sabar nak sampai sana ok hahaha...

ok sila la tengok peta nie dengan cara yang sangat teruja tahap gaban ahahhahaha....

yang istimewanya tempat nie adalah..
dorang ada sediakan pelbagai aktiviti yang menarik buat pengunjung2 yang datang..
antara aktiviti tersebut adalah seperti...

aktiviti memancing
View Image
gambar hiasan

program kendala
* ha yang nie aku tak tau menatang apa ahhaha...nant aku pegi cari n bagi tengok kat korang erk *

team building
Go to fullsize image
* lebih kureng cenggini la kot heheh *

jungle trekking
Go to fullsize image
nie pown gambar hiasan juga yer

dan macam2 lagi la aktiviti ada kat sana..hoho untuk maklumat lanjut korang boleh
kelik2 comeii link nie

ok before aku makin melonjak2 semangat nak p sana meh kita sama2 kongsi picture2 of balung river yer...


001.jpg 005.jpg 008.jpg 008c.jpg 010.jpg 013b.jpg 015c.jpg 039.jpg

p/s : kecik sangat la pulak kan??sabar ja la hahahaha..tak sabar nie nak pegi sana...