~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Monday, December 31, 2012

~ 4 soalan da kaver ~

assalamualaikum n slamat pagi,,

ya still early in da mownink,,
mesti ada yang di buai mimpi sudah tyme2 gnie kan,,
tapi bagi aku dan rumate serta jiranmate kami baru mo tido,,
kesiannn,,

nie la jadahnya bila stdy last2 minute,,
tapi best sebab dapat stdy sama2 then gelak sama2 bila ada jak ayat yang terkeluar dari mulut,,
ilmu pun hampir2 berterbangan sebab balik2 ketawa,,

dari siang tadik ( i mean 30.12.2012 ) sampai lah subuh nie (31.12.2012 )
banyak da aku dapat stdy berkat tunjuk dan ajar dari sahabat sejati nie,,
first aku dapat stdy operation matric
yang nie senang sikit arr,,masih ble paham lagi hehehe,,

then perkara setrusnya yang aku dapat blajar adalah tentang 
INTEGRATION,,
ya anak2 nie sume subjek MATH,,
dalam integration adalah benda yang aku sebut sebagai cacing2 ahahahha

ha nie la cacing2 yang aku katakan ahahhaah,,
yang ni agak mencabar la jugak soalan2 dia,,
sampai teguling2 aku atas lantai..

then dapat jugak stdy pasal derivatives formula like diz

e^ln f(x)

pastu kena hafal banyak2 formula,,leceh cket la tapi alhamdulillah dapat jugak catch up,,
and last yang kami stdy tadik adalah SUBSTITUITION,,

let u = ( 2x + 1) ^5

banyak lagi la,,,dan hope sume tu ble membantu dalam exam nant,,
tak sangka plak kan tak susah mana la MATH nie,,,yang penting kita paham sume pun jadi senang,,
best blajar MATH,,

ok la penin kepala,,nak tido kejap,,
wish u all apy owey,,


p/s : saya sayang kamu,,doakan saya dapat jawab exam dengan baik,,


Sunday, December 30, 2012

~ minggu minggu ezam ~

assalamualaikum,,

pagi di asrama,,sunyi sepi jak sebab ramai lagi ndak bangun,,
masing2 masih di ulit mimpi indah
aku?hurm bukan la rajin sangat mo bangun pagi nie,,,tapi aku memang tak tido semalaman,,,
ni la akibatnya bila minum teh susu panas tengah malam,,
memang aku ndak akan ble tido,,,

ok la sila abaikan pasal aku ndak ble tido tu ahahha,,
tak penting pun,,
ary nie aku mo share dengan kamu2 sume mingu2 study week aku
d UTHM JOHOR nie,,


menyempat lagi aku amik pic,,yala kan apa la sangat blog tanpa picture2 yang semmart2 ahahah,,
seperti biasa la kan masa stdy week seminggu tapi aku stat stdy tyme tinggal 4 hary ja lagi exam,,
ha,,itu dia c duliani abdul,,hahahha
normal price la kan student2,,ko bagi la masa satu bulan skalipun tak da nya mo stdy awal aahhah
last2 minute jugak drg akan stdy,,

ni la yang aku stdy untuk minggu nie,,sebab nya paper math akan bermula tanggal 1 januari 2013,,
ok stdy hard la suda kunun aku,,
tapi alhamdulillah dapat la jugak catch up beberapa topik..

lama gila kot aku ndak ikot exam2 sgala nie,,,2tahun ok,,
lama tuuuuu!!!
so bila da baru berjinak2 semula nie rasa macam blurrrrr
jak otak,,ndak tau apa yang mo d stdy kan ahahah
tapi d cuba jugak la..

aku yakin skrg nie memang ramai yang tengah buat2 tekun stdy ahahha,,
sume pon post pasal exam d facebook,,
apa pun aku doakan kita sume dapat jawab exam dengan baik,,

thennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kita BALIK KAMPUNG<<<<

wish me luck dear all,,
muahhhhh
salam,,,

opss,,tengok beberapa pic nie dulu ya,,,daaaa



aku yang comel!!!! ahahha
sila la tutup telinga dan kelip2 kan mata,,
buat2 tak nampak n pekak ahhahah

kelas last 4 diz sem,,
rumate aku sok2 tekun dengar,,,
sambil mengharap ada nya tips yang akan di beri..
tapi malang nya ustazah kata tipsnya
baca dari kulit ke kulit buku teks ahahahha

rumate aku jugak,,


nie graf yang aku wat yang memang ndak cukup syarat aahahha,,graf apa ntah



p/s : sila abaikan mereka2 yang membuat hati anda bersedih,,buat masa ini just fokus pada exam okai,,,



Wednesday, December 19, 2012

SEKADAR BERKONGSI

assalamualaikum,,

petang yang mendung kat PARIT RAJA jb nie,,
kejap hujan kejap tak,,macam tu jer la hari2,,

ok hari nie aku nak kongsi sesuatu dengan kawan2 sume,,
maybe ada yang da tau da tapi tak salahkan bila kita sama2 berkongsi sekali lagi,,
benda yang aku nak kongsi nie,,aku sendiri tak pasti kesahihan nya,,
buttt,,
aku saran kan lebih baik sediakan payung sebelum hujan kan??

korang biasa tak guna nie?

nie nama dia minyak yu yee,,
biasanya ibu2 banyak guna nie untuk anak2 drg,,
org kata ubat nie bagus untuk menghilangkan kembung perut baby2,,
aku pun tak past sangat la,,

then tadik aku ada la terjumpa kat fb kawan aku nie
dia post pasal benda nie arr
kawan aku tu share satu pic nie


aku pun tak pasti la dengan kebenaran benda nie cuma aku rasa macam beware juak la kan,,
tak salah kita cuba untuk ambil tau benda nie,,

kat fb zaman skarang nie memang banyak benda yang org tokok tambah kan
tak pun saja wat onar untuk mempengaruhi pemikiran kita
tapi apapun memang kena amik kesah jugak la pasal nie,,
if betol kita kena la bertindak untuk tak guna kan

sebabnya kita semua pun sedia maklum,,

hurm tu jer aku nak kongsi ngan korang sume yang sudi datang baca belog aku yang tak seberapa nya nie,,
thanks atas kesudian korang ya
hope dapat beri manfaat pada semua

::::petang::::

Thursday, December 13, 2012

JEJARI KU

assalamualaikum,,

feel bored sangat tyme nie so aku putuskan untuk try post something kat blog aku nie,,,
malam nie aku nak berkongsi dengan kawan2 yang sudi datang baca belog aku nie,,( ada ka ya?)
hasil kerja tangan aku yang tak seberapa sangat,,

tyme2 aku tak der kerja  ni la yang aku wat,,
korang tengok2 la yer,,mana yang berkenan ble tempah jugak heheh
kira nya publish sambil cari duet ahahha,,
jom terjah,,

keychain apple

keychain strawberry

love pillow

keychain strawbery kecik hehehe

rose brooch

pillow

brooch



love keychain

set pillow

brooch


yang kat bawah nie lebih banyak pin tudung arr,,,
sume wat sendiri tau tak der beli kat kedai eheheh











if korang nak teok lebih banyak ble p kat fb aku nie link dia

p/s : selamat berbloging sume