~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, March 31, 2011

~ FAcebOOk yAng SAngAttt dAsyAt !! ~

gud tengah hary sume !!!

Go to fullsize image
first of oll aq mo minta sorry ler coz tak dapat update blog kemarin ehehehe
will u forgive me?plezz..heheh

ok entry hari nie aku mo crita la cket bout satu akaun facebook nie..
hurm bukan la tujuan nak mengata ke hapa benda ka yang sewaktu dengan nya...
ekceli aku tak brapa rasa nak senang ler ngan fb nie...
>>>> eh aku lak yang tak senang..pelikk...heheh <<<<

nie ha akaun facebook yang aku ngah cuba untuk promote2 kan wahahah....ok stop ketawa ok....kat cnie tak der nya aku buat lawak....

sila besarkan bijik mata anda sebesar besarnya ok!!!!!


dengan muka yang sangat tak puas haty....Go to fullsize image rasa macam nak teriak jer sekuatnya depan laptop nie.....ok ini sudah melebihi tahap kewarasan org yang waras eheheh..sila la abaikan ok...cuba korang search nama dia nie..aq bukan nak kata apa la kan tapi memang dasyat la post2 dia..kita nie bila kita post something dekat fb atau kat mana2 jer la,,kita kena la lebih berhati hati....

yala kan dalam kehidupan seharian kita nie kita perlu memikirkan mengenai org lain..ya org lain yang berada di sekeliling kita...kita hidup dalam kelompok org2 yang mungkin berlainan agama,bangsa dan juga adat tersendiri....sila beralih ke mood yang serius giler.....

tak bek la bila kita saling menjatuhkan n memburukkan the other kan3x...ntah la di mana letakkan hati nurani org yang punya fb nie....terasa macam nak nyanyi lagu nurani aku tau ehehhe,,,,,opsss merepek ntah apa ke jadahnya aku nie....tapi mang bila korang buka akaun fb nie korang akan terkejut beruk...

Go to fullsize image
wat2 muka macam budak nie....terkejut beruk siut.....

aku jer yang p buka akaun dia nie..huh tekejut aku ko tau bila tengok post2 dia sume mendapat feedback sampai mencecah angkah 50ribu...
wowww....
sila tutup mulut korang..tak pasal2 meleleh air liur tu sampai ke lantai...
tapi semua komen2 yang dia dapat bukan lah bukti dia nie fofuler bagaikan artis hoho
tapi semua feedback tu tanda2 org sume marah kat dia..apa tak nya...post2 dia memang dasyat gile2.....

heiii tak bek tau dia buat post macam tu...kita nie semua hidup dengan pelbagai agama dan kepercayaan masing2...
apa la gunanya bila kita cuba menjatuhkan satu sama lain...
hei tak der kerja lain ker....
cekik pinggang sambil mulut muncung dua depa.....

aku tak nak la cieter panjang lebar sal sume nie...biar korang sendiri yang p check...check...check it out heheh......apa pun biarlah yang maha kuasa membalas d atas semua hinaan yang dia buat..link dia http://www.facebook.com/profile.php?id=100002060784918&sk=wall

ok tq sebab baca entry aku yang tunggang langgang nie wokeyy.....

Tuesday, March 29, 2011

~ FAll IN LOve AgAiN ~

aq jatuh cinta lagi!!!! OMG patut ka rasa ini yang hadir???hurm bunyi cam saspen giler jer kan?hakhakhakhkhak...
ok sila la abaikan tulisan yang muncul di sebelah pic pompuan nie eheheh...

wow jatuh cinta lagi ya?
ok stop bout dat..ok..
ekceli aku memang pown tengah kemaruk cinta nie..
siap nak tambling sambil gulink2 lagi
hahahha
melebeh lak kan....

yang sebenar benarnya aku ngah jatuh cinta pada satu
lagu nie eheheh..
bukan kisah cinta antara
boys n gurl ok....

ShhhHHHhhh....
ok AMARAN LEMBUT anda sama sekali tidak dibenarkan 
untuk membuat gosip tak hangit kat cnie ok....

ok let me tell uoll cerita di sebalik batu nie ehehhe...
ekceli i sangat2 lah jatuh cinta
sambil tersungkur n terguling2..
dengan lagu dari 
ANUAR ZAIN....
yeahhh sapa tak kenal payah la kan eheheh....

lagu berkenaan diberi tajuk
" SeDeTik lEbIH "


taraaaa...diz isda song....
if uoll nak sangat tengok video nie sambil nyanyi2
ok i give u da lirik okey....

enjoy da song..
tak kesah la sore korang sedap atau tak
telinga korang juga yang dengar kan hehehe......
lirik nie aku dapat dari cni..


SEDETIK LEBIH
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


best giler nie lagu tau...i loikkkkeee sesangat....first dengar memang da jatuh cinta da tapi saja malu2 tak nak bagitau ahahah.....kita sama2 hayati lirik lagu nie..kompom tangkap jiwang punya.....so mary kita beramai2 bernyanyi sambil menari...tanggo erk heheheh....

p/s : ekceli ni lagu for MERoNG MAhAwaNgsa....belom tengok lagi nie ahahha...apa la kan..ok ada masa t aku g teok...daaa

Monday, March 28, 2011

~ NUffNang SuPErBb !!! ~

assalamualaikum sume blogger....

entry ari nie aku nak kongsi tentang kelebihan " nuffnang " yang kita tak brapa nak tahu....tadi aku sempat la juga meninjau apa tu nuffnang....apa tu erk?

ha mula2 aku memang tak paham sangat apa penting n best nyer nuffnang nie...before nie aku just tahu yang nuffnang tu nuffnang la....ekeke betapa la ceteknya pengetahuan aku kan....ya aku akui itu....ok stop about dat....mari kita teruskan mengenai nuffnang....

ekceli nuffnang nie banyak kelebihan nya tau...kita jer yang kekadang tak brapa nak tahu semua nie..bayangkan la mula design blog tapi tak tau pun kelebihan yang nuffnang ble bagi kat kita...nuffnang nie sebenarnya sebuah komuniti yang superb!! hoho...melalui apa yang aku baca nuffnang nie merupakan salah satu peneraju komuniti pengiklanan blog yang terbesar di rantau asia pasifik...mak kau punya la superb kan...n nuffnang nie d asaskan oleh dua org pemuda yang memang banyak idea bernas...mereka2 itu adalah 

 Timothy Tiah
Co-Founder/Executive Director

Ming Shen

co-Founder/Executive Director

selain kita ble enjoy ber"blogging" kita juga ble jana pendapatan apabila menyertai komuniti nuffnang nie...best kan??dengan hanya berblogging kita boleh jana pendapatan yang aku rasa tak kurang juga hebatnya....hanya dengan sekali baca jer aku dah mula tertarik dengan nuffnang nie...

banyak lagi la kelebihan 
yang dorang ble bagi kat blogger2 nie..
ha nak tau meh la ramai2 kira terjah 

http://www.nuffnang.com.my

...tak rugi pun bila kita baca web nie...banyak manfaat kita ble dapat...

Sunday, March 27, 2011

~ SuNYI JEr ~

hurm hujan dan terus hujan....
hujan nie seakan memahami perasaan ku saat ini....
mendung jer kat dalam hati nie...
y???
si dia sunyi jer tanpa kabar berita...
ntah macam mana la keadaan dia skrg nie...
mesej dah di antar dan dah delived pown tapi tak berbalas pown....

suddendly....
ringing...
" ok "..
la tu jak yang dia reply??
betapa la aku mengharapkan balasan yang ble menyedapkan aty nie...
hurm tapi tak pa la 
myb sms tu pown da cukup 
tok katakan yang dia dah ok...
hope so la....



~ peNdINg ~


still waiting n waiting.....


dari pagi tadik mesej asyik "pending" jer...
bingung sendiri aku memikirkan situasi nie....
bila cari kat umah...
org rumah kata dari petang kemarin tak balik2..

haishh rumit otak nie nak fikir.....

penantian tu satu penyiksaan tau!!!

hurm ntah la...
susah nak kata..
just tunggu dan lihat jer la apa pun yang berlaku..

hope he will be fine...

p/s : lain kali jangan la suka merajuk gnie..payah nah fikir tau...

Saturday, March 26, 2011

~ jOm ON9 ShOPpiNG ~

assalamualaikum.....
hye blogger...

hari nie aku nak kongsi dengan korang sume sal satu blog yang aku baru jer jenguk2 tadik eheheh..menarik tau blog nie..i likeee....
ha nie link blog tu..meh la kita sama2 terjah heheh....

ekceli blog nie asal dari nun seberang sana...tapi bila aku dapat jenguk blog nie...
aku sangat2 la tertarik tau...
semua yang dia jual cute-cute belaka...
rasa macam nakjer aku p beli semua hehehhe.....
tak caye?
ha cuba la dok jenguk seketika blog tu....

antara barang2 yang menjadi pebret aku tok d beli adalah...

cute kan????



nie bantal bentuk kepala pooh..sweet wa...


ekeke nie lagi la...jam pooh

ha yang ini sandal...i like.....

disebabkan aku nie amat2 lah gila sangat2 pada barangan pooh maka semua
pooh jer yang aku cari eheheh.....

apa pun menarik tau blog nie....
kalo ada masa p la jenguk kejap erk..
past tertarik..ehehhe

p/s : jangan ada yang tertambling tyme teok barang2 dia dah ler ye..heheh enjoy your shopping....


Friday, March 25, 2011

~ bilA CinTA TAk selAlUnyA inDAh ~

assalamualaikum n selamat petang sume blogger2...
hurm entry ary nie berkisar tentang CINTA...
tak kesah lah cinta pada sesiapa pun yang penting entry ary nie aku nak crita about cinta....

ekceli semalam aku ada ler tengok cieter kat ASTRO PRIMA...
tajuk crita tu ialah 
" LOvE "

ha nie lagu tema untuk movie tu....
suke dengar lagu nie...
story nie sangat2 la menarik perhatian aku tau..
walau mata nie dah ngantuk tahap gaban tapi aku gagahi juga untuk
meng'ending'kan story nie......

terlalu banyak makna cinta....
ada dia antara kita yang menemui cinta sesudah berkali2
kehilangan cinta....
tapi ada juga yang menemui cinta hanya dengan sekali
" fall in love at the first sight "
ble caye ker cinta macam nie?
wat ever la kan janji jalan cinta tu tetap wujud....dan ianya sangat2 lah
SwEEtttT...

sweet bila ia seindah mentari.....

tapi jalan cinta tak selalunya indah....
hanya pada dasarnya cinta itu sesuatu yang indah..
tapi sebenarnya jalan cinta itu bukan la seperti yang kita selalu rasa dan jumpa...
wat ever la kan....

bila cinta tak selalunya indah....
nak salahkan sape erk?hehhe
salahkan la diri sendiri dan juga pasangan anda...
y???

sebab semua pergaduhan n perselisihan faham tu
wujudnya dari dalam diri kita sendiri....
kadang kala kita merasakan yang kita sudah cukup untuk memahami


"u nie i dah cukup memahami u...apa yang i buat semua salah...pada u i nie bukan sape2....semua nak u jer yang btol..i nieu letak kat bawah lutut "

begitu la bila cinta tak selalunya indah...
dah mara2 ha mula la nak pujuk2 balik kan...

kenapa cinta tu tak seindah yang kita slalu bayangkan erk?
macam cieter yang aku tengok tu...
memang sangat2membuat aku feel
so beruntung kerana aku bisa rasa erti cinta ehhehehe....

di setiap kekurangan pasangan kita tu...
kitala yang akan menjadi pelengkap pada kekurangan tu...
kata org 
" kita mungkin berbeza,,tapi perbezaan itu menjadikan kita sempurna"

wahhh teringat lirik lagu GItA-SemPurNA...
DI MAtA KU KAu beGItU iNdAh.......

cuba bayangkan if cinta tu sentiasa indah..
kita tak kan rasa dugaan dalam memahami erti cinta...
huh tapi ada ker cinta yang sempurna?
rasanya tak der kowt....

so apa pun yang terjadi kita kena yakin bahawa...
bila cinta tak selalu nya indah
keadaan itu akan buat kita lebih menghargai cinta
kerana cinta itu bukan hanya pada indahnya
tapi cinta juga terletak pada keindahan di sebalik kesakitan....


p/s : bila cinta tak selalunya indah?cuba solve segalanya dengan hati yang terbuka pasti cinta itu akan jadi lebih indah...mungkin tak seindah lakarannya tapi cukup la jika ia indah pada coraknya..ya dak?heheheh

Thursday, March 24, 2011

~ JElEs TEngOk bLOg ORg ~

hye sume blogger2...hurm petang yang mendung...ntah la dalam beberapa minggu nie asyik hujan jer dari pagi sampai lah ke malam..ehehhe tapi syukur la kan coz masih lagi di berikan hujan...tak macam sesetengah tempat yang kemarau je tu ha lagi payah....


hurm ekceli aku bukan nak crita sal tu ehehe...hari nie aku menghabiskan hari nie dengan membaca blog2 lain..heheh banyak arr blog yang aku baca tu yang sangat2 menarik perhatian aku...antara blog tu adalah blog kawan aku sendiri..sorry la aku tak pandai nak tag nama heheh...




ha nie blog kawan aku tu..
luminory0912.blogspot.com


seronok tau dapat teok blog drg nie..cantek jer background dorang...haishh jeles saya tau bila tengok...hehhe...and ada lagi nie blog yang juga menarik aty aku untuk membaca..heheh siap baca older2 post dia lagi ehehhe....cikepal06.blogspot.com....ha nie link blog tu hehhe..menarik tau entry2 dia...dah tu tekejut tengok follower dia..punya banyak heheh..best la kan macamtu....


apa pun teringin juga nak buat blog macam diorang nie..background dia smart hehhe..nant la nak minta ajar ngan diorang nie hehhe..boleh ke tu erkhehhe..


k enjoy ur petang day ehhehe

Tuesday, March 22, 2011

~ aq TAk biSA jAuh dAri nYA..~

hujan yang turun membasahi bumi kunak nie sangat2 la buat aku feel macam mo sleep...my sister?hoho jangan cakap da sampai korea dia...tinggal aku dengan bunyi hujan...nyaman juak skali skala macam nie....hurm ok akceli aq mo say yang aku tak ble jauh dari dia..dia?sapa?hurm some1 i care la....hohoho..sedeh bila tepaksa pisah ngan dia...walau pun bukan mo pisah jauh sampai zimbabwe tapi aku still rasa sedehhh..huwaa..andai jak dia tau apa yang aku rasa tika ini past aku org pertama yang akan halang dia pergi...adeisss kenapa la aku jadi seego ini huwaa...aku bukan ego wa tapi aku ndak ble uda pisah lama2 n jauh2 dari dia....sehari jak ndak teok dia aku rasa macam suram sak hari2 ku....tapi apa pun aku kena kuat..aku kena yakin seperti mana dia cakap ngan aku....YANG PENTING YAKIN....hurm..i will miszz u soon...miszz ur smile,,miszz ur marah2...huwaa...jangan penah lupa aku ya.......

.diz song just 4 u,,,,,

Sunday, March 20, 2011

~ aQ RAsA SAkiT hATi !!!! ~

tak tau mau cakap apa...
just mo teriak kuat2x!!!!!!! 
sakit tol aty nie........

Thursday, March 10, 2011

~ KesiBuKAn DIrI ~

wah ary nie sibuk sangat2 diri ini...penat rasanya ulang alik ke pekan kunak tu....nasib baik la drive kreta ( ceh macam ada lesen ja aku kan hahaha )....bayangkan lah kalo aku jalan kaki..huhhhh tecabut lutut aku tau ahahah.....


ekceli tak da la sibuk sangat eheheh..saja jer kasih hot story..tapi kan memang sibuk sangat pown eheheh...mula2 p pekan dalam kol sepuluh lebih gtu...sampai jer trus p amik amin kat sapang..hoho begayak nie anak satu mo juak d jemput2 macam raja jer.....after tu kami terus pegi pendidikan p sahkan sume sijil2 aku.....amin tak ahahahha...dia bilang cincai jak..wahahah..mang sain mati kawan aku sorang nie.....


nak d jadikan crita,,,kenen nya kunuk mo sama2 post sama amin skali d pendidikan tadik sibuk la sangat plak drg sampaikan tak dapat nak sahkan sijil2 aku yang tak seberapa itu ehehehhe....di suruh datang balik kol 2 lebih...fuyooo macam mo tambling aku sana..punya penat,,da la panas,,,haishhh tapi tabah jak la.....


dengan muka yang purak2 ok tu aku n amin pown p pejabat pos....heheheh after tulis2 sume n post aku antar la amin balik n aku pown membalikkan diri.......


huhhh,,,tired gila weiii....


terpaksa tunggu kol 2 lebih tok amik sijil2 n pos sume surat2....sabar seja la....

Wednesday, March 9, 2011

~ DoNt BE SAd HEArT ~

gambar hiasan,,,

dont be sad heart...
everything will be ok soon....
throw away ur tear
take ur smile.....
just think dat..
past is a past....
n put ur trust on ur heart.....

smile bring da tears away n give a sunshine
4 ur life....
make dat bad feeling
change to a
gud feeling.....

Friday, March 4, 2011

~ CepAt AtAu lAmbAt ~

cepat atau lambat dia pasti pergi...
pergi..
tinggalkan semua yang ada di sini....
dan mungkin....
pergi itu tak kan pernah berpaling kebelakang lagi...
menoleh juga tidak sesekali.....

disini kisah itu berakhir......<3

kenapa semakin hari 
terasa seakan waktu berputur dengan lebih cepat...
air mata..
kadang kala tak tertahan...
ingin dilepaskan keluhan yang menjadi beban dihati ini...
ingin ku lontar jauh setiap bait bait kata
yang menjadi janji dan pengikat hati kita....
tapi aku tak mampu.....

kenapa beban ini semakin berat ku rasakan...
tanpa mu di sisi...
tanpa kata-kata sokongan darimu...
aku rasa beban itu semakin berat menghempap setiap tulang belulang ku....

cepat atau lambat...
aku akui jalan takdir itu...
aku juga akui akan hakikat itu....
ya mungkin hakikat itu sukar untuk aku jalani..
tapi 
aku masih ingat pada setiap 
kata kata yang kau berikan....
" mulai saat ini aku akan selalu menghulurkan tangan ini dan pastikan kau tak kan terjatuh lagi "

tapi akhirnya...
tangan ini pasti akan mengucapkan...
" gud bye "
pada semua yang ada di belakang sana....
dan ia akan terus berjalan tanpa memandang sedikitpun
ke arah belakang...

mungkin itu jalan takdirnya....
takdirnya mungkin tidak seindah yang aku harapkan
tapi yang pasti
jalan takdir itu adalah yang terbaik
untuk nya....


dear my beloved person..if one day u will leave me far away from ur life...please let me  keep every step ur make...every smile dat ur give n every shine n tyme ur spent wit me....
let me keep it 4 a long way in my life.....
coz i will never leave u now n 4 ever.....