~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Monday, January 14, 2013

~ tak semudah itu untuk kita menyembunyikan keperitan hati ~

assalamualaikum,,

tak mudah untuk kita menyembunyikan gelora di hati kita,,tapi kita kena yakin yang ALLAH akan sentiasa bersama kita dan Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita dan perjalanan hidup kita,,

biar lagu berbicara,,membahas sejuta resah dan kesedihan di hati



p/s : bila hati kita terluka oleh insan yang kita sayang,,tersenyum lah dan katakan dalam hati moga suatu hari nanti dia pasti akan lebih menghargai hati yang menyayangi nya tanpa melukai mereka seperti mana dia melukai hati kita kerna mendoakan lebih indah dari berdendam

Sunday, January 13, 2013

~ HARGA SEBUAH KEINDAHAN ~

assalamualaikum,,

hye,,slamat pagi sume,,gud morning,,hiasi pagi anda dengan senyuman yang paling sweet dalam dunia,,,

minggu2 exam yang buat aku kurang tidur,,then setiap pagi bila memandang ke langit melalui tingkap bilik asrama nie,,terpandang la keindahan langit di waktu subuh dan pagi2,,subahanallah indah nya ciptaan yang Esa,,

jom layan pic2 yang aku amik guna hp murah aku,,enjoy,,

aku suka tengok corak langit dalam pic nie,,seni dalam kehidupan,,

tyme ni matahari baru mo cik,cik bak

the other pic macam yang first,,cantik corak langit tu,,
dan itu la satu2 nya lampu kat kawasan nie eheheh,,always beri impak yang menarik

tyme  matahari blum muncul,,
still waiting

nie matahari dah mula menampakkan bayang nya,,
its morning,,ngehh O________________O

tak tau la kenapa sejak dua menjak nie aku suka melihat pada langit,,
indah dan menenangkan,,walau coraknya tak menarik tapi bagi aku unik,,

kalo amik pic nie tyme kat tepi pantai mest lagi superb kan

ok yang ini bukan la disubuh atau pun d pagi hari tapi nie tyme panas terik nie,,
heheh cerah sangat langit waktu aku amik pic nie,,
rasa macam nak gapai,,
tapi apa kan daya hanya mampu melihat di sebalik tingkap

see??besar kan awan tu,,hehhe

pic last,,loikkeee very much


p/s : ehem,,skali skala melatih diri untuk menghargai harga sebuah keindahan amat2 membahagiakan,,


Friday, January 11, 2013

adam dan hawa

assalamualaikum,,

" tak usah diucap,,tak usah dilafaz,,aku dah mengerti bahasa cintamu "


indahnya cinta adam dan hawa,,setia sampai ke syurga,,alhamdulillah akhirnya habis jugak cerita ni kat tv,,korang pun mesti da tengok kan,,


cinta yang pada mula nya hanya lah kisah cinta berlandaskan rasa benci dan amarah tapi akhirnya selepas mengharungi pelbagai rintangan selama 9 tahun akhirnya mereka bersama dan bahagia,,huwaaaa suwitt cieter nie,,kadang ble menitiskan air mata..

suka sangat dengan aaron aziz,,double suwitt,,lakonan ain pun tak kurang hebatnya,,ble d katakan memang gandingan mantap la,,hurm cieter nie banyak menyampaikan mesej tentang kehidupan yang penuh ranjau nie pada kita kan,,dari hidup gembira,suka,duka,tangis,tawa dan semua rasa yang ada,,and cerita nie jugak mengajar kita untuk lebih menghargai orang2 yang ada disisi kita,,,hehhe

tak semestinya bila kita kawen dengan seseorang yang kita tak pernah suka dan cinta,,kita tak ble hidup bahagia,,kata orang cinta selepas kawen tu lagi indah eheheh,,teringin juga miliki cinta seperti itu,,tapi walau apa pun aku tetap menghargai insan yang ada di sisi aku skrg nie walaupun dia bukan la yang terbaik,,insyaallah dia pasti ble jadi yang terbaik untuk aku dengan izin ALLAH..


see??betol tak ayat dalam pic kat atas nie?hehhe,,kadang dengan mudah kita boleh lafazkan "aku cinta kamu",,,,"aku sayang kamu " tapi kita memerlukan masa sepanjang hidup kita untuk membuktikan kata2 kita tu,,dengan cara hidup bersama dengan bahagia,,indahnya kan bila kita dapat bersama dengan orang yang sangat2 menghargai dan menyayangi kita

" adam dan hawa,,diciptakan untuk bersama,,mengharungi suka dan duka kehidupan,,walau kadang terselit derita namun hati tetap bersama "


p/s : bahagia bila dia bahagia,,, : )

~ mengimbas detik itu ~

assalamualaikum,,

malam yang suram,,sejuk dan sunyi sepi,,tetiba aku terasa macam nak godek2 semula entry2 lama aku yang lalu,,semacam ada satu feel di situ,,terdetik kata "realy miss dat moment ",, tak sangka aku da masuk 3 tahun dengan dunia blog nie,,ya still baru n masi banyak yang aku tak tau tentang dunia blog yang sebenar,,just taip entry n publish,dengan harapan masih ada sekelumit manusia yang sudi singgah dan baca,,heheh ayat SEKELUMIT gituwww,,wat ever la janji aku senang menggunakan ayat tu,,

bila aku baca balik semua entry2 lama kan aku mula terkenang semua yang penah terjadi dengan aku suatu waktu dulu,,like lebih banyak pahit dari manis,,ow so sweet eheheh,,tapi tu sume mengajar aku untk jadi lebih tabah menghadapi hidup,,lebih kuat menghadapi dugaan yang mendatang,,walaupun kadang kala aku tewas oleh air mata,,

betapa aku rindu pada kenangan lalu,,kalo la aku dapat coret kan semuanya detik terindah dalam hidup ku dala blog nnie aku mest mampu tersenyum saat aku baca kembali entry2 itu kan,,bahagia dalam hati,,tapi apa kan daya past is past,,segalanya tak kan kembali lagi walaupun kita bayar dengan duit berjuta2,,walaupun kita cuba untuk menghentikan masa,,apa yang berlalu akan tetap berlalu,,

KENALI AKU DIA DAN KEHIDUPAN KU ,,,my suwittt blog,,insyaallah tahun nie aku akan lebih banyak berkongsi dalam blog nie,,insyaallah,,sebab bagi aku berkongsi itu indah,,bisa berkongsi rasa,,bisa berkongsi bahagia dan bisa berbagi tawa,,,


p/s: entry melalut di tengah malam yang sunyi,,

Thursday, January 10, 2013

~ the sweet friend that i have ~

assalamualaikum,,

malam yang masih panjang,,malam masi muda kata org,,tanpa aku sedari dah hampir 18 tahun aku mengenali beberapa org sahabat yang bermakna dalam hati dan hidup ku,,tak kira susa mahu pun senang drg sentiasa ada untuk aku,,betapa bertuahnya aku punya sahabat seperti mereka,,




macam angin yang berlalu sedikit pun tak meninggalkan kesan ehhehe,,luv my chillhood life,,sahabat2 ini la yang banyak mengajar aku erti suka,duka,bahagia,tangis dan tawa,,ada ketika drg juga la yang ajar aku erti derita,,,that is my friend,,tak semua cerita indah drg kongsi,,ada masanya cerita duka yang drg akan share dalam hidup aku,,hehehe,,but never mind itu lebih mendewasakan,,

semua pun dalam dunia nie suka dengan kehadiran kawan dalam hidup,,ia menceriahkan suasana,,like a star,,walaupun bulan keseorangan dan berlainan dari yang lain tapi bintang tetap berjuta menemani setiap malam,,kadang kita memilih untuk mencari kawan yang hanya memilik rupa paras yang indah,,bijak dalam pelajaran dan punya kerja yang sempurna,,tapi bagi aku sahabat itu bukan dipandang pada tegaknya dia berdiri,,lantangnya dia bersuara,,dan pantas nya dia melangkah tapi sahabat dilihat pada iklasnya bila dia berbicara,,jujurnya setiap kata yang terungkap dan sahabat juga dilihat pada sabarnya dia menahan air mata saat kita berada di tempat yang paling rendah,,itu la dia sahabat,,



syukur ya ALLAH engkau telah kurniakan aku sahabat2 terbaik di dunia,,tanpa mereka siapa la aku,,then mari aku kenal kan korang dengan sahabat2 terbaik aku,,sentiasa terukir di bintang,,luv them


afizah adanih
sahabat yang aku kenal tyme aku stdy kat politeknik kota kinabalu,,
such a gud fren ever,,
walaupun pada mula nya aku sangat,,sangat,,,sangatt benci dia sebab "gediks" hahahah
mulut tak da insuran,,
but after that i love her so much,,wonderfull fren that i have,,

me n her


aminuddin mohamad
amin undut ahahhaha,,,since darjah 3 aku kenal dia,,
tyme tu dia baru berpindah dari sandakan,,
duk dalam satu kumpulan dalam kelas,,
ya dia memang nakal,,then sama2 lagi tyme skul menengah d smk kunak,
pastu aku pindah kat teknik tawau dia pun pindah jugak,,
dasar " pak turut " ahhaha
sampai la amik diploma still 2gether dalam kos yang sama,,
now sejja dia jadi org yang pegang kunci pekan kunak hahaha


hairun made,,
kabogan boy ahahahah,,
swut pren jugak nie,,
walau tak rapat mana tapi alway ada tyme susa dan senang
dan akhirnya dia jadi yang terbaik dalam aty aku,,


baju merah : ena amilhajan,,
sahabat terbaik sejak dari darjah 3 lagi,,
i mean darjah 1 but tak rapat sangat,,
dia memang jahat ahahah tapi lama kelamaan kami jadi sahabat sejati,,
kemana pergi pasti menemani ehehhe,,

baju hitam : nooraliza nooh
adik bungsu dalam persahabatan kami,,
sama macam yang lain kenal sejak dari tahun 1,,
dia cengeng hahaha,,
nampak lemah tapi dia kuat,,
walau dugaan datang bertimbun2 tapi dia tetap kuat,,

baju bunga2 : sumira jimlan
same ngan yang lain
dia juga sahabat terbaik yang aku ada,,
pencinta CINTA aahahha,,


baju puple : suhaina arik
kenal sejak tahun 4,,then mula rapat dan terus rapat,,
tinggi dan kurus mayb ehhehe,,

betapa bertuahnya aku ada mereka,,such a wonderfull fren ever,, saat aku terjatuh mereka di sisi,,saat aku menangis mereka menemani,,saat aku gembira meraka bersama meraikan,,itu la sahabat yang aku punya,,true fren ever,,luv them,,till jannah,,

 fren like a puzzle,,hard 2 solve but became easy when we can find one of its,,

p/s : harap maaf entry terpanjang,,anyway luv ur fren ever


Wednesday, January 9, 2013

~ terukir dibintang (parodi tak terukir dibintang) ~

assalamualaikum,,

petang sume,,selamat menikmati titisan2 hujan yang turun membasahi bumi JOHOR,,
ary nie nak kongsi satu video yang agak menarik,,

jom layan,,


best kan lirik dia,,heheh
slamat mendengar,,


p/s : sedang melihat keindahan d waktu petang,,,

Saturday, January 5, 2013

~ APA YANG KO MAU DARI AKU AH !!!!! ~

assalamualaikumm,,

hary yang panas!!! seHOT haty nie,,
just want 2 ask u,,

::: what do u want from me ah?????!!!!! ::::

ok bye,,,


p/s : tak paham la dengan perangai org2 nie,,kenapa mest cari aku??!!! heran

~ 5 januari 2013 ~

assalamualaikum,,,

sedar tak sedar dah 5 hary kita berada d tahun baru nie kan??
permulaan yang baik,,
hope till the end,,

apa yang kita harapkan dalam kehidupan kita nie?
hurm sume pun mengharapkan yang terbaik dalam kehidupan,,tak sorang pun yang mengharapkan kepahitan dalam kehidupan nya,,
bila tanya pasal azam baru mesti semua pun akan cakap nak jadi yang terbaik dari tahun tahun sebelum nya,,ekceli bila2pun kita ble jadi yang terbaik,,tak semestinya kena tunggu tahun baru muncul baru la kita sibuk nak buat azam kan,,


macam org yang lain jugak aku pun punya cerita hidup tersendiri,,semua suka dan duka ada,,gelak tawa,,menangis ketawa,,sume pun ada,,kadang aku rassa macam nak tinggl jer sume kesedihan d blakang,,tapi tak ble jugak sebab apa pun kita kena sesekali pandang ke belakang,,tyme tu baru kita akan sedar sapa kita dulu dan sapa kita skrg,,banyak yang perlu kita perbaiki dri masa ke semasa,,terlalu banyak sampaikan kita sendiri ndak dapat sudah mo detact setiap satu,,

korang masi ingat lagi ka cerita masa lalu?
kalo tanya aku memang aku masih dan terlalu ingat pada sume tu,,walaupun banyak pahit dari bahagia tapi aku besyukur sebab ada nya sume kenangan itu,,banyak ajar aku erti kehidupan sebenar,,

ada ketika org persalahkan diri kita atas keputusan yang kita buat tanpa mereka selidik kenapa kita wat keputusan macam tu,,dan ada ketika jugak org2 di sekeliling kita tak pernah cuba untuk paham kita,,drg lebih banyak salahkan kita daripada cuba untuk paham kenapa kita memilih jalan yang sukar,,

24 tahun bernafas d bumi ALLAH,,dan 24 tahun juga la aku belajar banyak perkara,,
daripada tak tau apa2 sampai la dah mampu mencapai kejayaan walau tak banyak,,

bagi aku setiap corak hidup tu membawa keindahan yang berbeza,,
tak semua yang pahit akan terus pahit dan tak semua yang manis akan tetap manis,,
think it deeply,,

apapun just live ur life happly,,
no matter what people say,,just ignore it!!
jadi diri sndirii,,moga tahun ni akan membawa erti bahagia yang lebih banyak,,amin,,


p/s : tengah tengok citer hindi,,hehehe,,,