~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, April 23, 2011

~ ADA KETIKA AKU TERASA PENAT ~

seperti mereka aku juga manusia biasa yang punya rasa..mungkin aku dan mereka berbeza tapi perbezaan itu tidak pernah menjadikan mereka lebih istimewa dari aku kerana aku dan mereka tetap sama..punya perasaan,,punya fikiran dan punya segalanya...

ada ketika aku terasa penat untuk menjalani kehidupan yang penuh dengan kisah suka duka ini...kadang keluhan terlahir tika dan saat aku mula merasa terlalu penat untuk menghadapi semuanya...terkapai-kapai aku mencari tempat untuk bersandar,,tempat untuk aku meraung...tapi untuk apa aku meraung??untuk mendapatkan secebis belas kasihan??...

ada ketika aku terasa penat untuk berlari...seakan lemah lutut ini untuk berlari laju...bukan kerana aku penat untuk meneruskan hidup tapi aku sebenarnya penat untuk menghadapi setiap cebisan kecil rasa kasih aku pada insan-insan lain...aku selalu inginkan yang terbaik untuk mereka tapi ada ketika aku gagal berikan itu...aku kecewa dan ada ketika aku mula menitiskan air mata..entah di mana silapnya.....

ada ketika aku terasa penat untuk menghadapi senyuman mereka bila aku sememangnya tahu akan makna disebalik senyuman itu...hakikat yang mungkin buat aku menitiskan air mata berulang kali tapi mengapa  rasa itu tetap tersimpan disitu?aku terasa penat dengan pentas lakonan yang mereka cipta..ya memang kami bersama-sama mewarnai pentas itu tapi tanpa mereka ketahui yang aku lalui itu dengan sejuta rasa yang cukup menghiris cebisan hati yang bersisa ini....

ada ketika aku terasa penat bila setiap pengorbanan ku itu seakan tak bermakna untuk mereka...tak terniat dihati ini untuk meminta balasan diatas setiap pengorbanan yang aku berikan,,cukuplah jika mereka bisa lebih menghargai usaha itu dan cuba memahami aku seperti mana aku memahami mereka..

ada ketika aku terasa penat bila aku harus terus mengalirkan air mata tanpa pengetahuan mereka..bukan berlagak gagah dihadapan mereka dengan menahan sebak didada...tapi aku tak cukup kuat untuk melihat mereka merasa lemah bila melihat setiap titisan air mata itu...bagi aku aku perlu kuat untuk mereka agar mereka akan menjadi lebih kuat dan gagah dari aku....

ada ketika aku terasa penat untuk menyembunyikan setiap gelodak di hati,,ada ketika aku ingin mencari mereka untuk berkongsi rasa,,aku juga mahu mereka turut sama berusaha memberikan aku kekuatan agar kami bisa sama-sama menjadi insan yang tegar....tapi tak semua bisa memahami diri ini sepertimana aku memahami mereka....

rasa itu terus tersimpan disitu...dan kadang kala ianya bertambah tanpa henti...penat dengan semuanya...tapi aku tak kan pernah menjauh,,dan aku tak kan pernah meluahkan rasa lelah itu pada mereka..biar masa terus bergerak dan saat masa itu menjemput aku untuk pergi jauh dari mereka,,aku hanya ingin mereka jadi yang terbaik...kerana ada ketika aku terasa penat bila melihat ada garisan duka di wajah mereka dan hanya saat mereka bahagia baru aku akan mula tersenyum dengan rasa penat itu....

p/s :aku tak menginginkan mereka menjadi seperti orang yang punya segalanya,punya harta,punya kedudukan tapi aku hanya menginginkan mereka menjadi seseorang yang diri mereka sendiri banggakan dan mampu menjadi seseorang yang boleh menepis setiap luahan kata orang lain...kerana AKU SAYANG MEREKA..dan aku akan pergi bila mereka mampu menjadi seperti apa yang aku inginkan....

~ BEN ASHAARI CARI BLOG LAH ! ~

assalamualaikum...

BEN ASHAARI wat segmen baru arr...
jom join !!!!!
cepat selagi stok masih ada hehehe !

Santai Bersama BEN ASHAARI

wahhh nie kira first time aku join segmen abang Ben ni tau...
mari kita ramai-ramai terjah segmen ini sampai penat 

siapa yang mempengaruhi aku wat blog ni??hurm diri aku sendiri arr..tak der sapa-sapa yang saja nak pengaruh otak dan fikiran aku nie eheheh..ekceli aku buat blog nie pada mulanya hanya untuk suka-suka..yer la kat blog kita boleh tulis apa jer...lantaklah kan blog kita heheh...dan aku memang suka menulis dan sebab tu juga lah aku buat blog nie..boleh dapat ramai kawan yang sama minatkan....

sumber inspirasi aku pula ofcoz lah my beloved family...walaupun diorang tak tahu pun pasal blog-blog nie tapi dorang la yang banyak bagi idea heheh...selain tu ada juga sorang kawan dan aku kenal dia melalui fb jer...mula dari blog dialah aku mula minat nak berblog

p/s : ok kepada sapa-sapa yang rasa2 nak join segmen nie meh la KLIK SINI....terjah jangan tak terjah..bye