~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, April 30, 2011

~ U ARE SPECIAL 2 ME ~

assalamualaikum....

before nak teruskan jari-jari yang lemah gemalai nie menaip entri  dengan penuh lemak berkrimnya..ingin skali aku nak maklumkan pada korang yang sudi membaca entri2 aku agar korang amik mud emo seketika..sob..sob...sebab entri aku ni agak menyedihkan kerana ianya adalah luahan dari hati aku yang paling dalam...nun jauh kat dalam gaung tu......*penipuan berlaku lagi*

thanks aku ucapkan pada kawan2 aku yang selalu ada tak kira la aku senang ataupun susah...terharu dengan keikhlasan dorang even aku slalu susahkan hidup dorang.....sob..sob..sob...tarik-tarik hingus lagi...**perghhh hijau pekat!!! buwekkkk pengotor...**...seyes nak umumkan yang aku rasa bertuah dapat kawan macam dorang...aku nie tak der la baik sangat kat dorang kadang tu aku TERcalarkan juga hati dorang...TERguriskan perasaan dorang even dorang tak cakap kat aku...tapi aku memang tak baik sangat ngan dorang....tapiii....apa yang buat aku rasa nak nangis sampai bulan depan sambil hantak-hantak kaki adalah kerana 

Go to fullsize image
aku bersyukur sangat sebab dorang selalu ada tak kira masa...

dorang tak macam chipsmore,,kejap ada kejap hilang..penat cari kat peti ais sekali tengok hanya tinggal sisa chipsmore jer yang ada kat bibir adik...*huwaa rasa macam nak sepak terajang adik tanpa rasa lapar sedikitpun*...ok itu dah berlebihan....ramai kawan yang aku ada n pernah jumpa...yang sweet-sweet masam pun ada tapi nak jumpa yang betol2 kawan tu payah..walau dah betahun kenal tapi kadang still jadi gunting dalam lipatan...kalo buatkan kita baju raya ok juga kan...save bajet hahahah....

dorang teramat istimewa tok aku...n dalam bahasa omputeh dia 
" they are soooo special for me "....ceh betol ka juga aku berbahasa tu ahaha..wat ever janji korang faham....for special2 person tu aku nak ucap thank you so much...moga korang sume akan dilimpahkan dengan rezeki yang berlipat kali ganda...sampai bila-bila pun aku tak kan pernah lupa korang....

walau pun aku tak mention nama korang kat sini tapi aku tahu korang tahu yang aku maksudkan korang...thanks 4 being my friend before,now and until die..( insyaALLAH )..thanks sebab always ada tok aku dalam susah dan senang...korang sume tersangat special untuk aku...

ok aku dah mula sedeh da..terharu pun ada...ok stop dulu takut kang bebaldi2 air mata ku nie...ok tq sudi baca...lurve u ollss....

~ HAPPY SABTU DAY ~

assalamualaikum...

apa kabar korang semua pagi2 nie?ada yang tak bangun lagi ker?wah seronok tido sampai letak mercun kat tepi telinga pun masih tak bangun-bangun juga yer....macam mana rezeki nak masuk nie kalau bangun lewat??*eh kan ada pintu,masuk la ikot pintu hahahah**suara-suara sumbang kedengaran memberi jawapan yang memang tak ble blah....

ok la pepagi nie buka jer blog aku terus terjah blog yang memang aku suka sangat2 nak singgah tiap hari..dengan harapan ada ler biskut ke roti ke yang terhidang,dapat juga bersarapan free kan hahahha...tak der la tu sume auta belaka...baru sebentar tadi aku pegi la dok meringankan anak mata aku nie baca post-post kat blog yuyu zulaikha then terbaca la satu entri dia  NIE...kesian kat yuyu disebabkan makan buah durian banyak sangat sampaikan bagi effect ngan dia.....sabar ye yuyu...

Go to fullsize image
aku curik kejap kat en.google ngehhh...

sedapkan durian nie...bau dia dari jauh lagi dah lekat kat tepi hidung apa lagi kalo dah dekat ngan buah ni komfem bau dia lekat kat dalam hidung lantas meluncur laju ke dalam anak tekak...perggghhhhh memang sedap...tapi dalam pada tu ada juga insan-insan yang sangat sensitif ngan buah durian nie...pelik kan?punya le sedap buah ni tapi dorang boleh tak suka...haishhh..kalau aku yang dorang bagi pasti mintak lagi..*hahaha pelahap sangat*

nie nak story la sikit erk pasal buah nie...ada sorang pak cik aku nie dia memang pantang jumpa ngan buah berduri nie..asal jumpa jer muntah.asal muntah jer mesti time dia jumpa buah nie...bak kata pepatah bagaikan isi dan kuku tak dapat nak dipisahkan *aik sapa la yang ajar aku nie?*wat ever la kan tapi seyes nak kata memang dia tak ble makan buah nie...even keropok ke,biskut ke atau apa jer la yang penting ada kaitan dengan buah durian ni dia memang tak boleh nak makan....pening n muntah2....kadang sampai nak pengsan pun ada...

Go to fullsize image
eeiiyeewww..korang jangan buat macam ni depan aku kang aku terajang korang hahah...

pak cik aku tu memang pelik...tapi kalau keluarga aku,dari bapak aku,mak aku sampailah adik bradik aku memang tak boleh jumpa benda nie..." elergik sangat "...nampak jer terus nak makan sebanyak yang boleh..kiranya buah nie da sebati la dengan kami hahaha...makan la banyak mana pun tak kan pening atau pun rasa panas badan..mungkin sebab kami ada darah suku IDAHAN kot sebab tu macam tu...sebab nyer suku idahan ni paling gemar makan buah durian nie...macam biasa la memang pantang jumpa hahha..tapi suku idahan nie lebih gemar dengan jenis buah durian yang isi dia warna merah tu heheh...kalau kami kat sabah nie gelar " durian merah " tapi ada juga yang gelar durian hutan la durian lipstik la...ntah papa jer nama yang diberi...

Go to fullsize image
ha nie dia durian merah tu....

durian merah nie sebenarnya tak der rasa..maksud aku rasa dia tak macam durian biasa tu..durian merah nie rasa dia tawar jer tapi seyes memang sedap..kalau jumpa yang ada rasa manis sikit dah kira ok dah tu...kalau suku kaum idahan nie dorang makan durian merah nie dengan nasi...rasa pelik kan?tapi gtu la cara dorang makan buah nie..bapak aku pun slalu makan macam tu....tak pun durian nie di tumis macam sambal tu...perggghhh memang sedap...korang cuba la baru tahu hehehhe...

buah durian nie boleh buat macam2 sebab tu buah nie agak unik...nak buat kuih pun boleh,,bubur pun boleh...hebakkk kan *bak kata yuyu*tapi kalau tak ngam dengan orang memang payah...kekadang tu orang akan rasa panas satu badan akibat TERmakan TERlalu banyak buah durian...hehhe....yer la kan benda sedap tak kan nak rasa " secubit garam" jer tak pun "setengah sudu teko"...wahhh buat taik gigi boleh la kot kalau just nak makan dalam kuantiti macam tu ahahhahahaha......

so kat sini aku nak kongsi la sikit dengan korang petua untuk mengelakkan rasa panas badan bila makan durian...mungkin ramai yang da tahu tapi nak juga share kot2 ler ada yang tak tahukan so berguna jugalah entri aku nie....dulu masa kecik-kecik bapak aku slalu pesan jangan makan banyak durian sebab buah nie panas.....
* dalam otak mula terbayang api yang begitu gagah dan berasap....fuhhh takut sangat * tapi macam yang aku cakap tadik buah nie sedap jadi bila da rasa sebijik pasni nak rasa dua bijik..dah tu sumbat lagi 3 bijik sampaila berbijik2...kalau tertelan biji dia silap2 bertambah halkum korang*bagi yang laki* kehkehkehe....ngada2 jak kan....

ok la terus jer la...mest korang da tak larat nak baca panjang-panjang kan...macam nie bila korang dah makan buah durian nie korang kena la minum air kan kalau tak..sendawa jer la sepanjang masa..silap-silap terkentut hahahah....korang jangan buang dulu kulit buah durian nie...sebab mengikut petua dari bapak aku untuk elak rasa panas badan tu kita kena minum air guna kulit durian nie...tapi bukan la korang dok p rendam kulit tu kat jag air korang....comfirm kena penampar dua bijik..naya korang....

korang tuang jer air kat kulit durian tu pastu minum...bukan kat bahagian yang berduri tu tapi kat bahagian bekas buah durian tu..ok ada faham??tak faham??ok tengok pic kat bawah nie...

ha da faham kan....

ok tu jer petua dia..amalkan la kalo nak erk..sebab memang berkesan...aku tak pernah rasa panas badan pun even makan banyak2....so slamat mencuba erk hehhe........

Go to fullsize image
perghhh seyes nak kata memang sedap...sedap hingga menjilat jari tangan n kaki hahah...

p/s : tq pada yang sudi baca erk...n tq tok yuyu zulaikha sebab aku dapat idea nak tulis apa kat entri saat aku terbaca entri dia yang hebakk tu..korang jenguk la blog yuyu erk....bye

Wednesday, April 27, 2011

~ JUST A SIMPLE WORD ~

assalamualaikum...

diz is just a simple mimple entri yang aku nak buat heheh....baca la ya korang if korang terasa yang anak mata korang tu sedang aktif bergerak....

yeahh its me...sweet tau ahahah...

just a simple word 
tapi 
sangat mendalam maknanya untuk aku hahaha....
sila la gelak sampai koma....
kadang kala mungkin dia terlupa 
ataupun
 mungkin juga dia terleka seketika tapi 
ada ketika bila dia mula ingat kembali aku rasa dia sweet sangat...alololo...tolonglah kawal emosi anda...ok tak nak cieter banyak..meh aku gam kat sini word yang aku maksudkan.....

edit by myself ok...

nampak tak?hurm kalo ada yang tak nampak tu sila la guna kanta pembesar anda ya hehhe....MUSH_MUSH...

p/s : tq pada yang sudi terjah...nie nak bagitau my "TL" dah makin matang tau hehehe bye

~ DIA MERENGEK MACAM BABY ~

assalamualaikum...

apa kabar sume insan-insan yang masih bernafas depan laptop nie?heheh sihat ker?aku harap la korang sihat jer ok...hari nie lambat sangat aku update blog heheh..tak macam blogger lain kan...buka jer blog wahhhh dah bepuluh entri..aku satu pun tak der lagi hahaha......ekceli aku tak der idea arr nak tulis apa....

dalam-dalam tak der idea tu aku p la terjah2 blog2 yang memang setiap hari aku akan lawat...hurm baca dan terus baca..tapi guess what?aku still tak dapat idea apa yang aku nak hambur kat blog aku nie..heiii nie la kalo otak dah bekarat dah susah sangat idea nak meluncur keluar....


ok gambar nie memang tak der kaitan langsung dengan entry aku...
saja tepek kat cnie...sebab rasa pic nie sweet heheh

tyme aku boring-boring sebab tak tahu nak buat apa aku p lagi tengok facebook aku..heii bosan tau..rasa macam nak tamblink gaya kuak lentang kat depan laptop nie...then sorang kawan aku nie...*identiti dirahsiakan* ehehehe dia p la menggatalkan tangan post something kat wall aku....ok agak keliru sedikit kat situkan?bukan wall kat umah aku ok tapi wall kat facebook...sekali aku nak tengok tak dapat la pulak..ishh nie yang wat aku rasa macam nak terajang orang nie..apsal la nak buat aku saspen gilerr....**uikk apsal pulak aku mo saspen kan?pelik la**

then aku g la tanya kat kawan aku tu apa benda yang dia post kat wall aku?kot2 la dia post cenggini :

" TAHNIAH ANDA BARU SAHAJA MENJADI JUTAWAN KEROPOK TASEN "

wahhh!!! memang lazat...siap meleleh air liur basi...opss!!bukan aku ok tapi tu kawan aku yang tengah gelak2 baca entry aku nie..tettttt anda kedapatan disitu...

tau tak dia bagi aku jawapan apa?? " aku lupa sekejappppp "....i loikeee dia punya statement ahhahahah....cerita punya cerita jadi la satu babak lakonan untuk " MERENG BAWA ANGSA "..**ok ni tajuk filem yang aku buat ok bukan filem yang meletup2 sambil terlompat2 kat pawagam tu yer **..korang baca babak kat bawah nie...



sila kelik-kelik kat gambar untuk paparan yang lebih jelas

see...korang baca tak..hahah kawan aku nie merengek macam baby-baby tau..macam-macam dia minta...DEMAND sungguh hahahahahah.....ekceli dia bukan la nak minta itu ini cuma saja dia nak menyemakkan wall aku yang sememangnya da semak dah pon hahah...u ollz tau kenapa?ehehe dia saja nak hilangkan perasaannya yang ngah kucar kacir macam kucing kehilangan loceng..hahah....tu pasal la dia asyik merapu kat komen dia tu,,,part yang aku rasa dia dah mula sedar balik part yang last tu...tuuuuu..yang aku kasih bubuh line kuning tu....ha kat situ jer la dia da mula sedar balik yang lain nya...HAMBURR....

kalau korang nak tau kawan aku nie baru jer aku jumpa..ehh maksud aku jumpa da lama da lebih kurang 3 tahun gtu...tapi kami mula rapat baru jer la..heheh...mula2 kenal dia seyes nak kata memang aku MELUAT gila ngan dia nie..nak tau kenapa??ha sebab mulut dia memang tak makan saman...kalau dia nak cakap dia akan terus jer tak da koma2..huh rasa macam nak lempang pun ada hehe**opss sila kawan emosi anda**

tapi entah macam mana kami boleh TERrapat okey heheh...bila da kenal dia baru la aku tahu dia nie sebenarnya macam mana..tu la kan kata orang tak kenal maka tak cinta..so kenal2 dulu baru la masuk meminang hahahahha...tak..tak...skip yang tu ok...*ketara sangat dah gatai nak dipinang ahhah*..mula2 jumpa dia memang dia nie kasar sikit...*banyak kot *meluat ngan gaya dia..tapi seyes nak kata bila da rapat tu baru la aku nie tahu kenapa dia kasar hahah...dia tak der adik bradik pompuan la...single mingle nya dia pompuan yang lain sume lelaki..so disebabkan tu dia act like lelaki cket arr..men pukul tumbuk...but deep kat dalam tu dia nie cengeng sebenarnya...lembut jer kat dalam...senang terasa hati...

bab tu la bila dia ada masalah dia mudah mengalirkan air mata tapi tak la menangis sampai teresak-esak depan khalayak ramai kan heheh..just depan kawan-kawan rapat dia jer...still remember..penah sekali tu dia cakap kat aku " lia kalau aku bemalam di umah ko boleh ka? "..aku ni pantang sebenarnya tengok orang merayu-rayu nie..waahahah tu aku tipu..tak der la dia dok merayu2 just cakap macam tu jer...aku pun cakap ngan dia boleh jer tapi kenapa??tetttttttttttttttt....sebab tu kita skip kejap ok...

memula dia sampai tekejut GABAN aku tengok dia bawa beg besar ahhaha..macam nak lari dari umah jer dah tu dengan baju dia yang basah lagi..rupanya ha sana dari menenangkan perasaan kat KIONSOM....**promot jap...tempat nie memang seronok...***dia p mandi air terjun dengan kawan2 terapat dia...nak di jadikan cerita ada sekali tu dia sakit...time tu juga ler...biasa jer sakit dia..selsema...tapi manja bukan main heheh rasa macam aku lagi tua dari dia tau..maka dia lagi tua sikit dari aku ahhaha....bayangkan jer la selesma jer tu tapi nak minum ubat pun nak kena amik kan air ahahha..siap AMIN*bukan nama sebenar* tolong bukakan ubat lagi...

cuba teka dia yang mana satu?hahhaha..sweet moment nie

sepanjang aku kenal dia,walau tak lama tapi aku boleh la juga jadi satu kepala ngan dia nie sebabnya kami punyai bintang kelahiran yang sama..ehehhe....ada satu agi yang pernah wat dia sampai nangis2 n ngadu ngan aku hehehe...waktu tu ada sorang bestpren dia nie ****** tetiba angin ngan dia n terus tak tegur2 dia..cian aku teok dia tyme tu...ngadu ngan aku yang kawan dia tu marah ngan dia..takot betol dia..hehehh...tapi akhirnya ok juga la drg sampai la sekarang...friend tu kan for ever hehehe...

bila dia ada masalah dia cepat sangan down..bukan sebab tak reti nak selesaikan tapi dia memang jenis yang nampak jer brutal tapi sebenarnya lembut kat dalam heheh..cepat sangat dia rasa down..heheh mest korang rasa yang tajuk aku ngan story nie dah macam lari2 anak dah kan ahhaha....tapi sebenarnya tak sebab yang aku maksudkan merengek macam baby nie dia la haha...see kan babak kat facebook tadi??ekceli masalh dia tak der la berat sangat tapi disebabkan dia nie dah jadi macam baby2 ha tu la jadah nya hahha....

tapi apapun as her friend walau bukan friend yang rapat gila2 ngan dia,,aku harap dia jadi lebih tabah...means kuat arr tok hadapi masalah2 mendatang...lebih2 lagi masalah yang melibatkan *****..heheh banyak dugaan dia..CIK MZ aku harap ko jangan la sampai tak nak makan n ceria2 macam dulu...small matter jak tu...dah la ko slim world kalo tak makan ha aku pun tak tau da nak kata apa...slim overdos da kali ehheeh....

entri ni aku buat bukan nak buruk kan ko tau..aku sayang ko so aku buat entri nie sebab aku nak ko nangis2 sambil tarik2 hingus sebab terharu baca entri aku..hahahah tak..tak bukan itu tapi aku buat entri khas nie tok ko supaya ko jadi lebih tabah..n ingat selalu yang ko still ada kawan-kawan yang boleh ko harapkan heheh...jangan cengeng tau....

p/s : tq erk sudi baca entri aku yang berjela-jela nie dah tu merapuh ntah papa jer hehehe

Tuesday, April 26, 2011

~ APA YANG ANDA FIKIRKAN??~

assalamualaikum...
" apa kabar orang-orang kampung "

petang ni aku nak kongsi dengan korang sedikit cerita yang aku rasa sangat-sangat menyedihkan...bukan cerita tentang perpisahan atau pun cerita tentang pemergian tapi nie satu story yang aku rasa lagi menyedihkan daripada story2 lain...baru sebentar tadi aku merajinkan diri untuk menerjah video-video kat youtube...korang taukan?kalau ada yang tak tahu haii alamatnya aku kena la buat satu entri khas tok perkenalkan benda nie hehehe.....ok stat da merapuh.....

berbalik kepada tajuk entri aku nie...apa yang anda fikirkan?ya tu la soalan yang aku nak ajukan kat korang sume mengenai satu video yang aku berjaya search kat youtube.....ok malas nak story panjang-panjang...biar korang sendiri tengok video nie....

kalau korang nak tengok kat youtube pon boleh juga....
kelik jer LINK INI

memula tengok tajuk dia tadik aku rasa macam malas nak tengok sebab ye la kat youtube nie pun tak boleh caya sangat juga kekadang tu ada insan-insan yang terlebih bijak p edit2 cerita pastu tepek kat youtube...nak dapat publisiti la cerita nya kan..wat ever la....tapi aku rajinkan juga la anak mata aku nie untuk meneruskan penelitian aku kat video nie....sekali tengok...heiiii apa nak jadi lah dengan orang-orang sekarang nie....kenapa perlu persendakan agama??apa yang korang dapat ha dengan benda-benda macam nie?

MOGA ALLAH PERMUDAHKAN PERJALANAN HIDUP KITA.... bila aku tengok video nie tadik rasa macam nak lempang jer budak nie pun ada....apa tak nya sesuka suki dia jer nak bagi hujah macam tu...ni la yang dikatakan blajar tak habis lagi dah sibuk nak bagi hujah bagai....apa yang korang fikirkan time korang tengok video nie??bengangkan?aku pun bengang..kenapa perlu menjatuhkan satu sama lain??lebih2 lagi orang yang bagi hujan kat video tu tak ke mengong tu....dah dia M*****..tu satu dosa ni nak putar belitkan pulak ajaran islam...YA ALLAH di mana lah letaknya peribadi orang tu sendiri...di mana letaknya akal dan fikiran dia ah??kat lutut ker....dosa yang ada pun dah berat ni kan pula nak tambah lagi...

semoga dia diberikan petunjuk..mana yang baik kita kongsikan bersama dan mana yang tak baik kita sama-sama jauhi..moga kita sentiasa dilindungi...

p/s : janganlah kita menyimpan perasaan ingin menjatuhkan orang lain dalam diri kita..tak kira la kita siapa...cubalah hormati orang lain kalau kita inginkan orang lain juga turut sama menghormati kita...."slamat beramal"

Monday, April 25, 2011

~ MEMORY OF DIZ PIC ~

assalamualaikum...

hari memang tak der idea nak bagi entri apa so aku bantai jer la bagi kat korang entri nie..hope korang sudi la ringan-ringankan anak mata korang tu untuk terus terjah entri aku nie...dipetang yang sungguh istimewa ni aku nak kongsi dengan korang-korang sume tentang gambar-gambar yang sangat istimewa untuk aku..cehhh ayat jiwang yang meloyakan...buweeekkkkk!!! kan da muntah dah hehehhe....before tu nak say " mat petang ~ CiK fYza ~ " hehehhe....

ni AMARAN LEMBUT ok...korang jangan tanya kenapa pic nie?kenapa tak pic tu? ha kalau korang banyak tanya gak kang aku bagi korang makan gula2 sorang sebijik...mau???*geleng2..tak mau* ok gud save duit aku ahahhaha.....so enjoy diz pic ok..n hope so dat person " TL "  yang BERTANGGUNGTANYA ke atas pic2 nie akan baca yer coz dia sangat2 bermakna dalam hidup nie n hanya dia jer yang akan kata "oh pic nie" sambil senyum-senyum gaban ngehhhhh....


Lieya Alieya
nie pic yang aku amik tyme kat politeknik kk dulu kala....
tyme nie kami ada "malam mesra jka"
nak di jadikan cerita...y diz pic?
ok sebabnya ada lah.....
"ko 2 lak npr bgmbr kt tngga?da xde umh ke?????wawawawawawawa"
ekceli be4 ayat kat atas nie ada lagi ayat lain tapi dah terdelete hehehh...
seyes nak kata tyme tengok komen tu memang rasa apy sangat sebab org tu sudi tengok 
walaupun tyme tu dia bukan KAWAN SAYA....
ok tak yah tanya..biar ORANG tu jer yang tahu ok hehehe....

taraaa..da second pic....
ok pic nie d ambil tyme kami ramai2 g jetty...
kat mana?
biar le aku jer tau hahahhaha.....
tapi kan sebenarnya ada pic lain yang hampir sama dengan pic nie tapi aku da delete
n pic tu yang aku nak letak kat cnie..tapi dah tak der aku letak jak la yang nie
harap2 ORANG tu ingat la erk...
walau ada cerita sedih d sebalik pic nie yang aku simpan dalam2 kat almari baju aku
tapi pic nie tetap yang sweet,,,sebab tyme ni dalam hati aku ada dia...
cuma dia yang tak tahu..(n biar dia tak tahu sampai bila2 hahah)

ok ini pic yang ketiga hehhehe....
tyme bezday mu cuzie kat bagiang....
kalau la ORANG tu still remember..tyme nie dia ada say something....
lebih kureng cam gnie ler ayat dia erk..
" uii si M***N jak ko amikkan makanan..aku ndak? "
wahh still remember kunuk aku ahhah...but seyes memang masih ingat..macam aku kata
tyme tu dia da ada kat ati aku cuma ya
ada something yang buat aku terguris trus terjatuh
zapppp...ke tanah...eh tengok kiri tengok kanan......tak der orang ok cepat2 bangun n wat macam tak der papa belaku hahahha.....

uikkk bajet dak kiut lagi wahahahahha....
nie pic yang ke4 aku mo pertaruhkan hehehhe....
siapa sangka disebalik senyuman orang dalam pic nie tersimpan satu
perasaan yang sangat sedehh hahhahaha
ORANG tu ingat ka erk sama pic nie?hehhe...
tyme nie aty bagai di hiris2..huh..ayat power gile...
kenapa?aikk kan da kata tadik jangan tanya....

peace ndak kiut hahaha
ok rasanya ini yang last picture da kowt hehhehe....
" TL " ingat lagi ka pic nie?hurm macam pic yang kat atas2 tu..ekceli ada pic lain d sebalik pic nie yang aku da delete....entah la kenapa....
pic nie diambil tanggal 07 or 08 bulan 10 2009 kalo aku tak silap eheheh...
sweet moment 4 diz pic...mungkin ORANG tu tak ingat dah but i still remember of diz pic...
walau tarikh tu aku tak seberapa pasti tapi...ada word yang aku tatap ingat ...
bip..bip..*mesej masuk*
" lia kol dulu ada orang mo cakap ma ko "
(pesanan diterima dari tettttttttttttt)
ringing......"hello..ah kenapa?"...." kejap ah ada orang mo cakap ma ko "
ok dah agak da sapa...konon jer la tak tahu....
" hello hurm bila kau balik?..petang nie napa?*ok ada sedikit penipuan kat situ..*
" aik ko bilang malam...betul2 la bah bila juak ko balik "
" knapa juak?"
" hurm ada aku mo cakap ma ko nie tapi ndak tau macam mana mau cakap..."aikk aku sepak juga karang....ok just say bah kunuk...
AYAT SETERUSNYA NI LA YANG WAT AKU RASA EH TAK SANGKA..SAMA LAH...
" kalau aku mau ****** sama kau ***** ka? "
wahahaha ketawa tergolek2 aku....pelik kan....tapi itu la yang aku rasa....
tetttt tak der jawapan....abis kredit la pulak hahahha..
sabo jer la..
bip..bip...*mesej masuk *
" tunggu kami pulang ya..."
dekat kol 7 lebih dah..tiba2...eh2x..betol2 lak datang...gementar juga..entah la kenapa..hahahha sot seketika..
dan hampir2 koma....
dipendekkan crita...ntah apa yang kami cerita then aku nak sebut nama org lain ada ka pulak dengan
selamba gaban nya akucakap macam nie..
" kenapa lah ko nie ****...(pengulangan nama berlaku sebanyak 3 kali)" uikkk ketawa terus drg ahahhah...so untuk mengcover malu aku aku saja la kunuk cakap...yang aku saja jer cakap gtu mo teok apa reaksi dorang ahahha
*ketahuan disitu yang otak nie sebenarnya sedang memikirkan dia hahahah*
then crita punya crita ambil la pic nie..heheh chomeiii kan hahah...

apa pun kisah disebalik gambar-gambar yang ada kat atas nie..semua nie tiada kene mengena dengan sesiapa yang tidak terlibat ahhaha..gambar-gambar nie jadi kenangan untuk aku so aku nak juga la share dengan korang sume...hope korang enjoy ek...n hope dat person 2....


Sunday, April 24, 2011

~ ERATKAN UKHWAH ~

assalamualaikum...
" apa kabar orang kampung "

walaupun entri nie punya tajuk ala-ala muhasabah diri kejap tapi sebenarnya bukan ok heheh....mula dah korang tak senang dudukkan baca entri nie sebab PENASARAN  mo tau apa maksud disebalik tajuk aku yang tak seberapa itu hehehh...

ok lah tak nak bagi korang terkinja-kinja
sambil bertepuk tangan menunggu pengumuman yang bakal aku cetuskan hahahhah.....
ekceli nak cerita dengan korang mengenai segmen yang abg ben buat....
ala segmen yang nie ha....sapa-sapa yang tak tahu tu rugilah kan hehhe...

seyes nak kata segmen kali nie memang best..bukan sebab hadiah ke apa ke tapi ada sesuatu yang lebih menjadikan segmen nie istimewa...
nak tau apa?
hah meh dekat...biar aku bagitau kat korang heheh....
melalui segmen nie la aku dapat ramai KAWAN baru....rasa macam nak senyum sampai "KOMA" jer tau bila buka-buka blog jer banyak yang dah bagi komen..wahhh rasa macam dihargaikan..hehhehe
sume yang datang TERJAH blog aku sume best-best..tak sombong n kita orang saling tukar-tukar URL...
ha antara kawan-kawan baru yang aku dapat adalah :


korang g la jenguk2 blog diorang pastu jangan lupa follow kalau sudi erk..dorang sume best2 tak sombong....anyway tq korang sume coz sudi menerjah blog aku yang serba kurang nie..hope after nie kita ble kongsi lebih banyak ilmu dalam dunia berblog nie erk.....tq juga kat  abg ben sebab buat segmen yang best macam nie...boleh cari ramai kawan......

p/s : kawan tu biar berjuta...berkawan lah selagi bernafas coz kalau dah tak der nafas macam mana nak blogwalking lagi kan eheheh....

~ NANGIS-NANGIS TERUS TETIDO ~

assalamualaikum....

sob..sob..sambil tarik-tarik hingus.....
Go to fullsize image
*saya rindu awak...*

sesampai jer kat umah semalam...zupppp terus masuk bilik..walaupun niat hati nie nak tengok akademi fantasia tapi aku terus batalkan niat tu masak-masak....tak mo tengok...sambil hantak-hantak kaki...ekceli semalam aku rindu sangat kat budak TL tu...sampai nangis-nangis dalam bilik..hingus meleleh-leleh sampai kat lantai...huwaaa sedih....

sebab apa sedih??sebab sedih la tak kan sebab happy.....tak sedar...entah bila anak mata aku ni terlelap....tak bagitaupun dia nak tido...setelah aku berhempas pulas menahan esak tangis disebalik 
" bantal peluk pooh " aku akhirnya aku tertido juak dengan ditemani kesan-kesan air mata.....

* nie la peneman setia aku...sob2x...tq erk mR.PooH *

k tak mo crita lagi...just want 2 say " saya rindu awak "

Saturday, April 23, 2011

~ ADA KETIKA AKU TERASA PENAT ~

seperti mereka aku juga manusia biasa yang punya rasa..mungkin aku dan mereka berbeza tapi perbezaan itu tidak pernah menjadikan mereka lebih istimewa dari aku kerana aku dan mereka tetap sama..punya perasaan,,punya fikiran dan punya segalanya...

ada ketika aku terasa penat untuk menjalani kehidupan yang penuh dengan kisah suka duka ini...kadang keluhan terlahir tika dan saat aku mula merasa terlalu penat untuk menghadapi semuanya...terkapai-kapai aku mencari tempat untuk bersandar,,tempat untuk aku meraung...tapi untuk apa aku meraung??untuk mendapatkan secebis belas kasihan??...

ada ketika aku terasa penat untuk berlari...seakan lemah lutut ini untuk berlari laju...bukan kerana aku penat untuk meneruskan hidup tapi aku sebenarnya penat untuk menghadapi setiap cebisan kecil rasa kasih aku pada insan-insan lain...aku selalu inginkan yang terbaik untuk mereka tapi ada ketika aku gagal berikan itu...aku kecewa dan ada ketika aku mula menitiskan air mata..entah di mana silapnya.....

ada ketika aku terasa penat untuk menghadapi senyuman mereka bila aku sememangnya tahu akan makna disebalik senyuman itu...hakikat yang mungkin buat aku menitiskan air mata berulang kali tapi mengapa  rasa itu tetap tersimpan disitu?aku terasa penat dengan pentas lakonan yang mereka cipta..ya memang kami bersama-sama mewarnai pentas itu tapi tanpa mereka ketahui yang aku lalui itu dengan sejuta rasa yang cukup menghiris cebisan hati yang bersisa ini....

ada ketika aku terasa penat bila setiap pengorbanan ku itu seakan tak bermakna untuk mereka...tak terniat dihati ini untuk meminta balasan diatas setiap pengorbanan yang aku berikan,,cukuplah jika mereka bisa lebih menghargai usaha itu dan cuba memahami aku seperti mana aku memahami mereka..

ada ketika aku terasa penat bila aku harus terus mengalirkan air mata tanpa pengetahuan mereka..bukan berlagak gagah dihadapan mereka dengan menahan sebak didada...tapi aku tak cukup kuat untuk melihat mereka merasa lemah bila melihat setiap titisan air mata itu...bagi aku aku perlu kuat untuk mereka agar mereka akan menjadi lebih kuat dan gagah dari aku....

ada ketika aku terasa penat untuk menyembunyikan setiap gelodak di hati,,ada ketika aku ingin mencari mereka untuk berkongsi rasa,,aku juga mahu mereka turut sama berusaha memberikan aku kekuatan agar kami bisa sama-sama menjadi insan yang tegar....tapi tak semua bisa memahami diri ini sepertimana aku memahami mereka....

rasa itu terus tersimpan disitu...dan kadang kala ianya bertambah tanpa henti...penat dengan semuanya...tapi aku tak kan pernah menjauh,,dan aku tak kan pernah meluahkan rasa lelah itu pada mereka..biar masa terus bergerak dan saat masa itu menjemput aku untuk pergi jauh dari mereka,,aku hanya ingin mereka jadi yang terbaik...kerana ada ketika aku terasa penat bila melihat ada garisan duka di wajah mereka dan hanya saat mereka bahagia baru aku akan mula tersenyum dengan rasa penat itu....

p/s :aku tak menginginkan mereka menjadi seperti orang yang punya segalanya,punya harta,punya kedudukan tapi aku hanya menginginkan mereka menjadi seseorang yang diri mereka sendiri banggakan dan mampu menjadi seseorang yang boleh menepis setiap luahan kata orang lain...kerana AKU SAYANG MEREKA..dan aku akan pergi bila mereka mampu menjadi seperti apa yang aku inginkan....