~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, July 21, 2011

~ DINNER REUNION MESRA bREak DA rUlEs PArt 2 ~

assalamualaikum..

lamanya aku tak hapdet belog nie...
bz jer memangjang kalah menteri..heheheh...
maaf sesangat erk korang sebab buat korang rasa macam nak termuntah jer bila baca belog aku yang tak hapdet2 nie...

ingat lagi tak pasal ENTRI NIE ?? kat entri aku yang nie aku ada crita pasal aku nak g dinner kelas aku kan ngehhhh..so aku akan citer pasal dinner tu malam tu ok..
korang sila la betol kan duduk anda ok..sebabnya entri aku nie kemungkinan besar akan buat korang rasa nak tertido muahahahahha...

disebabkan pada hari isnin tu ( 18 julai 2011 ) kami ada raptai untuk konvo kat politeknik kk so memang dinner malam tu semua orang datang late...kalah menteri ok kekeke...
tapi dinner tu still bejalan dengan jaya nya yehaaa..sukeee...
dapat jumpa dengan kawan2 lama..borak2,,gelak2,,walaupun tak ramai mana yang datang malam tu tapi tetap rasa happy..yerla kan dapat together2 lagi dengan kawan2 yang lain..ada yang mengecik ada yang membesar hahahah..paling banyak yang membesar...biasa la kan duk umah ternak badan jer,,
meh kita layanzzz pic2 nie...

gambar first2 nie aku pinjam dekat EN SYUKRI..ngehhh...aku tak sempat nak amik pic guna cam aku ok...korang layan jer..



opsss...y guys jak nie n yang gurl gambar terpotong??tak aci tau

 kami boys n gurls of Xdub...






nie miz surie,,,dia la yang bertanggung jawab ke atas dinner nie...





our PA...en norazmi@en azmi

ehem nie aku dan cik MZ...mizz her..

again..our PA

timothy dan gurlfren dia...

















nie tyme kita orang dah nak balik dah..hehhehe...


like diz pic














da last...lepak2 kat bawah hotel king park..before sume blek umah

second pic dari kamera cik mz
layanzzz....thanks dear 4 dat pic

nie tyme aku dapat cabutan bertuah ngehhhh...tapi blur kan..cik mz la punya pasal..jeles dengan i heheh

me and yaya

me and cik mz..again blurr..





me and yaya kat tangga ngehhh..first tyme guna baju macam nie n tudung macam nie ok


cik mz wit our PA




ngehhh sapa la yang amik pic nie kan ngehhh

p/s: banyak benda yang jadi tyme nie..ada yang termenangis hehehe..ye la kan dah lama kowt tak jumpa..so touching2 la bila berkata2 heheh..apa pun i loikkee diz dinner..tq uooll..thanks for diz moment

Thursday, July 14, 2011

~ DINNER REUNION MESRA brEAk DA RulEs PART 1 ~

assalamualaikum sume...

rasa macam gempak gila plak tajuk aku kan????cepat angguk kang aku marah susah lagi eheheh...ok yang tu aku tipu..aku tak mara pun if korang tak mo angguk...

beberapa hari jer lagi akan tiba lah satu malam yang mana malam itu adalah malam2 yang sangat seram abad ini...
yaaaa seseram cerita " jangan pandang belakang orang "

Go to fullsize image
seramm kan???siap boleh makan lagi hantu nie..caya lah aku heheheh....

ok2 ekceli aku nak cieteer pasal malam dinner kelas kami...
kelas diploma ukur bahan sesi julai07....
walaupun kami sume ni baru jer berpisah..means baru habis blajar dalam setahun lebih gtu la tapi kegerigitan aku tok jumpa2 n kumpol2 balik ngan dorang nie terasa macam satu bahang..ehehehhe...dusta semua tu jangan mudah percaya...

tak tapi siyes aku tak sabar nak kumpul2 dengan dorang lagi..yer la kowt2 la kan dalam tempoh tu banyak yang dah berubah ngehhh...maybe ada yang dah kawen..
uisehhhh kawen????tapi memang ada yang dah kawen pun...
tahniah eheheh...
abang fitri

joe

ha nie la diantara mereka2 yang dah kawen after kami habis hehehhe....
hurm rasa2 la kan ada ka yang berubah wajah ah????
kowt2 la berubah jadi dato siti ka...jadi engelina jolie ka???
ok gurau2...

apapun rupa dan keadaan kami sume aku harap kita sume tetap still macam dulu...
masih ble bertumbuk,bertampar..sepak sana sepak sini...
kekekkekeke...


p/s : part 2 tentang dinner nie akan menyusul heheheh..tunggu!!!

~ BULUH DAN ROTAN ~

assalamualaikum...

bambu dan rotan???ada beza ker???macam sama jer

Bamboo plantation
ini pokok buluh

untuk pengetahuan rakan2 sekalian buluh nie merupakan sejenis tumbuhan jenis rumput yakni dikenali juga sebagai aur atau pun bambu...ianya bukanlah sejenis bulu ketiak atau pun bulu kaki ok ahahahha...sila baca dengan teliti ok anak2 ahahah...

terdapat banyak jenis buluh yang ada kat dunia nie..cuma kita jer yang kureng nak tahu kan hehehhe...
antaranya adalah : 

buluh akar
Go to fullsize image

buluh perindu
Go to fullsize image

dan banyak lagi la jenis2 buluh nie yang ble kita cari kat malaysia nie...tu pun kalo korang rajin kan heheheh...
pada kebiasaan nya rebung yang terdapat pada pokok buluh nie akan dijadikan makanan..

Go to fullsize image
nie dia rebung yang aku maksudkan..tapikan aku tak pernah lagi makan rebung nie heheh...ntah macam mana rasanya kan...

now aku nak perkenalkan pula menatang rotan nie...
View Image
ha nie rotan....

apa yang aku tahu saiz rotan nie lebih kecil dari buluh atau bambu...
ha menatang nie la yang cikgu kita slalu bawa kehulu kehilir serta ke muara sungai tu ekekekek...
kalo cikgu kita dok usung buluh@ bambu ke hulu ke hilir alamatnya patah la tulang temulang dia kan ahahahha..kita yang kena sebat nie pun boleh tahan hebatnya jugak wahahahahha...

Go to fullsize image
terkenang daku pada peristiwa cikgu kerul merotan aku dan kawan2 sekelas...
tulah padah nya bila gagal matapelajaran akaun..hehehe...

rotan nie berasal daripada sekelompok palma...
banyak kegunaannya nya rotan nie..selain untuk merotan korang2 sume ia juga biasanya dijadikan bahan untuk membuat kraftangan heheheh..hebatkan..

Go to fullsize image

Go to fullsize image

Go to fullsize image
ha nie baru di kira hebat kan...i loikkeee dobel2....

ROTAN nie ianya mudah untuk dilenturkan...nak bengkokkan ker nak bulatkan ker boleh jer hehehhe...sebab tu rotan nie punya kegunaan yang meluas....
BULUH@BAMBU pula biasanya digunakan ketika majlis perkahwinan...tyme raya pun buluh banyak digunakan...biasalah kan untuk buat lemang...

kadang kala kita kurang tahu akan perbezaan ROTAN dan BULUH nie...bagi kita sama jer...tapi sebenarnya ianya berbeza..dari segi saiz mahupun kegunaannya...

p/s : cuba bayangkan kalo cikgu korang dok bawa buluh@bambu kat dalam kelas???tak ker naya jawabnya wakakakak...peacee~