~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Wednesday, April 27, 2011

~ DIA MERENGEK MACAM BABY ~

assalamualaikum...

apa kabar sume insan-insan yang masih bernafas depan laptop nie?heheh sihat ker?aku harap la korang sihat jer ok...hari nie lambat sangat aku update blog heheh..tak macam blogger lain kan...buka jer blog wahhhh dah bepuluh entri..aku satu pun tak der lagi hahaha......ekceli aku tak der idea arr nak tulis apa....

dalam-dalam tak der idea tu aku p la terjah2 blog2 yang memang setiap hari aku akan lawat...hurm baca dan terus baca..tapi guess what?aku still tak dapat idea apa yang aku nak hambur kat blog aku nie..heiii nie la kalo otak dah bekarat dah susah sangat idea nak meluncur keluar....


ok gambar nie memang tak der kaitan langsung dengan entry aku...
saja tepek kat cnie...sebab rasa pic nie sweet heheh

tyme aku boring-boring sebab tak tahu nak buat apa aku p lagi tengok facebook aku..heii bosan tau..rasa macam nak tamblink gaya kuak lentang kat depan laptop nie...then sorang kawan aku nie...*identiti dirahsiakan* ehehehe dia p la menggatalkan tangan post something kat wall aku....ok agak keliru sedikit kat situkan?bukan wall kat umah aku ok tapi wall kat facebook...sekali aku nak tengok tak dapat la pulak..ishh nie yang wat aku rasa macam nak terajang orang nie..apsal la nak buat aku saspen gilerr....**uikk apsal pulak aku mo saspen kan?pelik la**

then aku g la tanya kat kawan aku tu apa benda yang dia post kat wall aku?kot2 la dia post cenggini :

" TAHNIAH ANDA BARU SAHAJA MENJADI JUTAWAN KEROPOK TASEN "

wahhh!!! memang lazat...siap meleleh air liur basi...opss!!bukan aku ok tapi tu kawan aku yang tengah gelak2 baca entry aku nie..tettttt anda kedapatan disitu...

tau tak dia bagi aku jawapan apa?? " aku lupa sekejappppp "....i loikeee dia punya statement ahhahahah....cerita punya cerita jadi la satu babak lakonan untuk " MERENG BAWA ANGSA "..**ok ni tajuk filem yang aku buat ok bukan filem yang meletup2 sambil terlompat2 kat pawagam tu yer **..korang baca babak kat bawah nie...



sila kelik-kelik kat gambar untuk paparan yang lebih jelas

see...korang baca tak..hahah kawan aku nie merengek macam baby-baby tau..macam-macam dia minta...DEMAND sungguh hahahahahah.....ekceli dia bukan la nak minta itu ini cuma saja dia nak menyemakkan wall aku yang sememangnya da semak dah pon hahah...u ollz tau kenapa?ehehe dia saja nak hilangkan perasaannya yang ngah kucar kacir macam kucing kehilangan loceng..hahah....tu pasal la dia asyik merapu kat komen dia tu,,,part yang aku rasa dia dah mula sedar balik part yang last tu...tuuuuu..yang aku kasih bubuh line kuning tu....ha kat situ jer la dia da mula sedar balik yang lain nya...HAMBURR....

kalau korang nak tau kawan aku nie baru jer aku jumpa..ehh maksud aku jumpa da lama da lebih kurang 3 tahun gtu...tapi kami mula rapat baru jer la..heheh...mula2 kenal dia seyes nak kata memang aku MELUAT gila ngan dia nie..nak tau kenapa??ha sebab mulut dia memang tak makan saman...kalau dia nak cakap dia akan terus jer tak da koma2..huh rasa macam nak lempang pun ada hehe**opss sila kawan emosi anda**

tapi entah macam mana kami boleh TERrapat okey heheh...bila da kenal dia baru la aku tahu dia nie sebenarnya macam mana..tu la kan kata orang tak kenal maka tak cinta..so kenal2 dulu baru la masuk meminang hahahahha...tak..tak...skip yang tu ok...*ketara sangat dah gatai nak dipinang ahhah*..mula2 jumpa dia memang dia nie kasar sikit...*banyak kot *meluat ngan gaya dia..tapi seyes nak kata bila da rapat tu baru la aku nie tahu kenapa dia kasar hahah...dia tak der adik bradik pompuan la...single mingle nya dia pompuan yang lain sume lelaki..so disebabkan tu dia act like lelaki cket arr..men pukul tumbuk...but deep kat dalam tu dia nie cengeng sebenarnya...lembut jer kat dalam...senang terasa hati...

bab tu la bila dia ada masalah dia mudah mengalirkan air mata tapi tak la menangis sampai teresak-esak depan khalayak ramai kan heheh..just depan kawan-kawan rapat dia jer...still remember..penah sekali tu dia cakap kat aku " lia kalau aku bemalam di umah ko boleh ka? "..aku ni pantang sebenarnya tengok orang merayu-rayu nie..waahahah tu aku tipu..tak der la dia dok merayu2 just cakap macam tu jer...aku pun cakap ngan dia boleh jer tapi kenapa??tetttttttttttttttt....sebab tu kita skip kejap ok...

memula dia sampai tekejut GABAN aku tengok dia bawa beg besar ahhaha..macam nak lari dari umah jer dah tu dengan baju dia yang basah lagi..rupanya ha sana dari menenangkan perasaan kat KIONSOM....**promot jap...tempat nie memang seronok...***dia p mandi air terjun dengan kawan2 terapat dia...nak di jadikan cerita ada sekali tu dia sakit...time tu juga ler...biasa jer sakit dia..selsema...tapi manja bukan main heheh rasa macam aku lagi tua dari dia tau..maka dia lagi tua sikit dari aku ahhaha....bayangkan jer la selesma jer tu tapi nak minum ubat pun nak kena amik kan air ahahha..siap AMIN*bukan nama sebenar* tolong bukakan ubat lagi...

cuba teka dia yang mana satu?hahhaha..sweet moment nie

sepanjang aku kenal dia,walau tak lama tapi aku boleh la juga jadi satu kepala ngan dia nie sebabnya kami punyai bintang kelahiran yang sama..ehehhe....ada satu agi yang pernah wat dia sampai nangis2 n ngadu ngan aku hehehe...waktu tu ada sorang bestpren dia nie ****** tetiba angin ngan dia n terus tak tegur2 dia..cian aku teok dia tyme tu...ngadu ngan aku yang kawan dia tu marah ngan dia..takot betol dia..hehehh...tapi akhirnya ok juga la drg sampai la sekarang...friend tu kan for ever hehehe...

bila dia ada masalah dia cepat sangan down..bukan sebab tak reti nak selesaikan tapi dia memang jenis yang nampak jer brutal tapi sebenarnya lembut kat dalam heheh..cepat sangat dia rasa down..heheh mest korang rasa yang tajuk aku ngan story nie dah macam lari2 anak dah kan ahhaha....tapi sebenarnya tak sebab yang aku maksudkan merengek macam baby nie dia la haha...see kan babak kat facebook tadi??ekceli masalh dia tak der la berat sangat tapi disebabkan dia nie dah jadi macam baby2 ha tu la jadah nya hahha....

tapi apapun as her friend walau bukan friend yang rapat gila2 ngan dia,,aku harap dia jadi lebih tabah...means kuat arr tok hadapi masalah2 mendatang...lebih2 lagi masalah yang melibatkan *****..heheh banyak dugaan dia..CIK MZ aku harap ko jangan la sampai tak nak makan n ceria2 macam dulu...small matter jak tu...dah la ko slim world kalo tak makan ha aku pun tak tau da nak kata apa...slim overdos da kali ehheeh....

entri ni aku buat bukan nak buruk kan ko tau..aku sayang ko so aku buat entri nie sebab aku nak ko nangis2 sambil tarik2 hingus sebab terharu baca entri aku..hahahah tak..tak bukan itu tapi aku buat entri khas nie tok ko supaya ko jadi lebih tabah..n ingat selalu yang ko still ada kawan-kawan yang boleh ko harapkan heheh...jangan cengeng tau....

p/s : tq erk sudi baca entri aku yang berjela-jela nie dah tu merapuh ntah papa jer hehehe

2 comments:

Fyza Dyanie said...

OMG!!OMG!!!huhuhu terharugaruuuuuu aku!!waaaaaaaaaaah!sedeyyyy o....sungguh ko memahami aku!excuseeee me bio brutal dlm aty ada TAMAN ahahhhah! ngeeeeeeeeh.tu la aku down minta msgt kat ko!tanks liaa! huhu ubat2 jgn ckp la..aku sukak bha UBAT!! *autaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa* ahhahahh!!

lieya_idlia2307 said...

wahahhah....aku mo cakap no komen juak la hahahahahha.......