~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Thursday, February 2, 2012

~ PUDING CARAMEL ~

assalamualaikum sume

slamat berhari khamis heheh,,tetiba pulak kan,,
today aku mo share pulak dengan korang puding caramel yang aku buat semalam,,,
kiranya aku meneruskan lagi keminatan aku untuk buat kuih2 bagai nie hehehh,,
persediaan untuk jadi bini orang la katakan muahahhahaha
ok men2 jak k,,

sory erk aku tak dapat la nak kongsi dengan korang resepi n cara nak buat tu sebab aku memang tak pandai nak tulis cara2 sume tu,,eheheh aku pun just tengok kat youtube n blog2 yang ada kongsi resepi2 kuih nie,,
so aku bagi tunjuk kat korang gambar jer la ya heheheh,,,

ni pic tyme puding nie baru selesai d kukus heheheh,,,

yang nie plak pic kuih nie da siap n tinggal tunggu d ngapppp ja hehehe,,,

nampak macam sedap kan hehehh,,
biasa nya kuih nie jugak disebut kuih ciplan heheh,,
bila aku bagitau my mum yang aku nak buat puding caramel ni,,my mum tanya macam mana rupa kuih tu bila aku bagitau ketawa mak aku sebab dia kata kuih tu la kuih ciplan heheh,,,

then baru aku tau hehehe,,,tak der la susah mana nak buat kuih nie,,kira simple jer la,,kalo nak buat yang cepat untuk minum petang rasanya puding nie ble jadi pilihan sebab cara penyediaan nya simple jer,,

ha meh kita kongsi video nie,,

korang pun cuba la,,walau pun puding nie nampak senang jer nak buat dan semua orang pun teror nak buat tapi bila kita dapat buat dengan usaha sendiri kita past akan rasa lebih hapy walaupun buat benda yang remeh jer,,

p/s : slamat mencuba

6 comments:

Kathy Tuah said...

nmpk sedap je.. sy pun penah jugak buat puding karamel ni..tp lebih suka kalau disejukkan dulu dalam peti ais..pastu baru makan ^^

lieya_idlia2307 said...

heheh nampak jer sedap kak tapi belum tentu sedap nya hahahha,,,saya ada jugak letak kat peti ais heheh sebab mamak kata sedap makan kalo sejuk2

•☻♥ MAYA SARI ♥☻ said...

wahhh .. mcm sdap..
nt ajr aku sis..
aku mau d ajr dpn2..
xmo jauh2..hehehe

lieya_idlia2307 said...

ehehhe..ajar ko??ndak payah la bah,,ndak aku pandai nie mo mengajar orang ahahha

Dawia.Honeyputri said...

Assalam lieya..
lamanya tak dtg blog ni..

harap xmarah ea.HeHe

sedappnya puding karamel.
xpenah makan lg. Nk kna try buad la camni..
:)

lieya_idlia2307 said...

heheh tak papa wia,,masing2 pun sibuk nak ngan urusan memasing kan hehe,,da datang nie pun dah besyukur da sebab wia sudi jugak nak jenguk,,hehhe nant wia try la buat mest lagi sedap