~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Tuesday, January 31, 2012

~ TART TELUR ~

assalamualaikum sume,,

lamanya aku tak hapdet belog aku nie,,hurm idea tak da arr sebab tu just baca post2 terbaru dari blogger2 lain jer tapi kalo nak aku yang hapdet memang payah,,

hari ni aku nak share pasal kuih tart telur yang aku buat semalam,,kiranya nie first tyme la aku buat kuih nie,,TANPA dibantu oleh mana2 pihak hehehe,,,
meh aku tunjukkan rupa kuih yang telah aku buat tu,,,

ha nie la dia,,walau pun ada nampak slek sikit tapi kiranya aku bejaya la jugak untuk buat kuih nie dengan jaya nya,,

ntah la napa kan tapi sejak dua menjak nie aku punya hobi tu makin ke lain sudah,,aku suka cari2 resepi2 kat internet pastu kalo rasa2nya bahan2 yang diperlukan mencukupi memang aku akan buat,,hahah kiranya berani mati la sebabnya benda yang tak penah dibuat last2 aku buat jugak,,,kalo la tak jadi kan sayang jer sume bahan2 tu,,,

yang ni pic yang lebih dekat la tapi aku rasa macam tak menarik la sebab caler dia tak menyerlah sangat,,lagi suka pic kat atas tu nampak menarik hehehe,,,

apapun aku rasa happy la coz dapat buat kuih nie dengan sendiri,,nak kata teror tu tak da la tapi kira nya lepas jugak la heheheh,,,
next tyme aku mo cuba resepi lain lagi ehhe

p/s : rasa puas hati bila dapat buat something dengan usaha kita sendiri,,even tak secantik orang len buat n tak sesedap orang len buat tapi ok la kan

4 comments:

Kathy Tuah said...

lama dah nak try buat tat telur tp x terbuat2 lagi T_T

lieya_idlia2307 said...

heheh nant kak kathy try la buat,,mest jadi punya,,then post kat belog nak juak teok hasil tangan akak

viperz said...

kuih ke laen benar jak bentuknya

lieya_idlia2307 said...

ahahahha kuih la mang lo orang rabun tahap gorila memang dia nampak len2 tu bentuk kuih hahahahaha