~ FolLoW mE ~

~ SWeet Fren IS nEvEr End ~

Saturday, February 5, 2011

~ ApA pUN yAng tERjAdI BErjaLAn lAh TANpA HEntI ~

nice words kan?ayat nie aku dapat dari tagged someone...bila terbaca ayat nie rasa semangat tu kembali pulih lak....kadang bila kita nampak ayat macam nie kita rasa ianya satu ayat yang biasa jer..tak der papa makna tapi bila kita cuba selami ayat nie ianya terlalu banyak membawa makna tok hidup kita..hurm apa pun yang terjadi,,,apa pun yang bakal kita hadapi dan lalui,,,kita kena teruskan hidup nie...kerana kita still tak tau lagi apa yang ada d hadapan sana bila kita trus berhenti dan tersungkur tanpa memandang kehadapan....

mungkin kita akan merasa lelah n penat bila terus berjalan tanpa henti...ya seperti mengejar sesuatu yang tak pasti....sebenarnya tanpa kita sedari kita sudah mula memupuk semangat yang tinggi dalam diri..walau pun kita tak past akan sesuatu di hujung sana tapi kita still yakin yang kita past peroleh sesuatu jika kita trus berjalan....hurm ayat nie mang memberi satu suntikan semangat tok aku...tok korang tak tau lagi la kan....dalam situasi aku yang sekarang nie rasa nya ini la ayat yang paling sesuai untuk aku jadikan satu semangat....ya..aku kena hadapi sume nya n aku akan terus berjalan ke hadapan tanpa henti...tapi walau pun macam tu aku akan sentiasa ingat pada laluan yang d belakang sebab aku tak mau tersilap langkah lagi....dan tak mau yang lalu berulang lagi..

so kawan2 mari la kita teruskan perjalanan....berjalan la tanpa henti walau apa pun yang terjadi....dan yakin la kita masih punya peluang yang kedua dalam hidup kita..chayok2x

4 comments:

yui ameera batrisya said...

cam kenal ayat 2..hehe

lieya_idlia2307 said...

heheh iya mang pown kenal..tertarik aku sama ayat tu tyme baca kat tagged heheheh

yui ameera batrisya said...

hehe...cantik ko olah bahasa..nice entri..

lieya_idlia2307 said...

iya ka cantik?hehehhe ayat sembarang je tu..mana yang terkeluar dari kepala nie ha tu la yang d tullis heheheh....hurm nak tanya macam nak tag2 nama tu ah?